• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğimin uyku düzeni bozuldu...imdat :(

zynmhm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2014
527
418
123
34
Ankara
6 aylık bebeğim var. kızlar daha 1 hafta önceye kadar gündüz 2 saatte bir uyuyup 1.5-2 saat uyuyan gece de sabah 7 ye kadar uyuyan bebeğim sabah 5 -6 da kalkıp tekrar uyumamaya başladı. o önemli değil uykusunu alıyor belli de benim şikayetim gündüz uykuları. bebeğim sabah 10.30 gibi uyuyup 12 gibi uyanıyor ve daha sonra gözleri kıpkırmızı olsa da uykusuzluktan zor uyutuyorum en çok 40 dk falan uyuyup kalkıyor. bir daha uyutamıyorum. huzurlu bir şekilde durmuyor ama belli uykusu var.gözlerini ovup mızırdanıp duruyor ama yatırınca uyumuyor ağlıyor. bazen diyorum ki ağlaya ağlaya yorulup uyusa mı. yanında beklesem. ama bu kez de kıyamıyorum. ne yapsam. rezene çayı işe yarıyor mu. ya da işe yarayan bildiğiniz yöntemleri alabilir miyim. artık büyüyor uyumaz eskisi gibi diyorlar ama uykusu olduğu halde neden uyumaz bir bebek.

Bu konuda nette bi çok sayfa ve yöntem var bnce goz gezdir bnm kızımda 1.5 yaşında uykuya gitme rutini oluşturduk qmq uykuya geçiş hala çok uzun. Üstelik 6 aylık mis emin ol daha da kısalıyor o saatler. Biz sadece gündüz 2 saat uyuyoruz gece de 2-3 kez uyanırsa şanslıyım. Diş çıkartıyor olabilir bu konuda kremlerle onu rahatlatabilirsin bazı bebekler daha erken dönemde de cikarabiliyomus. Grip,ağrı, enerjisini tuketmemis olmak uykuya geçiş için hep zorlayıcı. Öncelikle sana diyebilirim ki evet zor bi dönem ama çok çabuk geçiyor bn hala hayret ediyorum ne zaman büyüdü bu diye. Kolay gelsin sana bol uykulu günler ve geceler dilerim

6 aylık bebeğim var. kızlar daha 1 hafta önceye kadar gündüz 2 saatte bir uyuyup 1.5-2 saat uyuyan gece de sabah 7 ye kadar uyuyan bebeğim sabah 5 -6 da kalkıp tekrar uyumamaya başladı. o önemli değil uykusunu alıyor belli de benim şikayetim gündüz uykuları. bebeğim sabah 10.30 gibi uyuyup 12 gibi uyanıyor ve daha sonra gözleri kıpkırmızı olsa da uykusuzluktan zor uyutuyorum en çok 40 dk falan uyuyup kalkıyor. bir daha uyutamıyorum. huzurlu bir şekilde durmuyor ama belli uykusu var.gözlerini ovup mızırdanıp duruyor ama yatırınca uyumuyor ağlıyor. bazen diyorum ki ağlaya ağlaya yorulup uyusa mı. yanında beklesem. ama bu kez de kıyamıyorum. ne yapsam. rezene çayı işe yarıyor mu. ya da işe yarayan bildiğiniz yöntemleri alabilir miyim. artık büyüyor uyumaz eskisi gibi diyorlar ama uykusu olduğu halde neden uyumaz bir bebek.
Slm. 10 bucuk aylik Kizim var. 6. aya s kadar benimkide iki saatte bir uyurdu. Sonra axaltti uykusunu. Birkac hafta takip ettim. Onun uyumak istedigi saatlerebaona gore Rutin olusturdm ve Dr um da 6. aydan sonra iki kez yarim saat 40 dk bile uyusa yeter dedi. Benim kizimda 6 gibi kalkar. 8.45 -9 gibi uykusugelir. kesik kesik de olsa 10 bucuk gibi kalkar. Bu kez ikinci uykuya 1 bucuk 2 civari yatar. Yine kesik kesik 3 -3 bucuk a kadar yatar. Aksam uykusuna 8-9 arasI yatar. Bu masallah 4 aydir Boyle. Hep ayni saatte yatirinca uykusu yok gibi gorunsede yatiyor. Vucut ona aliskin cunku. Bebegin aglamasini beklemek artk son bolts o zaten isaretlerini verir sana. Bu bir donem . Senin bebisinde bence uyku saatlerini DegismenI istiyor. Basta yeni saat olusturmak zor. Ama duzeni oturunca odaya girer girmez gozlerini ovusturup esnedigini goemek evet. Dogru yoldayim dedirtiyor. Ama bebek Bu her zaman gunu gunune uymaz. Bizim disler geliyor Arada bir sasiriyor ama Ben saatini hep tutturmaya calisiyorum

disi cikacaktir onun huzursuzlugudur,bu gayet normal.
2 yasina dogru girer uykulari duzene.

Back