• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğin beyninde ventrikülomegali problemi yaşayıp atlatan varmı

Arkadaşlar merhaba şimdiye kadar herkesin yazdığı yazıları okudum benimde canım çok sıkkın 22 haftalık hamileyim ayrıntılı ultrasonda corpus collusum agenesizi teşhisi kondu birde kalbimizde ufak bir delik varmış onu çok önemsemediler ama beyindeki sorun bizi çok üzdü gittiğim prof % 70 sakat olur tahliye edilmesi gerek dedi başka doktorlardan da randevu aldım allahıma sığındım benimle aynı teşhis konup sağlıklı doğan bebekler varmı ne olur cevap bekliyorum

Selam gülay bebeğinle ilgili son durum ne oldu çok merak ediyorum bendede aynı durum çıktı
Mrb ben dogum yaptım corpus callosum agenezisi mr ile dogrulandi 1 hafta oldu.yutkunma problemi yasadi kuveeze aldilar gozlemlediler bi defa havale gecirmis kasilmasi olmuş Rabbim yardım etsin taburcu olunca norologa goturecez.buyudukce gorecekmisiz neler olduğunu. .

Mrb ben dogum yaptım corpus callosum agenezisi mr ile dogrulandi 1 hafta oldu.yutkunma problemi yasadi kuveeze aldilar gozlemlediler bi defa havale gecirmis kasilmasi olmuş Rabbim yardım etsin taburcu olunca norologa goturecez.buyudukce gorecekmisiz neler olduğunu. .
Canım çok üzüldüm allahım acil şifalar verir inş iyileşir bende umut ediyorum ki şuan var denilen sorun doğunca yokmuş densin corpus collesum var densin bebeğimi aldırmak istemiyorum ama ya sonrası

Canım çok üzüldüm allahım acil şifalar verir inş iyileşir bende umut ediyorum ki şuan var denilen sorun doğunca yokmuş densin corpus collesum var densin bebeğimi aldırmak istemiyorum ama ya sonrası
canim gecmis olsun..nevyaptin aldirdin mi be egi bans da syni teshis koyuldu..ne yapacgimi bilemiyorum

Merhaba hanimlar. 25 haftalik hamileyim. Usg de corpus collesum agenisi teshisi kondu. Mr istedi doktor. Doktorum down sendromu olucak dedi. Kac gundur kendimde degilim. Dua etmek ve beklemekten baska carem yok. Bundan sonraki kontrollerinizi perinatologda mi yapturdiniz her ay detayliya mi girdiniz. Yoksa kendi doktoruma mi devam edeyim. Bu hamilelikte 40 haftayi bekliyebiliyor muyuz. Birde normal dogum yapabiliyor muyuz. Hamileligi atlatan arkadaslardan cevap bekliuorum :KK43:
Mrh bebeginin suan ki durumu nasil ..bana da syni tesjis koyuldu...ins senin bebegin iyidr bize de umit olur

