Çocuk Hastalıkları bebeğimin kilosu

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

tacgoktug09

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2021
20
1
1
29
bebeğim 11 aylık 10 kilo ve destekli oturuyor yürümüyor bu normal mi sizce bazı kelimeleri çikarabiliyor ha bide emekleme aşamasında ama emeklemiyor kilolu olduğu için mi sizce ne yapabilirim yardımcı olursanız

Benımkı 2yasında 12 kilo...10 kilo ban aepey fazla geldi..tabii bunda hareketsizliğinin de tesiri vardır
Bence yurutecle alakali bir durum,cocugun serbest kalmasi lazim,motor becerilerinin gelismesi icin.Diledigince hareket edecek ki kaslari gelissin .Bana k.vadem al dedi ben zararli dedim almadim,başkaları koyuyor diyor.İyi de bu cocuk robot degilki bırakalım bir yere bzde isimizi gorelim,ilgilenilmek ister ozen ister.
Sen cocukla bu donem de daha cok ilgilnmeye bak,desteksiz oturt yaninda sen dur dustukce kaldir,oyle oyle alisir,Aktiviteli oyuncaklar al mesela
Bende 2 gundur bindirmiyorum zararli diyolar

Cocugunuzu diger bebeklerle kiyaslamayin bazi bebekler daha iri olur digeri daha miniktir.kimisi erken emekler kimisi emeklemeden yurur. Doktora danisin burda yaziyoruz ama bir hekim kadar bilgili degiliz hic birimiz. Belkide siz evham yapıyorsunuz.

Bence yürüteçi kaldırın öncelikle. Hiçbir doktor önermiyor. Annelere zaman kazandırmaktan başka işe yaradığı yok. Desteksiz oturmasını bekler bu dönemde doktorlar bi doktora gidin derim. Benim oğlum da başını geç kaldırdı 3 aylıkken kaldırmasını bekliyordu doktorlar ama biraz gecikti. Çeşitli testler yapıldı bişey çıkmadı sonra da tuttu zaten kafayı. Ama size tavsiyem bişey olmaz diyenlere bakmayın bi doktora gidin içiniz rahat olsun.
Bizde basini tutmasi icin pilates topuyla hareketler ettirdik, ınstagramdaki doktorlarin onerdigi hareketleri yaptik simdi tutuyor basini.

bebeğim 11 aylık 10 kilo ve destekli oturuyor yürümüyor bu normal mi sizce bazı kelimeleri çikarabiliyor ha bide emekleme aşamasında ama emeklemiyor kilolu olduğu için mi sizce ne yapabilirim yardımcı olursanız
Bebeginizin kilolu oldugunu nereden cikardiniz ki? Benim bebegim de yaşında 10kiloyu biraz geciyordu ve 50 persentilde oldugunu soylemisti doktorumuz. Yani tam ortalama kilosu.

Bence yurutecle alakali bir durum,cocugun serbest kalmasi lazim,motor becerilerinin gelismesi icin.Diledigince hareket edecek ki kaslari gelissin .Bana k.vadem al dedi ben zararli dedim almadim,başkaları koyuyor diyor.İyi de bu cocuk robot degilki bırakalım bir yere bzde isimizi gorelim,ilgilenilmek ister ozen ister.
Sen cocukla bu donem de daha cok ilgilnmeye bak,desteksiz oturt yaninda sen dur dustukce kaldir,oyle oyle alisir,Aktiviteli oyuncaklar al mesela
Canım bende senin gibi bakıyorum aslında ama şimdi bende iki bebek var 7. Ayda koydum örümceğe 9 aylık olana kadar ,9. Ay tamamen destekli ayakta durmaya başladilar tutunup yürüyorlardiki onu iptal ettim. Kanepenin başından başına gidip geliyorlardi. Oğlum desteksiz ayakta 9 ayın sonuna doğru başladı. İki Bebek, anneleri ben elimden geldiği kadar hep ilgi verdim çünkü bugüne kadar sadece iki buçuk ay tek baktım zaten örümceği de o süreçte kullandım 2 ay. Kızım yürümeye çıktı oğlum çıkmadı. İkiside örümcek kullandı bireysel farklılıklar vat evet biliyorum ama ben artık tamamen bunun zamanı geldiğinde olacak olduğuna inanıyorum. Yürüme arkadaşi aldım oğlum için korkusunu asamiyor atması gereken sadece bir adım ama şuan zamanı değil. 11.5 aylık onun için daha erken diyorum bekliyorum. Kızım keklik gibi gidiyor 😅🧿

Canım bende senin gibi bakıyorum aslında ama şimdi bende iki bebek var 7. