- 6 Mayıs 2008
- 212
- 0
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Eki Görüntüle 532271 kızlar benim kızım dün gece ve bugün bu renk kaka yaptı internetten buldum.kaka denemez resmen mukus.diğerlerini çekip ekleyeceğim.bazı arkadaşlarımız panik yapmayın diye düşünecek ama erken teşhise inanan biri olarak sizler de şüphelendiğiniz kaka resimlerini eklerseniz az çok fikir alışverişi yaparız.kızıma geçen cumartesi amip dendi .sonra 4 tahlil daha verdim başka yerlerde yok dendi.lökosit çıktı kakada.bugün son gittiğim dr da tesadüf kızım kaka yaptı dr bakalım dedi .kaka görüntüsü normal değil dedi tahlile yolladı.parazit yok.lökosit var.laktoz intoleransı ve amip antijen baktırcam.alerji mi değil mi diye izlemeye aldım 2 gündür inek sütü içeren ne bisküvi ne peynir yedim.
bu arada bizdeki belirtiler
-mukusumsu kaka
-huysuzluk ve sürekli ağlama(önceki haftalara göre çok fazla)-kucağıma alınca gezdirince de sakinleşmiyor,susturamıyorum.gözlerinden yaşlar boşanıyor
-uykuya dalmada güçlük
-ağızda salya
-emerken karnına çekilen bacaklar ve ağlayıp emmeyi 3.4. dk da bırakma
-emmek istememe
-halsizlik
-şiddetli gaz sancısı
bir de ailesinde allerji olanların bebişlerde çıkıyormuş süt alerjisi
benim toz ve küf mantarına alerjim var.annem de alerjik.kızımı çocuk gastroya götürcem
Eki Görüntüle 532271 kızlar benim kızım dün gece ve bugün bu renk kaka yaptı internetten buldum.kaka denemez resmen mukus.diğerlerini çekip ekleyeceğim.bazı arkadaşlarımız panik yapmayın diye düşünecek ama erken teşhise inanan biri olarak sizler de şüphelendiğiniz kaka resimlerini eklerseniz az çok fikir alışverişi yaparız.kızıma geçen cumartesi amip dendi .sonra 4 tahlil daha verdim başka yerlerde yok dendi.lökosit çıktı kakada.bugün son gittiğim dr da tesadüf kızım kaka yaptı dr bakalım dedi .kaka görüntüsü normal değil dedi tahlile yolladı.parazit yok.lökosit var.laktoz intoleransı ve amip antijen baktırcam.alerji mi değil mi diye izlemeye aldım 2 gündür inek sütü içeren ne bisküvi ne peynir yedim.
bu arada bizdeki belirtiler
-mukusumsu kaka
-huysuzluk ve sürekli ağlama(önceki haftalara göre çok fazla)-kucağıma alınca gezdirince de sakinleşmiyor,susturamıyorum.gözlerinden yaşlar boşanıyor
-uykuya dalmada güçlük
-ağızda salya
-emerken karnına çekilen bacaklar ve ağlayıp emmeyi 3.4. dk da bırakma
-emmek istememe
-halsizlik
-şiddetli gaz sancısı
bir de ailesinde allerji olanların bebişlerde çıkıyormuş süt alerjisi
benim toz ve küf mantarına alerjim var.annem de alerjik.kızımı çocuk gastroya götürcem
benim bebeğimde seninki gibi kaka yapmıştı hatta şikayetleri de birebir aynıydı maalesef inek sütü alerjisi çıktı. Hala çok dikkat etmeme rağmen bişeyler dokunduğunda tıpkı seninki gibi kaka yapıyor. Merak ettim bu süre zarfı içinde teşhis kondu mu bebişine?
kızlar bize laktoz intoleransı teşhisi kondu.kakada redüktan ve yağ globulu pozitif çıktı.damla verdiler laktazm diye.her emzirme öncesi 2 damla veriyorum.özel mama verdiler bebelac lf diye.laktozsuz.sütüm fazla değil çünkü .kilo alımı normale döndü.ama kabızlık başladı.biberona alıştı beni emmeyi reddediyor günde 2-3 kez emiyor en fazla.biberon daha cazip.ama süt yetmeyince mecbur mama veriyorum.kontrollerimiz aylık devam edecek bu maddeler negatif olunca kurtulmuş olacağız inşallah.o zaman normal mama verebilirim.laktoz içeren şeylere karşı vücut sindiremeyip atıyormuş.ishali ondanmış.size inek sütü alerjisi teşhisi nasıl kondu detaya iner misin?
