merhaba arkadaşlar eşimle uzun süreli geçimsizlik ardından boşanmaya karar verdik fakat bir çocuğumuz var bir yaşında benim ailem yurt dışında yaşıyor maddi durumları gayet iyi ailem her daim arkamda olduklarını söylüyorlar boşanınca onların yanına gideceğim bu süreçler hakkında hiç bir bilgim yok nereye gidilir nasıl olur hiç bilmiyorum düz yolda yürüyemez hale geldim eşim çocuğu götüremezsin sana vermez mahkeme diyor çok üzülüyorum kızımı kimseye vermek istemiyorum o daha çok küçük bana ihtiyacı var varmı aranızda böyle bir durumu yaşayan Allah kimseyi evladından ayırmasın çok canım yanıyor lütfen yardım edin.
Çocuk çok küçük alırsınız mutlaka, götürmeniz de sorun olmaz sadece yazın babasına yollamanız gerekir
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim kimse yazmaz sanıyordum iyiki sizler gibi kadınlar varmış. Çocuğumu babasından ömür boyu koparmak istemiyorum eğer kendide isterse getiririm yazları ben internette okuduğum kadarıyla hafta sonları görebilir diyor ben herzaman git gel yapamamki türkiyeyeeğer sizde bir psikolojik -çocuğunuza annelik yapamacak kadar- bozukluk yoksa çocuk çok yüksek ihtimalle sizde kalır. iyi bir avukat araştırın. o sizi detaylı olarak bilgilendirecektir.
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim eşim boşanma davasını açmak istemiyor ama boşanmak istiyor davayı benim açmamı istiyor bence onun bu işte bir çıkarı var diye düşünüyorum eğer davayı ben açarsam mağdur olan taraf o mu olacak? Davayı benim açmam bebeğimin velayetinin bana verilmesini olumsuz etkilermi? Evliliğimiz içerisinde alınmış bir arabamız var vede kendisi askeri personel maaşı gayet iyi fakat ben ondan maddi birşeyler istemiyorum sadece bebeğimi almayı vede bu pislikten kurtulmayı istiyorum siz bu konularda bilgilisiniz anlaşılan sorularıma cevap verirseniz çok mutlu olurum yarımkalansezsizlik.eşinizin sigortası olduğunu ya da geliri olduğunu ispatlarsanız (kirada olan ev, ortak olduğu iş vs) tedbir, yoksulluk, iştirak nafası talep edebilirsiniz. ayrıca manevi tazminat da isteyebilirsiniz.
eğer anlaşmalı da boşanacak olsanız, bir avukata gidin. sadece sizin gelmeniz söz konusu olmaz. eşiniz de çocuğu için yurtdışına gelebilir.
Cevabınız için çok teşekkür ederim bu durum gerçekten çok karışık kendisi gelemez sanırım avrupa vize verme konusunda çok sıkıntılı gelmekte istemez yıllık izni 30 gün zaten o çok sevdiği ailesinin yanına gider ancak evet dediğiniz gibi bebeğim çok küçük daha 1 yaşında benden ayrı kalamaz onun dilinden ben anlarım ancak eşim alsa bile kendisi annesine baktırır oda hasta ruhlu bir kişi bebeğime bakamaz öyle bir insana yavrumu nasıl emanet edeyim Allahım sen yardım etVelayeti alan kişi(anne) çocuğu babaya götürüp getirmek zorunda değil ki
Çocuk nerede yaşıyorsa diğer kişi gelip onu orada görür. Yaz tatili ise de alır tatile götürür. Gerçi 1 yaşında çocuğa da 1 ay boyunca yaz görüş günü vermezler diye düşünüyorum.
İnanın avukata gitmeye cesaret edemiyorum ben o açacak davayı diye düşünürken kendisi hiç oralı bile değil bayağı çekişmeli sürecek bu süreçNeden bi avukata danismiyorsunuz? Cocuk size verilir eger ciddi sizi suclayici bi konu olmadigi sürece, velayet anne babaya verilirse esinizin izni olmadan bisey yapamazsiniz yani yurtdisinda yasayamazsiniz, ama tek sizde olursa o zaman baska ama yinede babanin mahkeme karariyla görme haklari falan filan var... Yani birebir durumunuzu avukata anlatirsaniz daha dogru cevaplar alip adimlarinizi saglam atabilirsiniz...
canım, davayı kimin açtığı fark etmez. davayı siz açıp, donuna kadar da alabilirsiniz haklıysanız. şahide ihtiyacınız olabilir. eşiniz de "eğer davayı o açarsa şahitlerin aklına girerim" falan diye düşünmüştür belki.Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim eşim boşanma davasını açmak istemiyor ama boşanmak istiyor davayı benim açmamı istiyor bence onun bu işte bir çıkarı var diye düşünüyorum eğer davayı ben açarsam mağdur olan taraf o mu olacak? Davayı benim açmam bebeğimin velayetinin bana verilmesini olumsuz etkilermi? Evliliğimiz içerisinde alınmış bir arabamız var vede kendisi askeri personel maaşı gayet iyi fakat ben ondan maddi birşeyler istemiyorum sadece bebeğimi almayı vede bu pislikten kurtulmayı istiyorum siz bu konularda bilgilisiniz anlaşılan sorularıma cevap verirseniz çok mutlu olurum yarımkalansezsizlik.
davayı senin ya da eşinin açması bir şeyi değiştirmez..elinde geçimsizliğe dair sağlam kanıtlar ve şahitler var mı?İnanın avukata gitmeye cesaret edemiyorum ben o açacak davayı diye düşünürken kendisi hiç oralı bile değil bayağı çekişmeli sürecek bu süreç
sanırım yaz tatılerınde cocuk yatılı turkıyeye gelırCevaplarınız için çok teşekkür ederim kimse yazmaz sanıyordum iyiki sizler gibi kadınlar varmış. Çocuğumu babasından ömür boyu koparmak istemiyorum eğer kendide isterse getiririm yazları ben internette okuduğum kadarıyla hafta sonları görebilir diyor ben herzaman git gel yapamamki türkiyeyeeşim zaten işi nedeniyle çocuğa bakacak durumda değil iki yıl arayla doğu batı görev yerleri değişiyor ancak yıllık izinlerinde olabilir gerçekten içimi çok rahatlattınız Allah sizlerden razı olsun
merhaba arkadaşlar eşimle uzun süreli geçimsizlik ardından boşanmaya karar verdik fakat bir çocuğumuz var bir yaşında benim ailem yurt dışında yaşıyor maddi durumları gayet iyi ailem her daim arkamda olduklarını söylüyorlar boşanınca onların yanına gideceğim bu süreçler hakkında hiç bir bilgim yok nereye gidilir nasıl olur hiç bilmiyorum düz yolda yürüyemez hale geldim eşim çocuğu götüremezsin sana vermez mahkeme diyor çok üzülüyorum kızımı kimseye vermek istemiyorum o daha çok küçük bana ihtiyacı var varmı aranızda böyle bir durumu yaşayan Allah kimseyi evladından ayırmasın çok canım yanıyor lütfen yardım edin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?