Bebeğin anne karnındaki fotoğrafları

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.040
30.453
61
Çocukluğundan beri kamera ve mikroskop ile iç içe bir yaşam süren fotoğrafçı insan vücudunun hücresel bazda ne kadar etkileyici olduğunu tüm dünyaya göstermek istedi.

Sistoskop yardımıyla canlı ve etkileyici fotoğraflar çekmeyi başardı. Sistoskop, idrar kesesindeki taşların tespiti için kullanılıyor.Nilsson bu alete monte ettiği bir kamera ile bebeğin anne karnındaki halini an an fotoğraflamayı başardı.

1965 yılında LIFE dergisi tarafından basılan 16 fotoğraf insan embriyosunun gelişimini gösteriyordu ve kısa süre içinde başka dergiler tarafından da kullanıldı.

1965 yılında Lisson tarafından yayınlanan "A Child is Born" ( Bir çocuk doğuyor) isimli fotoğraf kitabı bir kaç gün içerisinde tükendi. Bu kitap günümüzde de türünde hala en çok satanlar arasındadır.
Medikal fotoğrafçılığın öncüsü Lennart Nilsson bugün 91 yaşında ve hala bilim ve fotoğraflarla yakından ilgileniyor.

İşte Lennart Nilsson'un becerikli elleri ve zekası sonucu ortaya çıkan fotoğraflar...
11.jpg

Sperm hücresi Fallop tüplerinde yumurtaya doğru ilerliyor.

11.jpg

Yumurta hücresi

11.jpg

Karşılaşma anı

11.jpg

Babanın 200 milyon sperminden 1 tanesi yumurtaya ulaşıyor

11.jpg

Sperm hücresi. Başının içerisinde tüm genetik materyali taşıyor.

11.jpg

1 hafta sonra döllenen yumurta fallop tüplerinden rahme doğru yolculuğa çıkıyor.

11.jpg

1 hafta sonra. Embriyo rahim duvarına yapışmış durumda.

11.jpg

Embriyo gelişiminin 22. günü. Gri madde beyin olma yolunda

11.jpg

Embriyonun kalbi atmaya başlıyor.
11.jpg

28. gün...

11.jpg

5 hafta sonra. Yüz oluşmaya başlıyor. Burun delikleri, ağız ve göz boşlukları belli belirsiz görülebiliyor. Boyut: 9 mm

fft20_mf3822413.jpg

40 gün sonra plesenta oluşmaya başlıyor

11.jpg

8. hafta

11.jpg

10. hafta. Göz kapakları yarı açık.

11.jpg

10. hafta.Ellerini kullanmaya başladı

11.jpg

16. hafta

11.jpg

İnce derisinden kan damarları görülebiliyor.

11.jpg

18. hafta. Dış dünyadaki sesleri duyabiliyor

11.jpg

19. hafta

11.jpg

20. hafta. 20 cm uzunluğunda ve vücudundaki tüyler çıkıyor.

11.jpg

24. hafta

11.jpg

6 aylık

11.jpg

36. hafta.1 ay içinde doğmuş olacak

11.jpg

Hazırlayan:Gizem Aydoğan.Milliyet.com.tr

Hepsini tek tek ve tekrar tekrar inceledim ve esimede gösterdim, bu ne kadar güzel bir mucizedir subhanallah ya.

Mrb arkdşlar bnd 6hftalk hamileyim we az önce peçeteye kahwerenqi leke oldu bilqisi olan war mı yardımcı olurmusunuz lütfen

Benimde 6. haftamda ve 8. haftamda oldu ve iki üc gün kadar devam etti ve bi sikinti olusmadi, hemen evhama kapilma icini ferah tut, bazen rahim duvarina yapistigi icin bazen rahim büyüdügü icin kilcal damarlarda hafif kanama olabiliyormus, ama doktorada görünmedi tavsiye ederim herkeste ayni olacak diye bisey yok sonucta, umarim hersey yolundadir..

Tşk ederm cwbnz için korkuttum biraz endişelendim umarm dedqniz qbi olur inşallah bi sıkıntı yoktur yrn doktora qidicem

X