Arkadaşlar merhaba,
bu foruma kaç kez girip satır satır okuduğumu,her açışımda yeni bir haber olsa diye nasıl umutla beklediğimi anlatamam. O zaman bazı arkadaşların yazdıkları bana moral olmuştu eğer bebeğim doğup da sağlıklı olursa bu foruma yazacağım demiştim kendi kendime,bu benim ilk yazım umarım birilerine faydası olur.
İkinci gebeliğimdi,ilk çocuğumun parmaklarında doğumsal bir anomali olduğu için doktorum ekstra bir hassasiyet gösteriyordu kontrollerde ve herşey yolunda gidiyordu,tüm tarama testlerim normal çıktı vs Detaylı ultrason zamanı geldiğinde de sanırım 22 ya da 23 .haftaydı bizi kötü bir süpriz bekliyordu;ventrikülomegali 12.8 ve çift taraflı,doktor bize acele etmemizi,bir an önce amniyosentez yaptırmamız gerektiğini bebeğin normal olmadığını,down sendromu olabileceğini ve gebeliği sonlandırma zamanının dolmak üzere olduğunu bu yüzden zamana karşı yarıştığımızı söyledi,gebeliğimin nasıl geçtiğini sordu zor olduğunu söyledim-3-4 ay boyunca bulantı ve kanamalardan dolayı yatmak zorunda kalmıştım,o da annelerin zaten bunu anladığını ve hasta bebeği doğanın atmaya çalıştığı falan gibi saçma sapan şeyler söyledi.Muayenehaneden nasıl çıktığımı hatırlamıyorum dünya başıma yıkılmış gibiydi,birden her şey ters dönmüştü,hemen kendi doktorumu aradım ve apar topar amniyosentez yaptırdım,normal çıktı. Mr çektirmedim onun yerine İstanbulda ünlü bir perinatologa gittim( Dr isimleri vermek yasak mı değil mi bilmiyorum bu yüzden vermiyorum) o bize Ankaradaki 'meşhur' radyologun dediğinin aksine tek taraflı olduğunu söyledi ama değer aynıydı 12.8,torch tesiti istedi o da normal çıktı,1 hafta sonra kontrole çağırdı 13,5 e yükselmişti fakat eşlik eden hiç bir anomali yoktu.Hoca bize şöyle dedi: Bu bebeğin normal doğma şansı %70 diyelim ki öyle olmadı değerler arttı o zaman bile beyinsel bir problem olma riski yüzde on,zaten normal bir gebelikte bile %6-7 arası bir risk vardır.
1 ay sonra kontrole gittik 10.5 e gerilemişti,şok olduk tabi,çünkü felaket senryolarına hazırdık kurul kararı,gebeliği sonlandırmak,yok ne olursa olsun benim çocuğum ama ya bana bir şey olursa ona kim bakar vs bunları anlatmama gerek yok,burayı okuyan herkes zaten benzer duyguları yaşıyor neyse hoca bize bir daha gelmenize gerek yok bu saatten sonra tekrar yükselmez dedi,bu bebek normal ama yine de doğumdan sonra bir gelişim nöroloğuna götürün dedi,doğumuma 3 ay vardı her dr kontrolümde geriliyordum çünkü kafa çafı büyüktü ama rakamlara takılmadım,her doktorun ultrason aleti ve yorumlama tarzı farklı çok kafa karıştırmamak gerek.
Neyse bebeğim doğdu kafa çapı yine büyük,doğar doğmaz ultrason çektirmedik çünkü 1. ay nörolog randevumuz vardı onu bekledik,bu arada bazı refleksleri ilk çocuğuma göre gerideydi ve kafası(39cm) normal sınırın üstüne çıkmıştı, Doktor bize kafa çapının büyük olmasının bir ölçüt olmayacağını söyledi genetik olabilirmiş nitekim ultrasonda bakınca 7,5 a gerilemişti. Refleksler konusunu sordumher bebek farklıdır dedi muayene bulgularını normal buldu,1 yaşında tekrar bir kontrol yürümesine bakacak.
Şu an bebeğim 3 aylık oldu,herşeyi normal bir bebek gibi emmesi ,uykusu,sese verdiği tepki,göz teması vs Kabus dolu aylar yaşadım,yaşadık karnımda hareketlerini hissettiğim bebeğimi kaybetme riskimdi en zoru,ilk gebeliğim olsa bu zevki ilk kez tadacak olsam belki daha kolay olurdu ama ne kaybedeceğimi biliyordum,çevremde bazıları çok geç olmadan sonlandır gebeliğini yazık sana da çocuğuna da diyordu bazılarıysa günah nasıl kıyarsın vs Allah kimseyi bu kararı almak zorunda bırakmasın hangi taraftan baksan zor,ben çok fazla düşünmemeye çalıştım hayırlısı olsun dedim,rakamlar düşeceğine artsaydı ne yapardım bilmiyorum düşünmek de istemiyorum. Allaha çok şükür şu an mutluyum yine de temkinliyim herşey geçti bitti diyemem 4-5 yaşına kadar takip edeceğiz.
İnşallah sizlerin bebeklerinin de geriler rakamları ve sağlıkla sağlıklı çocuklar doğurursunuz.Biraz uzun yazmış olabilirim ama umarım birilerinizin gönlüne su serper yazdıklarım,hiç ummadıklarınız olmaz dedikleriniz de olabilir lütfen umudunuzu kaybetmeyin,bazen çok acı çeker sonunda güleriz bazen de çok acı çeker ve sonra daha da fazlasını çekeriz her şey bizler için,hakkınızda hayırlısı olsun gülen tarafta olursunuz inşallah yüreğinizi serin tutun sevgiler
Mrh bebeginin suan ki durumi nasil

Kizlar bnim bebegime de corpus coklosum teshisi koyuldu...carsamba gunu herete girecegim.. gebeligi sonlandiralim dicekler buyuk ihtimzll..sma bn be

Canim benim cok kotu gunlerdi dua ile inancla cogunu atlattik benim bebegim 8 aylik oldu takiplere gidiyoruz ama suan hic bi problem yok izaleymis yani yaninda eslik eden baska bi sendrom yok.ben zaten sonlandirmayi hic dusunmedim bence sende dusunme sinav olarak gordum ve cok dua ettim.duntalar tatlisi bi kiz oldu gorenler hayret ediyor doktorlar tip dilinde konusuyor acimasiz oluyo kendilerini garantiye slmak istiyorlar kotu olursa diye.cc agenezisi tek basiba bi anlam ifade etmiyor internetten de fazla bisi okuyup kendini harap etme..

