Arkadaşlar,
Bebeğim 3 aylık oldu bugün.Son 1 ay öncesine kadar geceleri arasıra uyansa bile düzenli bir uykusu vardı.Fakat son 1 ayda ne olduysa oldu.Kızım geceleri 4-5 gibi uyuyup öğlen 1-2 hatta 3lerde uyanmaya başladı.Örneğin gece yattığında(3-4)gibi ben meme vermesem aramıyor bile.8-9 gibi biraz emiyor uyuyor.Sonra 12de biiraz daha emiyor ama hep uyku halinde.Sonrada 2-3 gibi uyanıyor.Bundan sonrada gun içinde 1-2 kere uyuyup gece resmen hortluyor.dun sabah rekor kırdı 5.30da uyudu.Ne yapacağımı bilmiyorum.O saate kadar ayaktayız.Surekli ilgi istiyor gecenin bir yarısı.Değişik alıştırma yöntemleri var ama 3 aylık daha erkenmi bu yöntemler için.Hani ağlasa bile almayın falan diyorlarya.Ne yapayım.Nasıl duzene sokayım.Öğlen uyandığında bidaha hiç uyutmasammı acaba aksama kadar.Ama dayanamazki.Cok huzursuz oluyor uykusu varken..ne yapmalıyım.Sizler nasıl duzene soktunuz.
ha birde hep böylemi gider yoksa değişirmi bu düzen???
canım değişir hiç merak etme bu bebişlerin anı anına uymuyor zaten.benim kızım 5 aylık olacak doğumdan itibaren hep değişik düzen kurdu kendine.şimdi büyüdükçe yeni yeni oluşuyor düzeni.gece gündüz kavramını öğrenememiş o zaman seninki. gece ben mesela yatırdığımda hiç ışık yakmam karanlıkta yatmayı öğrendi gözlerini açıp bana agu yapsa da için gider ama yine de hiç konuşmam.ve uyku saatini hiç geçirttirmem akşam saat en geç 11 de beslenir uyur.sabah kalkar.bir de genelde hep gece yıkarım ki rahatlayıp daha iyi uyusun diye.gündüzleri çok fazla uyutma tabi yine uyuyacak ta sürekli uyumasın.böylece akşam olunca yorgun düşecek kendi dalacaktır uykuya.birkaç gün bu düzeni kurarsan kendi öğrenir düzenini kurar.
benimki de bu aralar diş çıkarıyor ondan mıdır bilmem gündüzleri 10.15 dakikalık uykular uyuyup uyanıyor.tüm gün ilgi istiyor :)
cnm ya al bendende okadar.benimde kızım 2 aylık olacak.benimkinin gaz sancısı tutuyor akşamları hiç uyumuyor.gece yarısından sonra uyuyor.bu yüzden gündüz hep uyuyor.akşam 8 gibi cin kesiliyor.dün gece 3.30da anca uyudu.ve şimdiye kadar hep uykulu diyebilirim.bugün gündüz uyutmamak için çok uğraştım fakat nafile.nsl gece uykusuna geçiricem bende anlamadım.altını açıyorum,çimdikliyorum,gıdıklıyorum olmuyor.bu arada benimkide 5dk falan emiyor.
gunduzleri uyumak istiyorsa guzduzlerin oyalayın ilgisinni farklı seylere cekin. bunuazar azar yapın birden bire değil. hergun 1 saat uykusunu erteleyin mesala ağlasada mızmızlansanada bunu yapın 5<.30 cok geç bi saat hem siz için hem babası için.
gece uykusunun yerini hiç bir sey tutmaz.
geceleri onunla konuşmaın gulmeyin ışık acmayın altını değiştirin gazını çıkarın uyutup bırakın . bebeklerde gece gunduz kavramı henuz oluşmamış oluyyor bunu alıştırmakta bizim görevimiz
bi ara benım ufaklıkta 4.30 da uyanıp sabah 9 a kadar uyumuyordu bende babasıda perişanları oynuyorduk.
canım benim kızımda 3 ay senin kızın gibi uyudu hatta dha kötüydü gece 24te uyanıyordu sabah 8 de uyuyordu gündüzleri hiç uyanmıyordu akşama kadar yatıyordu bigün böyle uyudu yine ama hiç uyanmadan ertesi gün sabaha kadar uyudu böylece uyku düzeni değişti ogün bügündür düzenli.sen akşamları aynı saatte yıka bikaç gün belki değişir.bizim kıza fayda etmedi ama sen dene bi
Merak etme düzelir. Benim kızımda şu anda 5 aylık. 15 gündür uykusu düzene girdi. 3 aydan sonra gündüz kısa sürelerle uyuyordu ve en ufak seste sıçrayıp uyanıyordu. Bana da düzelir dediler ve düzeldi. Bebeklerin 3 ayla 6 ay arasında böyle bir dönemleri oluyor.
teşekkurler arkadaslar cevaplarınız için,insallah duzelir.Dun gece saat 2 de uyuyunca dunyalar benim oldu sanki erken bir vakit gibi.demek değişiyorlar.bana sanki hep böyle gidecek gibi geliyordu,içimi rahatlattınız canlarım..tekrar tesekkurler.