• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebegin boyu sağlık ocağında hep kısa çıkıyor

Sefes01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2020
862
360
53
Merhaba kızlar. Bebeğim 1 buçuk ay önce özel hastanede 70 devlette 71 cm olarak ölçüldü. Evde kendim de ölcüyorumyorum şuanda 73 civarı çıkıyor. Fakat bugün sağlık ocağı kontrolünde 69 cm çıktı. Uzaması gerekirken bu bebek kısaldı mi. Bu durumu yaşayan var mı.

Bizimki de 53 cm doğdu sonra doktor kontrolünde 50 cm dediler. Çekiyor heralde bu çocuklar 😂

Hep yaşadığım bir durum kızımdada, oğlumdada doktor kontrolündeki ölçümler ile sağlık ocağı asla birbirini tutmadı😅

Hep yaşadığım bir durum kızımdada, oğlumdada doktor kontrolündeki ölçümler ile sağlık ocağı asla birbirini tutmadı😅
Neden acaba. Ölçüm yaptıkları şey aynı. İnsan üzülüyor zaten prematüre dogduk. Gelişimimiz hep geri kaldı. Birde üzerine

Merhaba kızlar. Bebeğim 1 buçuk ay önce özel hastanede 70 devlette 71 cm olarak ölçüldü. Evde kendim de ölcüyorumyorum şuanda 73 civarı çıkıyor. Fakat bugün sağlık ocağı kontrolünde 69 cm çıktı. Uzaması gerekirken bu bebek kısaldı mi. Bu durumu yaşayan var mı.
Biz. Ozel hastane kontrollerinin olmadigi ay aile hekimine olcturuyorum. Yahu 1 ayda cocuk 1.5 cm kisalmis 50 gram vermis cikiyor. Tabiiki gercek olmasi mumkun degil. Ben ozeli dogru kabul edip ilerliyorum.

Kısalıyor kısalıyor sağlık ocağında ölçüldgunde hep çekmiş oluyor bu bebeler 😂

Bizim bi doktorumuz var o ne zaman ölçse bebek üst sınırlarda çıkıyor başka doktorlarda normal çıkıyor. Sordum doktora. Ben ölçerken iyice çekerim dedi 🤣🤣

Neden acaba. Ölçüm yaptıkları şey aynı. İnsan üzülüyor zaten prematüre dogduk. Gelişimimiz hep geri kaldı. Birde üzerine
Çünkü tam oturtamıyorlar hesaplarken bence bir de bebek kıpırdayınca o cetvel kayıyor ediyor ortalama bişey bulup işin içinden çıkıyorlar. Geçmiş olsun. Siz zaten annesi olarak her şekilde anlarsınız. Genelde doktorlar daha iyi ölçüyorlar. Dilerim bebeğiniz geçirdiği prematüre dönemini hızlıca size unutturacak kadar güzel ve sağlıklı gelişir.❤️🙏

Benim bebeğimde bu gun 7sini doldurdu 8 ayına giriyoruz kilo 9.300. Boy ise 72 santim sizce iyimi bebeğimin gelişimi

Ay olarak daha küçük olduğu için bu 1-2 cm farklar size fazla görünüyo ama ölçen kişiye mekana göre değişik çıkıyor herkes yaşar bunu. Benim oğlum da normalden ufak olduğu için hep kafama takar canım sıkılırdı, biraz büyüyüp ayağa dikilmeye başladığı zaman duvara dayayıp kendim ölçmeye başladım ve rahatladım artık 🙂

Benimde boyu biraz kısa diyorlardı 2 aylıkken hastanede 53.5 cm çıktı sağlık ocağında 57 cm kendim ölçüyorum 55-56 cm bende çok takıyodum ama takmamaya karar verdim . 2-3 cmlik yanılma payı oluyor o da gelişimde çok farkediyor biri kısayken diğer değer normal görünüyor.
Kilo da öyle bi gün sabah sağlık ocağına gittim 5.120 kg geldi iyi kilo almış diye sevindim aynı gün öğlen aşı için gelin dediler öğlen gittim bi daha bakalım dedim 4800 kg geliyor üzüldüm

Back