Bebek Beslenmesi bebeğimin poposundaki morluk

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nida07

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2010
81
0
86
Denizli
Slm anneler
Oğlum 9buçuk aylık.Alt komşumla aynı çocuklarımız.Onun kızının poposunda morbir delik varmış çatalında.Doktor 2yaşına kadar geçmezse beyinden çekim yaparız demiş.emarmı diyolar artık bilmem.Ben de çok oturtmaktan olur demiştim
Ben de altını alırken bi bakayım dedim.Bir de dikkat ettim ki bizimkinin tam çatal kısmında küçük bir morluk var.Aynı leke gibi.
Kar yağışı yüzünden yola da çıkamadık.
Başka doktor dene dedim hatta arkadaşıma.Ben de imkan oldumu gidicem farklı doktora!
Sizin bebeklerde de oldu mu anneler?Gelişim bozukluğu olurmu ilerde çok endişe ettim şimdi?
Netten araştırdım ama ; geçiçi yeni doğan morluğundan bahsediliyor.bulamadım:(

benim kızımda da var sanki ama çok mor değil erken doğdu kızım 7 aylık ikizide var üniv.yenidoğanda baktılar ama önemli bişey değil dediler hatta küvezdeyken beyin bt leri herşeyi yapıldı...
Slm anneler
Oğlum 9buçuk aylık.Alt komşumla aynı çocuklarımız.Onun kızının poposunda morbir delik varmış çatalında.Doktor 2yaşına kadar geçmezse beyinden çekim yaparız demiş.emarmı diyolar artık bilmem.Ben de çok oturtmaktan olur demiştim
Ben de altını alırken bi bakayım dedim.Bir de dikkat ettim ki bizimkinin tam çatal kısmında küçük bir morluk var.Aynı leke gibi.
Başka doktor dene dedim hatta arkadaşıma.Ben de imkan oldumu gidicem farklı doktora!
Sizin bebeklerde de oldu mu anneler?Gelişim bozukluğu olurmu ilerde çok endişe ettim şimdi?

açıkcası önemsencek bişey olmadığını söyledikten sonra pek dikkat etmedim ama bakarım akşama çünkü çok badireler atlattık 30 haftalık doğdu ikizlerim kızım 2 kere gözlerinden lazer oldu oğlum beyin kanaması geçirdi 2 kere beyin ameliyatı oldu dediğim gibi çok küçük bişey benim için o yüzden önemsemedim daha çok önemsencek problemleri varken çok şükür iyiler şimdi ALLAH bugünlerimizi aratmasın İNŞALLAH....
peki şuanda da varmı yoksa kayboldumu?

benimde kızımda da doğduğundan itibaren vardı dr gittiğimizde önemli olmadığını söylediler ki morluk kuyruk sokumundan başlayıp beline kadar vardı zamanla morluğun rengi açıldı kayboldu ikinci bebeğimde böyle bişey varmıydı tam hatırlamıyorum insan önemsemeyince unutuyo önemli bişey olduğunu sanmıyorum ama için rahat etsin diye git yine dra

Merhaba.Benim oğlumunda tam kuyruk sokumunun yanında 10 kuruş büyüklüğünde yeşilimsi bir morluk var.Doğduğundan beri var daha doğrusu.İlk ay kontrolünde doktoruna göstermiştik o da bize önemli birşey değil hemen hemen her bebekte olur demişti.

açıkcası önemsencek bişey olmadığını söyledikten sonra pek dikkat etmedim ama bakarım akşama çünkü çok badireler atlattık 30 haftalık doğdu ikizlerim kızım 2 kere gözlerinden lazer oldu oğlum beyin kanaması geçirdi 2 kere beyin ameliyatı oldu dediğim gibi çok küçük bişey benim için o yüzden önemsemedim daha çok önemsencek problemleri varken çok şükür iyiler şimdi ALLAH bugünlerimizi aratmasın İNŞALLAH....

nediyosun canım ya çok büyük geçmişler olsun.şuan iyiler aman iyi hallerini söylen doğru diyosun. biz de hep ikiz isterdik.ama çok zor çocuk sahibi olanları görünce allahım
aratmasın bitane yeter diyoruz şimdi.

diğer arkadaşlar da saolun :kkk: duyarlılığınız için. içim rahatladı.

