- 6 Mart 2009
- 177
- 3
arkadaşlar ne zamandır yazmaya fırsat bulamadım. devamlı bölümü takip ettim ama pek yazılacak bişey olmadığı için de bugünü bekledim. cumartesi günü kontrol için doktorla randevum vardı. hatırlarsanız başta ohss olup hastanede yatmış, üç tane kese görmüş, 8. hafta kontrolümde keselerden birinin yok olduğunu ve bebeklerimin ikiye düştüğünü öğrenmiştim. 8. haftada bebeklerimden biri normal gelişimindeyken, diğeri bir hafta geriden takip ediyordu ve plasentası normalden biraz daha büyüktü.kalp atışı ise sağlıklı bebeğiminki kadardı yani dakikada 160. doktorum ikinci bebeğimin bi ihtimal diğerine yetişebilecekse de yaşamama ihtimalinin daha yüksek olduğunu, plasenta büyüklüğünden dolayı bi anormallik olabileceğini söylemişti. cumartesi gününe kadar ne ağrım sızım, ne de kanamam oldu. hatta hamileliğimi bile hissetmedim. doktora gitmeden bir gün önce iyice strese girmeye başladım yaşıyorlar mı:1shok:, neden hiç bişey hissetmiyorum diye.doktorum ultrasonla muayene ettiğinde bir bebeğimin çok sağlıklı geliştiğini, 11+2 günlükken biyiklüğünün 11+5 günlük olduğunu söyledihihoyyyt. esas ikinci bebeğim için endişeleniyordum. ona da baktı ve kalbinin artık atmadığını ve kaybettiğimizi söyledimafoldumben. aynen 7 haftalık büyüklüğünde karnımda öylece kalmış bebeğim... şaşırdım neden kanama olmadı diye... bünyemin kendi kendine bebeği yok edeceğini söyledi doktorum. belki az bi lekelenme olabilir dedi. hem içim burkuldu, hem de ne yalan söyleyeyim biraz rahatladım. ya engelli bi çocuk olsaydı ne yapardım...
hayırlısı böyleymiş dedim ama eşim benden daha çok üzüldü. ikiz bebek fikrine kendisini bayağı adapte etmiş demek ki...ben onu teselli etmeye çalıştım:teselli:...
bebeğimin ultrasonla fotoğraflarını çektik. ense kalınlığına baktı ve normal olduğunu söyledi doktorum. cinsiyeti erkekse bi ihtimal 10. haftadan itibaren belli olmaya başlarmış, benimkine baktık , erkeklik organına benzer hiçbişey göremedik. büyük ihtimalle kesin olmasa da kızım olabileceği söylendiopuyorumnanaktan. daha sonra ikili test için kan verdim ve sonucum bugün belli oldu.... doktorum endişelenecek hiçbişey olmadığını, bebeğimin gayet sağlıklı olduğunu, başka bi teste ihtiyaç olmadığını ve 3 hafta sonra tekrar kontrole gitmemi söyledizemuszemuskaydirigubbakcemile5
şimdi kızımla huzur içinde dinleniyorum:CüvCüv::icecream: ve allahıma bugünlerim için tekrar tekrar şükrediyorum...darısı bebek isteyen tüm anne ve baba adaylarının başına... dualarım kızımla ve sizlerle...:Saruboceq:.
hayırlısı böyleymiş dedim ama eşim benden daha çok üzüldü. ikiz bebek fikrine kendisini bayağı adapte etmiş demek ki...ben onu teselli etmeye çalıştım:teselli:...
bebeğimin ultrasonla fotoğraflarını çektik. ense kalınlığına baktı ve normal olduğunu söyledi doktorum. cinsiyeti erkekse bi ihtimal 10. haftadan itibaren belli olmaya başlarmış, benimkine baktık , erkeklik organına benzer hiçbişey göremedik. büyük ihtimalle kesin olmasa da kızım olabileceği söylendiopuyorumnanaktan. daha sonra ikili test için kan verdim ve sonucum bugün belli oldu.... doktorum endişelenecek hiçbişey olmadığını, bebeğimin gayet sağlıklı olduğunu, başka bi teste ihtiyaç olmadığını ve 3 hafta sonra tekrar kontrole gitmemi söyledizemuszemuskaydirigubbakcemile5
şimdi kızımla huzur içinde dinleniyorum:CüvCüv::icecream: ve allahıma bugünlerim için tekrar tekrar şükrediyorum...darısı bebek isteyen tüm anne ve baba adaylarının başına... dualarım kızımla ve sizlerle...:Saruboceq:.