Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebeğimin şaçları çok az:((

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

famee

Guru
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2008
630
1
316
Ankara
merhaba benim kızım 7 aylık ama saçları çok az ve kısa ne yapabilirim gürleşmesi için.
bana yardımcı olursanız sevinirim siz neler yaptınız.
ayrıca konuyu doğru yere mi açtım bilemedim.

daha çok erken canım.ortada bi sıkıntı yok merak etme.hatta geç çıkan saçlar ilerde çok gür oluyor.

merhaba benim kızım 7 aylık ama saçları çok az ve kısa ne yapabilirim gürleşmesi için.
bana yardımcı olursanız sevinirim siz neler yaptınız.
ayrıca konuyu doğru yere mi açtım bilemedim.

Benim kızımın saçlarıda azdı hatta 2-3 yaşında kel gibiydi. Kuaförüm 15 günde bir kere uclarından al demişti.Bende öyle yaptım şimdi 9 yaşında maşallah 3 kişilik saç var kafasında

teşekkür ederim yorumlarınıza.
eşiminde benimde saçlarımız az kızımında az olmaz inşallah.
onun için badem yağı falan süreyi diye düşündüm az bisey konakda var. bi kez sürdüm ama 4 kez şampuanlamam gerekti bidaha cesaret edemedim buradan yorum almak istedim.

ilkel bir yöntem ama kazıtmak çok işe yarıyormuş..

hatta kuaförüme de sormuştum, o da kazıtmak en iyi çözüm demişti. 3- 5 ay arayla bir kaç kere kazıtmak gerekiyormuş. ben yapmadım:) çocukların saçları hala çok az.

Benim kuaförümde kazıtmaya gerek yok ucundan kesmekte aynı sonucu verir demişti.Doğru çıktı.

saç yapısı genetiktir, annenin ya da babanın .ya da her ikisinin de seyrek saçı varsa çocuk onlra çekebilir ve yapacak pek de birşey yoktur. eşimin saçları fırça gibi, abisi kel, biri anaya biri babaya çekmiş yapacak birşey yok neler denedi abisi hala dökülüyor ırsi malesef :)

benm oglum dogdugunda keldi7-8aylık tı gene keldi sevenler ona et bebek derlerdi keloglan dı bizim:) 1yasını gecince kazıttık 1-2defa şimdi 5yasında sacları gayet ii ama kuaförü(berberi)bidaha kazıtmamızı söledi dahada gür olsun die yazın bidaha düşünüyoruz

korkmana gerek yok tatlimbenim kizim sacida yok gibiydi.9 aylik olana kadar 4 defa ara kazitmadik ama temizledik.simdi cok iyi gurlesdi uzadi.ama onleri hala seyrek gibi.arkadaki saclar uzadi onu kapatiyor.yazi beklediyim icin,simdi dokunmuyorum.kismetse eylul,ekim gibi kazitmayi dusunuyorum.ondan sonra yapmiycam insallah.tabii cikarsa.umarim cikar.cikar.cikarrrrrrrrrrrrrr

iyide canım nasıl kazıtıyorsun bizim kız 2 dk durmuyorkı:44:

iyide canım nasıl kazıtıyorsun bizim kız 2 dk durmuyorkı:44:

eline oyuncak verince duruyordu,ama biz hic jiletle kazimadik.sac makinasiyla yapiyorduk.oyle cok kolay

meraba benım kızımında çok az sacıvar 14 aylık oldu ama hala uzamadı 8 aylık dogdu 2 kg olarak bu yuzden dıyolar ne alaka çözemedım fıkrı olan

benim 5 yaşında bir kızım var. saçları çok azdı. 1 yaşında berberede kazıttırdık. ve ben evde badem yağı sürdüm. 10 gün ara ile 2 defa daka evde jiletle kazıdık. ama 4 saat falan sürdü. biraz yaptık. bıraktık. uyudu kalktı birazdaha derken tv açık falan. şimdi kızımın maşallah çok güzel saçlartı var. tam bellerindeydi taramak zor diye kestirdik şimdi omuzlarında. eşiminde benim de saçlarımız çok az. kazıttırmak çok işe yarıyo.ilerde pişman olmaktansa denemekte fayda var.

benim de bebeğimin saçı çok az kesmek istemiyorum hiç okula başlayana kadar bu arada 1 çay kaşığı gerçek zeytinyağı ve yarım çay kaşığı karbonatı sürüp 5-10 dk sonra banyo yaptırdıık o günden sonra da çıkmadı konak kulak arkalarına da yapabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…