Bebeğinde morluk olan annelere söyleyimde içleri rahatlasın:)...her bebeğin belinde sırtında veya omuz kısımlarında yeşilimsi morluk olmaz ama olanlar sakın korkmasın.seneler önce biz bebek bakıyoduk.uzun süre geçti aradan ve bigün annem sırtında morluk görmüş.hemen bize gösterdi.acaba çok sıkı mı tuttukta morardı falan dedi.bebeğin anneside hemşire.ahlaya vahlaya annesine söyledik.dedik herlade biz çok sıktık çocuğu o yüzden morardı:(.(kendi çocuğumuzdan ayırmadık o bebeği.yani dayak olayı falan imkansız)..kadın kahkaha attı.siz hiç mi farketmediniz dedi.bebek büyüdükçe o morluk bebeğin tenini esmerleştiriyo dedi.şimdi o bebek 10 yaşında ve zindan karası.belindeki morlukta yok:)...zamanla morluk vücuduna dağılacak ve teninde renk değişimi olacak.sağlıkla ilgili bi sıkıntı yok yani.üzülmeyin:)

sağol canım çok şükür bugünlerimize....
nediyosun canım ya çok büyük geçmişler olsun.şuan iyiler aman iyi hallerini söylen doğru diyosun. biz de hep ikiz isterdik.ama çok zor çocuk sahibi olanları görünce allahım
aratmasın bitane yeter diyoruz şimdi.

diğer arkadaşlar da saolun :kkk: duyarlılığınız için. içim rahatladı.

Kızlar benim kızımda doğduğunda çatalında küçük morluk vardı şimdi 5 aylık poposunun yarısı mosmor,dr önemli değil dedi ama içim rahat etmiyor..sizin bebeklerinizdede morluk büyümüşmüydü ??

Slm anneler

benim oğlumun hem kafasında hem de kolunda var leke gbi böyle bir yere çarpmış gibi dr. hiç endişelenme yeni doğan bebeklerde olur kendiliğinden geçer çok çok normal dedi bende dr.uma güvendim başındaki morluk geçiyor kolundakide geçer mutlaka endişelenmeyin..

bemnim oğlumunda poposundan beline kadar olan kısmında daire şeklinde bir kaç tane var.iki ayrı dr.da sordum yaşına kadar geçer dediler.

arkadaşlar benim kızımda da belinde poposunda morluk var dogustan. bi başka bebekte daha gorunce sorduk bebegin annesine. onlara dr.ları soyle demiş: orta asya kokenli bebeklerde olur zamanla gecer.. ben de yokmus annemin anlattıgına göre.. demekki eşimin tarafı orta asyadan gelenlerden dedik biz de :) kendi dr.ma hem olayı anlattım hem sordum : o, orta asya muhabbetini duymamış ama cogu bebekte olur zamanla gecer dedi.. önemsemedi..

Benim bebeğiminde poposunun 1 yarısı komple yeşile çalar renkte lekeli.doğuştan var.dr önemli bişey değil belki 3 ayda belki 3 yılda geçer ama geçer demişti.sanki biraz açıldı rengi...ama takmıyorum kafama hem öööle daha sevimli poposu:))))

benim kızımda da var..üçgen şeklinde tam kuyruksokumunda..kendisi büyüdükçe oda büyüdü tabi..ama oran olarak aynı :)"mongol lekesi"ymiş..dr.bazı çocuklarda olur bazısında olmaz 2 yaş dolaylarında geçer demişti..bakalım kızımın 2 ayı kaldı iki yaşına :) rengide büyüdükçe açıldı..basit doğum lekesi..korkulacak bişey değil :)

Son düzenleme:
çok saolun sevgili anneler biraz olsun içim rahatladı.biizm komşuda teni koyulaşcak korkma dedi.oğluşum çok beyaz tenli sanrıım biraz esmerleşcek dedik bizde:)
:72:

Slm anneler

Merhaba benim yeğenim de mor ve laciverte yakın bi lekeyle doğdu poposunda 3,5 yaşında şu an çok az kaldı..
Dr ilerde geçecek demişti...

Kizlar bebeginizin poposun çatal kisiminda yesilimsi bi morluk varmi ?? Bayadir bizde var korkulacak bir durummu yoksa normalmi ki :-(

Back
X