Canim benim cok kotu gunlerdi dua ile inancla cogunu atlattik benim bebegim 8 aylik oldu takiplere gidiyoruz ama suan hic bi problem yok izaleymis yani yaninda eslik eden baska bi sendrom yok.ben zaten sonlandirmayi hic dusunmedim bence sende dusunme sinav olarak gordum ve cok dua ettim.duntalar tatlisi bi kiz oldu gorenler hayret ediyor doktorlar tip dilinde konusuyor acimasiz oluyo kendilerini garantiye slmak istiyorlar kotu olursa diye.cc agenezisi tek basiba bi anlam ifade etmiyor internetten de fazla bisi okuyup kendini harap etme..
Cok tesekkurler icimi rahatlattin..aldirmayi dusunmuyorum.zaten..hayirlisi artik..ins benkm kizim da sagliklo olur senin ki gibi

Arkadaşlar merhaba şimdiye kadar herkesin yazdığı yazıları okudum benimde canım çok sıkkın 22 haftalık hamileyim ayrıntılı ultrasonda corpus collusum agenesizi teşhisi kondu birde kalbimizde ufak bir delik varmış onu çok önemsemediler ama beyindeki sorun bizi çok üzdü gittiğim prof % 70 sakat olur tahliye edilmesi gerek dedi başka doktorlardan da randevu aldım allahıma sığındım benimle aynı teşhis konup sağlıklı doğan bebekler varmı ne olur cevap bekliyorum
Mrh benden22 haftalik hamikeyim ayni teshis bana da konuldu..istersem gebelik aonlandirilabilir..sen dogum yaptin mi ..bebeginin durumu nasil..bikgi verirsen cok mutku 9lurum

Arkadaşlar merhaba bu benim ilk mesajım,son 10 gündür yazılanları kaç kere okudum bilmiyorum, kendi yaşadıklarımı da paylaşmak istedim. 19+5 haftalıkken doktorumuz yan ventrikülleri 10.5 mm ölçtü,amniyosentez yapılması ve mr çekilmesi gerektiğini söyledi.Aynı gün amniyosentez yapıldı,iki gün sonra da mr çekildi.Mr sonucunu prof yorumladı,kendi doktorumuz da prof. MR sonucuna göre bebeğimizde corpus callosum hipogenezi veya agenezi ve ventrikülomegali (10.8 mm) vardı.çok üzüldük doktorumuz 10 gün sonra fakülte hastanesine gelmemizi,orada kurula çıkacağımızı söyledi.gebeliğin sonlandırılmasından bahsetti.Biz başka bir doktora daha gitmek istedik.o randevuda ultrasonda detaylı bakıldı ve gene corpus callosum görülmedi.Mrı başka bi radyoloğun daha görmesini istedi ve öğleden sonra tekrar çağırdı.radyolog mrda bir kesitin eksik olduğunu ve yorulayamadığını söylemiş.gelin bi daha ultrasonla bakalım dedi.o Zaman mucize gibi corpus callosumu ultrasonda gördü Evet ventrikülomegali vardı ama tek başına bişey ifade etmiyormuş.tekrar mr alalım dediler.bir gün sonra tekrar mra girdim.bebek çok hareketliydi mr sırasında,30 dk sürdü,ben de çok gerildim.onun sonucunda corpus callosum var ama tamamını göremedim dedi radyolog ama ultrasonda çok net ve tamamı göründüğü için tereddüt etmediler.aynı randevuda ventrikülleri 9.5 mm ölçüldü yani 6 günde 1mm küçülme olmuştu( 21+1).bebeğimizin gayet sağlıklı olduğunu söylediler Gebeliğin sonlandırılmasından bahsedilirken toplam 10 gün içinde bebeğin sağlıklı bir bebek olduğu sonucuna varıldı.o yüzden kimse umudunu kesmesin,tek yerle kalmayın mutlaka başka bir doktorun fikrini alın,Prof da olsa hatalı yorumlar yapılabiliyor,bebeğin pozisyonu o an görünmesine izin vermezken birkaç saat sonra değişebiliyor.Benim gibi döne döne yazılanları okuyan anne adayları için umut olur yazdıklarım umarım.Allah hepimize şifa versin,bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

valla uzun zaman oldu oğlum 3 yaşını bitirdi. o prof.denen adam üzüntüden beni mahvetti hamillikte,,, doğumdan sonra sütüm gelmedi...