bizimde mukuslu kaka ile konuldu süt alerjisi teşhisi bi de bebeğim çok gazlıydı o zamanlar huzursuzluk haline de dayandırdı doktor vee koydu teşhisi. ben üç ay yemeden içmeden kesildim alerji ihtimali olan hiçbirşey yemedim. ben yemedikçe sütüm azaldı sütüm azıldıkça bebeğim emmek istemedi o emmedi süt daha da azaldı. ama şikayetimiz geçmedi sonunda bir çocuk alerji uzmanına gittim ve bebekte hiçbirşey çıkmadı bağırsakları biraz hassas bazı gıdalar dokunuyor olabilir dikkat et o gıdaları tüketmeyi ertele dedi. herşeyi yemeye başladım bebeğe normal mamaya başladım seninki gibi günde 2-3 kez ve geceleri beni emiyor ve kakası normale döndü. size ve alerji veya laktoz intoleransı gibi rahatsızlık şüphesi olan bebek annelerine tavsiyem yorumu çocuk doktorlarına bırakmayıp konunun uzmanı bir doktora danışın çocuk doktorları bu tarz rahatsızlıklarda yetersiz kalıyorlar. burda birçok arkadaşta okumuşum çocuk doktorlarının kendilerini yanılttıklarını benimde aynıymış.
Arkadaşlar benim bebeğim de 4 aylık bizim gaz sancılarımız 15 günlükken başladı giderek arttı önce doktorumuz kolik dedi sonra süt alerjisi olabilir dedi ve ben tüm süt ürünlerini içeren katı bir diyet yaptım değişen bir şey olmadı.bende diyeti kestim.
BELİRTİLER:
-her emmeden sonra kusma
-gaz sancıları
-ağlama krizleri
-emerken ayaklarını karnına çekme
-uyuma güçlüğü
-ayrıca fotoğrafını koyduğunuz kakaların aynısını benim kızım da yapmıştı şimdi normale döndü
ben bi türlü çözemedim bu işi bence üşüttükleri için gaz sancısı çekiyorlar bende çok gazlı bir bebekmişim eşimde.sadece anne sütü aldığı için ben ayaklarımı üşütsem ona geçiyor.benim bebeğimde şu an ağlama krizleri geçiriyor susturmak mümkün olmuyor.kakasını yapıp gazını çıkarınca susuyor.dışarda ağlamıyor ama.sizin bebekleriniz de aynı?alerji için yapılan deri ve kan testleri bu kadar küçükken doğru sonuç vermeyebiliyormuş.ayrıca diyet sütü azaltıyor busefer bebek doymuyor.ne yapıcam bende bilmiyorum geçsin diye bekliyorum.yarın 4. ay aşımız var doktorumuza sorucam tekrar..herkese sabır diliyorum çok zor...
Töbe töbe ya bu ne böyle. Allahtan ağzımıza sokmadın
Konu eskide kalmis ama bebegimin kakasinda 2 defadir ayni böyle yumurta aki gibi incecik cizgi oldu. Bilen varsa yazabilir mi? doktora goturene kadar ne oldugunu bileyim.Merhaba,
Benim kızım 2 aylık olmak üzere kakasında beyaz noktalanmalar var geçen gün uzun birşey gördüm kakasında dr gönderdim fotoyu mukusa benziyor dedi fakat ben mukusu biliyorum ülseratif kolit geçirdiiğim için,,,bana kalırsa mukus değil.acaba parazit falan mı diye baktım yumuşacık hemen ezilen birşey .şekli uzun yassı olunca hiçbir sebep bulamadık kontrolü var ama bayramdan sonra azıcık panik yapmış olabilirim. ne yapmalıyım tehlike arz ediyor mı açıkçası çok endişeliyim.
Foto için kusura bakmayın
Teşekkür ederim şu an 11 aylık Dr umuz kan yoksa sıkıntı demişti. Şimdi bir sıkıntı yok şükürKonu eskide kalmis ama bebegimin kakasinda 2 defadir ayni böyle yumurta aki gibi incecik cizgi oldu. Bilen varsa yazabilir mi? doktora goturene kadar ne oldugunu bileyim.
Sagol arkadasim, bu konuya yazdiktan sobra 2015 eylul annelerine de sordum, allerjili bebeklerde dokunan gidayi yeyince oluyormus. Bebegimin sut allerjisi var ve ben o ara margarin ve tereyagi cok yemistim kahvaltıda, ondan oldu buyuk ihtimalle. Sagol.Teşekkür ederim şu an 11 aylık Dr umuz kan yoksa sıkıntı demişti. Şimdi bir sıkıntı yok şükür
canım sırttan alerji testş yaptırdık sadece yumurta akı çıktı o da hafif.süt alerjisi yok şükür.laktoz intoleransı bizimki.ek gıdaya geçince geçer demişlerdi.bugün laktazm damlasını 1 damla verip yoğrut verdim.bitirince hemen kaka yaptı ama sümüksü değil.2 güne bir yapıyor artık ya da günde 1 kez.kaka tahlili yapmadan mı alerji teşhisi kondu anlayamadım tam.yani bakarak konduysa o teşhis dr un bilgisi zayıfmış.ben hep uzmanına gittim.hacettepeli alerji uzmanı profa götürdüm.bir de ankara tıptaki çocuk gastro bölümüne.