• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin vücuduna ne oluyor

Cucuthecatt

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2022
3.445
3.044
63
30
Bebeğim 5.5 aylık. Yaklaşık 2 haftadır gövdesinde kızarıklıklar döküntüler oluştu kollar bacaklar ve yüzde yok git gide çoğalıyor. Kullandığım hiçbir ürünü değiştirmedim şampuan deterjan losyon hepsi doğduğundan beri aynı. Kakası normal hardal rengi pütürlü nadiren hafif salyalı yeşilimsi oluyor. Doktor alerji mi kuruluktan mı anlayamadı yumurtayı bırak dedi 1 haftadır yemiyorum ama düzelmedi. Mustela stelatopia losyon önerdi bugün kullanmaya başladım ama sanki onu sürünce daha çok kızardı. Ne yapmalıyım var mı önerisi olan?

Eklentiler

• IMG-20250205-WA0001.jpg
    IMG-20250205-WA0001.jpg
    50,4 KB · Görüntüleme: 47
  • 20250203_211327.jpg
    20250203_211327.jpg
    124,5 KB · Görüntüleme: 49
  • 20250202_134841.jpg
    20250202_134841.jpg
    61,1 KB · Görüntüleme: 45
Benim oğlan da aynısından oldu mustelayı kullandım işe yaramadı bioderma atopik kullanıyoruz yavrum bu aralar yine arttı doktor alerji mamasına başlattı bizi

Şampuanı nadir kullan ben çocuğu üç kere yıkıyorsam sadece dördüncü de şampuan kullanıyorum kıyafetlerini ekstra iki kez durulamaya at

Benim oğlan da aynısından oldu mustelayı kullandım işe yaramadı bioderma atopik kullanıyoruz yavrum bu aralar yine arttı doktor alerji mamasına başlattı bizi
Anne sütüyle besleniyo sadece. Vücudunu 2 3 banyoda bir köpüklüyorum başına da mustela konak şampuanı kullanıyorum konağı var biraz tepe kısmında. Stelatopiayı da doktor önerdi yeni aldık ya of

Bebeğim 5.5 aylık. Yaklaşık 2 haftadır gövdesinde kızarıklıklar döküntüler oluştu kollar bacaklar ve yüzde yok git gide çoğalıyor. Kullandığım hiçbir ürünü değiştirmedim şampuan deterjan losyon hepsi doğduğundan beri aynı. Kakası normal hardal rengi pütürlü nadiren hafif salyalı yeşilimsi oluyor. Doktor alerji mi kuruluktan mı anlayamadı yumurtayı bırak dedi 1 haftadır yemiyorum ama düzelmedi. Mustela stelatopia losyon önerdi bugün kullanmaya başladım ama sanki onu sürünce daha çok kızardı. Ne yapmalıyım var mı önerisi olan?
bioderma atopik çok iyi bi onu deneyim.Kıyaftelerinii yıkarken ilave durulama yaptırın.Son zamanlarda farklı bi şey yediniz mi?

Anne sütüyle besleniyo sadece. Vücudunu 2 3 banyoda bir köpüklüyorum başına da mustela konak şampuanı kullanıyorum konağı var biraz tepe kısmında. Stelatopiayı da doktor önerdi yeni aldık ya of
Belki işe yarar bizde yaramadı sadece konak bizde de var duş aldırmadan önce emin olduğun zeytinyağını sulandırıp azıcık beklet sonra tara yıka senin oğlanla benim oğlan aynıymış

bioderma atopik çok iyi bi onu deneyim.Kıyaftelerinii yıkarken ilave durulama yaptırın.Son zamanlarda farklı bi şey yediniz mi?
Değişik bir şey yemedim avokadodan şüphelenmiştim ama sonra düşündüm onu yemeden daha önce başlamıştı bu kızarıklıklar. Hep aynı şeyleri yiyorum klasik ev yemekleri neden olduğunu çözemedim :(

Belki işe yarar bizde yaramadı sadece konak bizde de var duş aldırmadan önce emin olduğun zeytinyağını sulandırıp azıcık beklet sonra tara yıka senin oğlanla benim oğlan aynıymış
Yağ sürüp tarıyorum duştan önce geçici bir şeydie inş bunlar:(

zaten gıdayla ilgili bir durum varsa en az 15 gün süre lazım bir hafta az..benim kızımın vücudu da böyleydi 40 günlükken..alerji doktoru gezdim durdum..gıda alerjisi çıkmadı günlerce yediklerimden şüphe edip diyete girdim.. atopik dermatit dendi..giydiği kıyafetten tutun şampuanına kadar özen gösterdim..terletmemek lazım..özellikle yaz ayında her gün banyo yaptırdım ama her yıkama da şampuan kullanmadım banyodan sonra cildini tamamen kurulamadım..ama her banyo sonrası mutlaka nemlendirdim hatta günlük rutin olarak 4 kez nemlendirdim.. ..mustelanın şampuanı ve nemlendiricisini kullandım (stelatopia yazan).4 ayda cildi temizlendi şimdi 10 aylık ve bir haftadır tekrar egzamalarının ortaya çıkmaya başladığını görüyorum..tekrar aynı rutini uygulayacağım..

Herhangi bir ürün kullanmadıysanız aşılardan kaynaklı olabiliyor, aşı yaptırdınız mı yakın zamanda , bazı bebeklerin bünyesi çok hassas...

Sıcaktan yada kıyafet yada battaniye gibi kullandığınız eşyanın malzemesi alerji yapabilir. Benim oğlum da bebekken polar battaniyeye sarmıştık artık polardan mı sıcaktan mı böyle olmuştu.

Egzama dokuntusune benziyor ozellikle göbüşteki.

Bioderma atopik krem oneriyorum bende, konak icin basina surup bekleterek ardindan konak taragiyla tarayarak da kullanabilirsiniz bu arada.

Ben de kullandım 10. Aydan bildiriyorum kendi kendine geçti. Bir şeycik de olmadı. Sanırım bebeklerin adaptasyon süreci bu

Rota aşısı alerjik bebekleri tetikliyor yaptırdıysanız. Bizimde aynı bu aylarda cıktı 2 yaşından sonra düzeldi. Kış aylarında kuru havalarda iyice azdı. Yediğiniz şeylerden etkilenir kuru havadan etkilenir. Cok sıcak suyu sevmez,nemlendirin,kortizonlu kremler anlık geçirir kesince tekrar cıkar,vazelin cok iyi bir ürün değil ama oğlumda en cok etkiyi ondan gördüm. Deterjanları minimuma indirin duştan sonra tam kurulama yapmayın hafif ıslaklakken nemlendirici sürün. Doktorunuxa alerji şurubu sorabilirsiniz bizimkine 9 aylıkken vermişti aklıma gelenler bunlar.

Back