oğlum sorunsuz doğdu çok zeki akıllı normal..çok takılmayın utrasonlara falan.

valla uzun zaman oldu oğlum 3 yaşını bitirdi. o prof.denen adam üzüntüden beni mahvetti hamillikte,,, doğumdan sonra sütüm gelmedi...

oğlum sorunsuz doğdu çok zeki akıllı normal..çok takılmayın utrasonlara falan.
Maşallah pasaya benim kizimda 9 aylik oldu simdiye kadar onemli biseyle karsilasmadik sadece emeklemiyor...Allah tum yavrulari korusun inşallah cok kotu gunler gecirdik beterinden saklasin...

benim oğlumda iki buçuk yaşında ve gayet sağlıklı şükürler olsun.şimdide 2. ye hamileyim ve kızım olucam nasipse :)) 3 hafta sonra ayrıntılı ultrasona gircem ve o yaşadığım günleri yaşamaktan yine korkuyorum pek yansıtmasamda çevreme. ama şu varki herşeyiyle normal giden bir hamilelikte 2 li testler güzel gelişim güzel ve başka herhangi bir sorunla beraberinde beyinde bir problem varsa yada herhangi bir yerinde bir sorun yoksa genelde doktorlar endişe etmye gerek duymuyorlar. yani bir sorun, mesela kalbindede sorun yaratabilir yada iç organlarında filanda. Allah hepimizin yavrusunu korusun. inş bende kızımı sorunsuz bir şekilde kucağıma alırım...

Merhaba arkadaşlar,

27+1 günlük hamileyim. Benim de 10 gün önceki kontrolümde doktorum bebeğimin beyninde hafif derece ventrikülomegali tespit etmiş. Biri 1,02 biri ise 1,12. Detaylı ultrasonumu yapan hoca ile görüşmeden bana birşey söylemek istememiş. Geçen salı sabahı arayıp durumu anlattı. O konuştukça kaynar sular boşladı sanki üstümden. İlerlemiş gebelik olduğu için amniyosentez yerine prenatal testlerden Nifty testi önerdi. 1 saat içinde gidip kanımı vermiştim. 1 hafta kendi kendimi yedim. Çok şükür bu sabah sonuçlarım geldi ve temiz. Bu ventrikülomegaliyi tetikleyecek olan sendromlar ve gebeyken geçirilen kızamıkçık, toksoplazma gibi testlerimde temiz çıktı. Şimdi yarın detaylı ultrasonumu yapan perinatoloğuma randevum var. Kendi doktorum çok iyimser konuştu. Bu testlerin temiz çıkması bebeğimin iyileşebileceği ihtimalini çok yükselttiğini söyledi. İnşallah yarın güzel haberler alıp döneceğim buna inanıyorum...

Merhaba arkadaşlar,

27+1 günlük hamileyim. Benim de 10 gün önceki kontrolümde doktorum bebeğimin beyninde hafif derece ventrikülomegali tespit etmiş. Biri 1,02 biri ise 1,12. Detaylı ultrasonumu yapan hoca ile görüşmeden bana birşey söylemek istememiş. Geçen salı sabahı arayıp durumu anlattı. O konuştukça kaynar sular boşladı sanki üstümden. İlerlemiş gebelik olduğu için amniyosentez yerine prenatal testlerden Nifty testi önerdi. 1 saat içinde gidip kanımı vermiştim. 1 hafta kendi kendimi yedim. Çok şükür bu sabah sonuçlarım geldi ve temiz. Bu ventrikülomegaliyi tetikleyecek olan sendromlar ve gebeyken geçirilen kızamıkçık, toksoplazma gibi testlerimde temiz çıktı. Şimdi yarın detaylı ultrasonumu yapan perinatoloğuma randevum var. Kendi doktorum çok iyimser konuştu. Bu testlerin temiz çıkması bebeğimin iyileşebileceği ihtimalini çok yükselttiğini söyledi. İnşallah yarın güzel haberler alıp döneceğim buna inanıyorum...
eğer bebeğinin gelişimi güzelse ve başka herhangi bir problem grünmüyorsa sakın dert etme kendine. ki zaten doktorunda olumlu konuşmuş. genelde doktorlar açık açık konuşurlar eğer bi terslik olcağını düşünseydi bunu hiç çekinmeden söylerdi. sağ sağlim kucağına alacağın günü bekle zaten bişey olsaydı 27 haftalık olmuşsun daha bişey olmaz inş allahın izniyle sağlıcakla kal

