• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin vücuduna ne oluyor

Sıcaktan yada kıyafet yada battaniye gibi kullandığınız eşyanın malzemesi alerji yapabilir. Benim oğlum da bebekken polar battaniyeye sarmıştık artık polardan mı sıcaktan mı böyle olmuştu.
Ev genelde 20 22 derece kısa kollu zıbın üstüne uzun kollu body giyiyor sıcağı hiç sevmiyo zaten hemen isilik olur kalın giydirmiyorum o yüzden

Ayy inşallah geçicidir. Ben çok sinir olurum vücutta çıkan şeylere inanılmaz kafama taktım bu döküntüleri🤦‍♀️
Ben de taktım ama fark etmişsindir ki krem duş o bu bir şey fayda etmiyor. Gittiğim bir doktor en son bana şunu deyince durdum artık. Bebek bu olabilir, alerji veya başka bir şey illa olmak zorunda değil. Bebek mutlu mu? Mutlu. Sağlıklı mi? Sağlıklı. Huzursuzluğu var mı? Yok. Niye sağlam çocuktan hastalık çıkarmaya uğraşıyorsun geçer dedi. Haklıydı biraz biz anneler çok kurcalıyoruz. Alerji isilik döküntü her neyse belli bir aydan sonra alışıyor. Sadece kaşıntı varsa rahatlaması için devamlı nemlendir temiz tut, çabuk iyileşsin. Başka bir şey bende iyi gelmedi.
Krem de olmadı
Perhiz de olmadı
Mama da olmadı.
Devam etti. Sonra geri hepsini verdim bir iki hafta sonra kendiliğinden azalarak geçti.

Baştan beri böyle bir şey olsa alerji dicem ama 5 ay sonra çıktı bunlar egzama sanırım bunlar ama ne tetikledi bilmiyorum. Ben de stelatopia losyon kullanıyorum şimdi bakalım ne olacak
başka doktora da gidin derim..gittiğim bir doktor anne baba da egzama var mı diye de sormuştu..çağımızın sorunu iki çocuk büyüttüm böyle birşey görmedim..bu tip egzama kaşıntılı oluyor bebeğimi ne zaman soysam vücuduna saldırıyor..kanda da neye alerjileri olduğu çıkmıyor net olarak yaş gruplarından dolayı...bazı gıdalar'ın egzamayı arttırdığını gördüm..gıda alerjisi olmasa da özellikle yumurta ve domates gibi şeyler emziren anneler de bebeğin egzamasını alevlendiriyor..umarım düzelir bebişiniz..

Yaptırdım rota aşısını 3. Ayında yaptırdım ilk dozunu 2 ay sonra mı tetiklendi? Son zamanlarda sık banyo yaptıramadık belki de kuruluktan oldu ya da benim yediğim şeyler tetikledi bilmiyorum ki. 37 38 derece suyla yıkıyorum her banyoda şampuan yapmam duru suyla yıkıyorum hatta banyo suyunu arıtmadan yapmaya başladım. Daha sık nemlendircem artık teşekkür ederim
Evet tetikleyebiliyormuş 2. Dozdan sonra tetiklemiş olabilir benimde öyle oldu doktor söylemişti tetikleyebileceğini yani alerjik bünyesi varsa bunu açığa çıkarabilir demişti. Tabi işte bende hep acaba aşı mı acaba deterjan mı vs diye diye tüm yolları denedim çenesinde açık yara gibi olan bitane vardı o cok üzüyordu beni sonra geçti 2 yaşına kadar. Eğer herhangi bir besin kaynaklı değilse bulmak zor oluyor besin kaynaklıysada cok sıkı bir diyetle çözebilirsiniz 🙏🏼

Rota aşısı alerjik bebekleri tetikliyor yaptırdıysanız. Bizimde aynı bu aylarda cıktı 2 yaşından sonra düzeldi. Kış aylarında kuru havalarda iyice azdı. Yediğiniz şeylerden etkilenir kuru havadan etkilenir. Cok sıcak suyu sevmez,nemlendirin,kortizonlu kremler anlık geçirir kesince tekrar cıkar,vazelin cok iyi bir ürün değil ama oğlumda en cok etkiyi ondan gördüm. Deterjanları minimuma indirin duştan sonra tam kurulama yapmayın hafif ıslaklakken nemlendirici sürün. Doktorunuxa alerji şurubu sorabilirsiniz bizimkine 9 aylıkken vermişti aklıma gelenler bunlar.
Evet rota aşısı ağır geliyor bebeklere , ben yaptırmıyorum bu yüzden, doğal bir süreç ile atlatmaya çalışıyoruz hastalanınca, hamdolsun pişman da olmadım...

Ben de taktım ama fark etmişsindir ki krem duş o bu bir şey fayda etmiyor. Gittiğim bir doktor en son bana şunu deyince durdum artık. Bebek bu olabilir, alerji veya başka bir şey illa olmak zorunda değil. Bebek mutlu mu? Mutlu. Sağlıklı mi? Sağlıklı. Huzursuzluğu var mı? Yok. Niye sağlam çocuktan hastalık çıkarmaya uğraşıyorsun geçer dedi. Haklıydı biraz biz anneler çok kurcalıyoruz. Alerji isilik döküntü her neyse belli bir aydan sonra alışıyor. Sadece kaşıntı varsa rahatlaması için devamlı nemlendir temiz tut, çabuk iyileşsin. Başka bir şey bende iyi gelmedi.
Krem de olmadı
Perhiz de olmadı
Mama da olmadı.
Devam etti. Sonra geri hepsini verdim bir iki hafta sonra kendiliğinden azalarak geçti.
Haklısın, beni çok rahatlattın çok teşekkür ederim🌸💖 dediğin gibi bol bol nemlendireyim ben belli ki yapacak başka bir şey yok

Evet rota aşısı ağır geliyor bebeklere , ben yaptırmıyorum bu yüzden, doğal bir süreç ile atlatmaya çalışıyoruz hastalanınca, hamdolsun pişman da olmadım...
Doğrudur herkes kendi bebeği için en iyisini istiyor. Ben de ölümle bile sonuçlanabilecek bir hastalığı kapma riskini göze almadım ve yaptırdım🤷‍♀️

Back