• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeğimin teri tuzlu?cok korkuyorum

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Edamustafatgra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2019
213
46
98
35
10 aylık bebegimin alnını öptüğümde teri tuzlu geliyor ve cok korkuyorum. nette kotü hastlıklardan bahsetmişler. bebeğinin teri benim gibi tuzlu olan var mı cok korkuyorum. 5 yasında ki oğlumun teri oyle degil. bi kac gundür aklımı kaybetmek üzereyim

10 aylık bebegimin alnını öptüğümde teri tuzlu geliyor ve cok korkuyorum. nette kotü hastlıklardan bahsetmişler. bebeğinin teri benim gibi tuzlu olan var mı cok korkuyorum. 5 yasında ki oğlumun teri oyle degil. bi kac gundür aklımı kaybetmek üzereyim
Bu kadar korkup akil kaybedecek seviyeye gelmek yerine bi cocuk doktoru ile görüşseniz?

Kendi çocuk doktorumuz ile konuştum. Araştırma hastahanesine gidin dedi, bizim burada korona çok yaygın korkudan gidemiyorum. Test veren akrabalarım hastahanede hep korona kaptı
Haklisiniz bu konuda. Ciddi bir sey oldugunu zannetmiyorum. Baska belirtileri de olur ciddi bir sey olsa.

Bu zamanda da doktora gidin mutlaka diye tavsiye de bile bulunamiyoruz 😔 Umarım bu günler geçer.

Netten biraz baktım da bir hastalık adı verilmiş ve bu olabilir deniyor ancak tuz oranının belli bir oranın üstünde olmasıyla hastalık teşhisi konuluyormus.

Yani nadirde olsa bazı bebeklerde genetik yatkınlıktan tuzlu olabiliyormuş.

A D E K vitaminlerini onermisler. Bunlar nelerde var araştırıp yedirmeyi deneyin .

Doktora gidene kadar belki belli bir oranda tutar tuz oranını.

bı çocuğun sadece terinin tuzlu olması bı anlam İfade etmez. bu cocuk 10 aylık olup atıyorum 5 kg ise yanı kilo alma sorunu varsa, kakası yağlı ise, sık sık bronşiolit ya da pnömoni getiriyorsa, bunlardır şüphelenme sebepleri. annesi teri tuzlu gibi dediği için maalesef yapılmıyor ter testi. çünkü şuan türkiyede ter testi kiti sorunu mevcut. çoğu hastanede hiç yok olanları da gerçekten şüphelenilen çocuklara yapıyorlar. başka hiç bir bulgusu yoksa, topuk kanınızda sorun yoksa içinize kurt düşürmeyin.

bı çocuğun sadece terinin tuzlu olması bı anlam İfade etmez. bu cocuk 10 aylık olup atıyorum 5 kg ise yanı kilo alma sorunu varsa, kakası yağlı ise, sık sık bronşiolit ya da pnömoni getiriyorsa, bunlardır şüphelenme sebepleri. annesi teri tuzlu gibi dediği için maalesef yapılmıyor ter testi. çünkü şuan türkiyede ter testi kiti sorunu mevcut. çoğu hastanede hiç yok olanları da gerçekten şüphelenilen çocuklara yapıyorlar. başka hiç bir bulgusu yoksa, topuk kanınızda sorun yoksa içinize kurt düşürmeyin.
Çok şükür bi tek Teri tuzlu geliyor bana onun haricinde pek biseyi yok. Sağlıkçısınız sanırım size başka bir soru daha sorabilir miyim?

Bu zamanda da doktora gidin mutlaka diye tavsiye de bile bulunamiyoruz 😔 Umarım bu günler geçer.

Netten biraz baktım da bir hastalık adı verilmiş ve bu olabilir deniyor ancak tuz oranının belli bir oranın üstünde olmasıyla hastalık teşhisi konuluyormus.

Yani nadirde olsa bazı bebeklerde genetik yatkınlıktan tuzlu olabiliyormuş.

A D E K vitaminlerini onermisler. Bunlar nelerde var araştırıp yedirmeyi deneyin .

Doktora gidene kadar belki belli bir oranda tutar tuz oranını.
D vitamini veriyorum. Diğer vitaminleri de araştırayım dediğiniz gibi. Vitaminden sıkıntı olmaz sanırım. Denemekte fayda var

D vitamini veriyorum. Diğer vitaminleri de araştırayım dediğiniz gibi. Vitaminden sıkıntı olmaz sanırım. Denemekte fayda var

Yok , ben ilaç olarak degil, bunları içeren yiyeceklerden söz ettim.

Vitamin ilaçlarının faydaları yanında zararları da var. Kan değerlerini bilmeden vermeniz yanlış sonuçlar doğurabilir.

Kendinize evham yapmadan bir doktora gosterin bebisinizi. Ter testi yaparlar zaten. Internete bakmayin hastalik icin yahu bir bas agrisina bile neler buluyor sevgili tarayiciniz.

Benim
Benim oğlum 28 ekim 2019 dogumlu. 9.cu ay kızamık aşısında kafa çapı 44,7 çıktı. 10.cu ayın içinde hala aynı. Çok endişe ediyorsunuzdur. Bingıldagı da serce parmak ucu kadar açık. Bazı aylar kafa çapı buyumesi durur mu? Motor gelişimi çok iyi, nerdeyse yürümek üzere ama büyümemesi beni korkutuyor. İlk aylar da; ayda 2 cm yerine 1 cm büyümüş

Vitamin falan vermeyin doktor kkntrolunde olmayan hicbir ilaci cocugunuza vermeyin. Cocugunuzu anormal gördüğünüz durumlarda doktora götürünüz. Hiçbirşey denemeyin yavrunuzun üzerinde. Valla hakkaten bazen sasirmanin ust seviyesine geçiyorum buralarda. Denemekte fayda falan yok anne olmus kisisiniz cocugunuz deneme tahtasi degil.

ah su Google yüzünden panik atak hastası oldum zaten 😔
Bu kadar evhamlisiniz Ama siz vitamin ilacina da deniyim yazmissiniz burda size ne yazilirsa yazilsin uygulamayin. Cocugunuza doktor onerisi olmadan hicbirsey yapmayin. Gecennbir hasta çocuğunun yanan eline soguk cilek koymus kim verdiyse bu akli cocugun elinde kocaman bir cilek lekesi kalacak. Bunu da hep bizim Türkler yapiyor. Adim basi hastane var ülkemizde cocugunuzu alani disindaki insanlara emanet etmeyiniz.

Benim

Benim oğlum 28 ekim 2019 dogumlu. 9.cu ay kızamık aşısında kafa çapı 44,7 çıktı. 10.cu ayın içinde hala aynı. Çok endişe ediyorsunuzdur. Bingıldagı da serce parmak ucu kadar açık. Bazı aylar kafa çapı buyumesi durur mu? Motor gelişimi çok iyi, nerdeyse yürümek üzere ama büyümemesi beni korkutuyor. İlk aylar da; ayda 2 cm yerine 1 cm büyümüş

1 ayda percentil çizelgesinde hiç bir oynama olmamış. Bıngıldagı da halen açık ve baş çevresi normal sınırlar içerisinde.

Back