eğer bebeğinin gelişimi güzelse ve başka herhangi bir problem grünmüyorsa sakın dert etme kendine. ki zaten doktorunda olumlu konuşmuş. genelde doktorlar açık açık konuşurlar eğer bi terslik olcağını düşünseydi bunu hiç çekinmeden söylerdi. sağ sağlim kucağına alacağın günü bekle zaten bişey olsaydı 27 haftalık olmuşsun daha bişey olmaz inş allahın izniyle sağlıcakla kal

Amin canım çok teşekkür ederim. 10 gün önceki kontrolümüzde bebeğimin gelişimi ile ilgili hiçbir sıkıntı yoktu. Hatta 10 gün kadar önden gidiyor tüm değerleri dedi doktorum. 1 ay önceki detaylı ultrasonumuzda da hiçbir anomali tespit edilmemişti. Tek sorun rahimden kan taşıyan iki damardan birinde çentik olması nedeniyle kanın geri gelmesiydi ama doktorum bunun bebeğe etkisinin gelişim geriliği olacağını ama şu anda aksine ileride bir gelişimi olduğunu söyledi. O nedenle bu ventrikülomegali ile hiç bağdaştırmadı bu durumu.

İnşallah yarın sabah gittiğimde iyi haberler alacağım inanıyorum. Haberler iyi olmasa da benim evladım her türlü kabulümdür. Rabbim inşallah hayırlısını nasip etsin...

Herkese günaydınlar,

Bu sabah perinatolog ile randevumuz vardı. Doktor ölçümleri tekrar yaptı. 10 gün önce benim doktorumun yaptığı ölçümlerden çok ufak farklı. Biri 12,13 mm biri 10,77 mm. Bu sonuçlara göre şimdilik herşey yolunda dedi. Genetik testlerimizde bir sorun olmaması, virüs geçirmemiş olmam çok büyük artı. Bebeğimin gelişimi 10 gün önde. Başka bir organında görülen bir sorun mevcut değil. Belki de bu bebeğin yapısal ölçümleri bu olabilir. Belki babasının da böyleydi. Buna problem var diyemeyiz. 13'e kadar bizim için büyük sorun demek değildir. Ama her ihtimale karşı 2 hafta sonra bir fetal beyin mr'ı çektirelim. 4 hafta sonra ben tekrar göreyim dedi. Bu saatten sonra kendini üzüp canını sıkma. Ben doğuma kadar gerileyeceğini yada bu şekilde kalacağını düşünüyorum. Çünkü bunu tetikleyecek herşeyin temiz çıktı dedi. Çok rahatladım kızlar. İnşallah bu şekilde kalır ilerleme olmaz... Bu arada oğluşum 1250 gr 37 cm olmuş :) İyi beslemişim kuzumu. MR randevumuzu da aldım. Artık bundan sonrası hayırlısı...

çok sevindim senin adına canım bak işte bendede süreç böyle işlemişti . bence emara bile gerek kalmıcak ve herşey yoluna giricek. sorun olan bebek 10 gün ilerden mi gidermiş hem :D sıkma canını bana kalsa işin peşini bile bırakabilirsin ama tercih senin... bende yarın giricem ayrıntılıya inş aynı şeyleri yaşamam bu bebeğimdede. bişey çıkmasada insan kafayı takıyo sonuçta. allahım onları bize, bizi de onlara bağışlasın amin..

çok sevindim senin adına canım bak işte bendede süreç böyle işlemişti . bence emara bile gerek kalmıcak ve herşey yoluna giricek. sorun olan bebek 10 gün ilerden mi gidermiş hem :KK70: sıkma canını bana kalsa işin peşini bile bırakabilirsin ama tercih senin... bende yarın giricem ayrıntılıya inş aynı şeyleri yaşamam bu bebeğimdede. bişey çıkmasada insan kafayı takıyo sonuçta. allahım onları bize, bizi de onlara bağışlasın amin..

Çok teşekkür ederim canım ya. Valla doktordan sonra hayata geri döndüm sanki. İçimiz rahat etsin diye mr'ı da çektirelim dedik. Ama inanıyorum ki ordan da güzel sonuçlar alacağız :)

İnşallah sende ayrıntılıdan güzel haberler almışsındır. Bi haberdar et beni merak ederim ;)

Back