• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin saçını nasıl kesebilirim

Ya bize de doktor kulak arkasını alın dedi. Atopik dermatit yüzünden. Kestim biraz babası oyalarken. Sonra bir tarafı da uyurken kestim. Zor iş

usturalı taraklar var. yorumlarda da genelde herkes bebeği için kullanmış. online alışveriş sitelerine yazarsanız bulursunuz. çok kolay kesiliyor. bizimkinin de önleri çok uzundu gözüne giriyordu. sadece önleri çok az aldık. biraz kısaltmak için kullandık yani. pratik oldu. bir bakın isterseniz.

Son düzenleme:
Bu arada bizim kızın saçlarını daha hiç kestirmedik.

Kestirmek gerekiyorsa kendim değil kuaföre götürürüm.

Tırnak makasıyla.
Yok tırnak torpuleri de var bebekler için ama sonuçta onlar saç kesmez tabii ki. Tırnakları uyurken kesiyorsa o sekilde kessin veya elinde bir oyuncağa odaklıyken kesiyorsa o şekilde kessin mantığı ile söyledim. Size mantikli geldiyse tırnak makası ile kesmek siz o sekilde de deneyebilirsiniz tabii ki, torpunun keseceğini sanmam ama saçları, tabii ki onu da deneyebilirsiniz mantiginiza uygunsa.

Yok tırnak torpuleri de var bebekler için ama sonuçta onlar saç kesmez tabii ki. Tırnakları uyurken kesiyorsa o sekilde kessin veya elinde bir oyuncağa odaklıyken kesiyorsa o şekilde kessin mantığı ile söyledim. Size mantikli geldiyse tırnak makası ile kesmek siz o sekilde de deneyebilirsiniz tabii ki, torpunun keseceğini sanmam ama saçları, tabii ki onu da deneyebilirsiniz mantiginiza uygunsa.
Anladım.

Bebeğimin 2 yaşına kadar saçlarına dokunmadım .Artık gözlerinin önüne gelmeye başlamıştı rahatsız oluyordu . Bir de banyoda saçını yıkarken ağlıyor sonrasında taratmıyordu. Berber esnaf komşumuza götürdüm. Saçları da buklu bukle olmuştu . Komşum kesmeyelim böyle çok güzel dedi 😂 evet güzel de yoruldum ben de ama . Oğlum tabi ağlamaya başladı o ağlayınca komşum çekindi artık ben aldım makası eline sağdan soldan dengesizce kısaldı küçük besleme gibi oldu 🙈 Neyse biraz uzadı da yine şekle girdi dalgaları. Biraz daha uzayınca yine evde ben alırım artık.

Merhaba bebeğim bir yaşında bebeğinizin saçına nasıl kesiyorsunuz traş makinasıyla keseceğim ama izin vermiyor
Oğlum 3 yaşında ve daha bu hafta berbere götürdük öncesinde makasla kesiyordum ama çok zorlanıyorduk asla kestirmezdi. Aklı biraz kesmeye başladığında oyun oynuyoruz ayağına kestim hep ama berbere daha yeni cesaret ettik. Babası götürdü ama ortalığı ayağa kaldırmış.

2 buçuk yaşına kadar kesmedim. Sünnet diye ucundan minicik kırpmıştım sadece. 2 buçuk yaşında da kuaföre götürdüm.
Kuzenim traş makinesiyle sıfıra vurdu oğlunun saçını, 1 buçuk yaşında falandı

usturalı taraklar var. yorumlarda da genelde herkes bebeği için kullanmış. online alışveriş sitelerine yazarsanız bulursunuz. çok kolay kesiliyor. bizimkinin de önleri çok uzundu gözüne giriyordu. sadece önleri çok az aldık. biraz kısaltmak için kullandık yani. pratik oldu. bir bakın isterseniz.
Çok mantıklı Öneriniz için çok teşekkür ederim

Back
X