Çocuk Hastalıkları Bebeğimin tuvaletinde peynirimsi şeyler var

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Kavga ederek emen bebeğin gazı ve karın ağrısı çoktur. Gaz da karın ağrısı da alerji belirtisidir mukusa ek olarak. Alerji her bebekte farklı bir organı tutar. Benim kızımın alerjisi ağırdı ama konak ve pişik dışında ciltte hiç tepki vermedi mesela.

Bu arada alerji durumu kesinlessin demissiniz ama alerjiyi doktor kesinleştiremeyebilir. Çünkü her alerjik bebeğin kakasında kan olmayabilir. Testler genellikle ciltte tepki vermeyen alerjiyi tespit edemez. Yine de test yaptırırsanız deri yama testine girmeden önce bebeğinizin sırtını tıraş etmeyi unutmayın, bant sırtında bir gün kalıyor ve ağda gibi yapışıyor. Benim yavrum kendinden geçmişti sırtının yarısını kaplayan bandı cikarirlarken, hala hatırladıkça kötü oluyorum.

Alerjiyi tespit etmenin en isabetli yolu şüpheli besinleri keserek bebekteki değişimi gözlemlemektir. Eliminasyon diyeti deniyor, kendiniz aratıp daha çok bilgiye ulasabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim cidden ilginize benimde küçükken yumurta ve domates alerjim vardı buyuyuncr geçti alerjik bünyeye sahibim çocuğumda olması ihtimali yüksek diye düşünüyorum dün farklı olarak yumurta yedim ama fazla yedim ve o peynir gibi şeyler vardı akşam balık yedim ondan sonraki bezler daha normaldi sizde yiyeceği kesince düzeliyor muydu hemen

Rica ederim, faydası dokunursa ne mutlu. Benim kızımın alerjisi 6 ay aşısından sonra çığırından çıktığı için diyetle bütün alerjenleri tespit edemedim o yüzden yavrumun düzeldi diyebileceğim bir zamanı olmadı ama 6 ay öncesinde sadece süt ürünleri ve yumurta alerjisi vardı. O zaman diyet yaptığım günün hemen ertesi gününde kaka düzelmeye başlıyordu, 4 gün sonunda hem kakası hem uykusu hem huysuzluğu tamamen düzeliyordu. Ama bu süre bebekten bebeğe değişir. Alerjenlerin anne sütünden arınma süresi maksimum 21 gün. Ben 4 gün sonunda iyileşmeyi gördüm ama bir başkası 21 gün beklemek zorunda kalabilir. O yüzden diyette 21 günü doldurmadan işe yaramıyor diye bırakmayın.

Doktora gittik ama çok ilgilenmedi süt alerjisi ile ilgili Gazi var deyip fitil yazdı kullanmayı düşünmüyorum idrar kültürü istedi sadece bundan belli olur mu alerji?

Doktora gittik ama çok ilgilenmedi süt alerjisi ile ilgili Gazi var deyip fitil yazdı kullanmayı düşünmüyorum idrar kültürü istedi sadece bundan belli olur mu alerji?
Alerji için ya deri ya kan testi yaptırmanız gerekir. Doktorları alerji konusunda ikna etmek çok kolay olmuyor. Ben doktora gitmeden 11 gündü galiba diyet yaptım, bebeğim düzelince emin oldum alerjiden. Sonra doktora gittik, doktor egitim arastirma hastanesinde bir doçentti. Hikayemizi dinledi, muayene etti alerjiye benzemiyor dedi. Yine de deri testi istedi, 4 aylıktı kızım, testi temiz çıktı tabi ki. Doktora güvenip tereyağ yedim, bebeğim kötü oldu. Test sonucu gostermeye gittigimizde doktor hic diyet konusunda bilgilendirme yapmadan test sonucuna baktı alerji yok dedi. Ben de 10 günlük diyetimi ve diyeti açmamla belirtilerin döndüğünü söyledim. Aaa alerji hemen rapor yazalım dedi ve mama raporu çıkardı. Simdiye kadar cok doktor gezdik, alerji konusunda ortak tavirları ne yazık ki bu. Size de diyetle hazırlık yapip doktora gitmenizi tavsiye ederim.

Birde Gazi var bunun pis pis yapmıyor musunuz o şekil çıkar demeleri yokmu yani denemediğim yöntem yiyecek içecek kalmamisken bir geceyi daha sabah ettik eşimle çok zor gerçekten

Ekledigim videodaki gibi tutun, sakinleşir. Ben belki 3 ay böyle tutup oda oda gezdirdim. Yavrum bir tek o halde etrafı seyrederken sakinlesiyordu. Hatta o kadar uykuya ihtiyacı vardı ama uyuyamıyordu ki böyle tuttuğumda uyuyakaldigi da çok oluyordu. Bir de ben güya çok bilinçli anne olduğum için bebeğimi asla sallamayacaktım ama hayaller hayatlar pek birbirini tutmuyor tabi. Kızım çoklu besin alerjisi geliştirince çok zor zamanlar geçirdik ve galiba 8 aylıktı hamak kurduk. Hamak da denmez aslında, park yatağın ara katı tavana asmaya uygundu, onu astık tavana. Yatağa dümdüz yayla gibi olmadan yatmıyordu çünkü yaramaz. Hamakla büyük oranda rahatladım. En azindan hoplata hoplata gezdirip uyumasını beklemekten kurtuldum ve uyuduğunda bir taraftan hamak sallayıp bir taraftan hamagin altina açtığım yatakta yatabiliyordum uyuyamasam da.

Bende kamera bile aldım uyku eğitimi için sakın olduğunda kendi kendine uyuyor ama kriz tuttu mu başım belada oluyor dün bizde malesef battaniye usulü denedik ona bile yanaşmadı en son kanguruda uyudu

Hiç fotoğraf beklemiyordum şok oldum güzel s*çışlar bebeciğe, ihmal etmeyin siz yine de doktora götürün.

ay fotoğrafli yazmayı unutmusum buralarda yeniyim kusura bakmayın ama sağlık olunca konu mecbur fotoğraf ekledim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…