- 18 Şubat 2017
- 2.459
- 3.885
- 133
- Konu Sahibi gamzecagatay1
Kavga ederek emen bebeğin gazı ve karın ağrısı çoktur. Gaz da karın ağrısı da alerji belirtisidir mukusa ek olarak. Alerji her bebekte farklı bir organı tutar. Benim kızımın alerjisi ağırdı ama konak ve pişik dışında ciltte hiç tepki vermedi mesela.Çok ağlıyor çok ilkten 5.hafta atagidir geçer dedim sabrettim ama hem uyuyamıyor hem ağlıyor artık ayakta dolandırmakta memnun etmiyor sürekli meme arıyor içiyor ama boğulur gibi oluyor memeyle kavga ediyor cekistiriyor
Bu arada alerji durumu kesinlessin demissiniz ama alerjiyi doktor kesinleştiremeyebilir. Çünkü her alerjik bebeğin kakasında kan olmayabilir. Testler genellikle ciltte tepki vermeyen alerjiyi tespit edemez. Yine de test yaptırırsanız deri yama testine girmeden önce bebeğinizin sırtını tıraş etmeyi unutmayın, bant sırtında bir gün kalıyor ve ağda gibi yapışıyor. Benim yavrum kendinden geçmişti sırtının yarısını kaplayan bandı cikarirlarken, hala hatırladıkça kötü oluyorum.
Alerjiyi tespit etmenin en isabetli yolu şüpheli besinleri keserek bebekteki değişimi gözlemlemektir. Eliminasyon diyeti deniyor, kendiniz aratıp daha çok bilgiye ulasabilirsiniz.