• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeğimin yüzü neden pütürleşti?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

refref

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2010
78
0
36
37
Ankara
arkadaşlar benim bebeğim 2 aylık ve yüzüyle çok oynuyor.. sürekli ellerini ağzına götürmeye çalışıyor ve elleri sürekli gözlerinde.. yüzü hafif kızarık sertleşti biraz cildi ve pütür pütür.. ellerinde genelde eldivenini giydiriyorum yüzünü çizer diye.. sizce neden olmuştur?:enbuyukkk:

mikrop kapmış olabilir. Ya da hiç mama verdin mi? Sadece emmiyorsa mama ağır gelip, alerji yapmış olabilir

hayır sadece emiyor.. sütüm yetiyor.. hafiften geçmeye başladı sıcaklarda daha azıyor.. bebe yağı sürüyorum yumuşatıyor ama 1 saat sonra tekrar aynı..bide eşimin ailesi ve benim ailem kalabalık öpen oluyor illa.. kardeşim mesela makyajıyla öptü hemen uyardım bidaha öpme öyle makyajlı diye..gözle görülür bi pütürleşme yok öyle elleriyle yüzüyle oynayınca biraz kızarıyor ve ellerimle dokunduğumda hissediyorum yumuşak değil biraz sert cildi..acaba neden oluyor?

Benim oğluma da olmuştu 1-2 aylıkken. Öpmüyorduk ama doktor görünce hemen "öpüyor musunuz sakın öpmeyin cildi çok hassas" demişti. Ama sıcaklardandı büyük ihtimal, sık sık yıkayın dediğin gibi hava serinleyince düzeldi. Bir de sebamed in bebekler için yüz kremi var onu da kullanabilirsin.

Benim oğluma da olmuştu 1-2 aylıkken. Öpmüyorduk ama doktor görünce hemen "öpüyor musunuz sakın öpmeyin cildi çok hassas" demişti. Ama sıcaklardandı büyük ihtimal, sık sık yıkayın dediğin gibi hava serinleyince düzeldi. Bir de sebamed in bebekler için yüz kremi var onu da kullanabilirsin.

teşekkürler deniycem bakalım.. olumunekankayizsmile

ALLAH analı babalı büyütsün canım,sanırım bebişlerimiz hemen hemen aynı benimki de 3,5 aylık. aynı sorun bizde de oldu.bahsettiğin şey isilik sanırım telaşlanma .çok fazla sıcak ortamlarda tutmamaya çalış ,bulunduğu artamı hep ılık tut ve nemli temiz bir bezle pütürlükleri sil. geçecektir inşallah...

aynı sızın bebegınız gıbı yegenımınde 3 5 aylıkken cıldı sertlestı,sankı bebek yzuu gıbı degıldı..pütür pütür sivilcemsi seyler oldu yanaklarında..ama ne yapıysak gecmedı,doktor nemlendırı verdı,onunlada gecmedı.. su an 2,5 yasında ve 3 4 ay once gectı kendılıgınden.. sız genede sık sık nemlı tutmaya calısıın,vazelını onerırım,ciddi nem kaynagı hemen gıtmıyor yuzden ..

gülsuyuyla silip, bebekler için nemlendirici losyonlardan kullanabilirsin..
sabah akşam yaparsan iyi gelebilir, bir de saf zeytinyağı da sürebilirsin

benim oğlanda olmuştu isilik omuş kaynatılımış ılımış suyu beyaz ütütlenmiş bir mendille gün boyunca bir kaç defa silerseniz geçer benimki öyle geçti nemlendirirci bebeyağları gözenekleri tıkadığı için artırır zaten gözenekler terden tıkandığı için oluyor..

refref kızarıkıklar için birşey diyemeyeceğim ama artık eldiven giydirme bence. bebeğin ellerini tanıması gerekiyor. etraftaki nesnelere dokunup dokularını tanıması gerekiyor. yüzünü çizmemesi için tırnaklarını güzelce kes. birkaç defa belki çizer yüzünü ama geçer hemde çizmemeyi öğrenir. el becerisinin gelişmesi lazım. benimde 3.5 aylık oğlum var. 1.5 ay kadar eldiven kullandım ama inan pişmanım.

benim kızımdada var aynı durum, tükürüğü alerji yapıyor dedi doktor.. elleriyle ağzından tükürüklerini bulaştırıyor. yanaklarını hep kuru tutmaya çalışıyorum. sık sık kaynamış soğumuş suya pamuk batırıp siliyorum ve nemlendirici sürüyorum.. brz hafifliyor..

bızde de aynı sorun var bazen kızarıyor putur putur yanakları beyaz uclu sıvılce oluyor dr ıslak mendı le temızleme cıldını cok hassaslar ılık su ve pamukla temızle ıslak tutma cok guzel kurula dedı artık oyle yapıyorum azaldı epey

Back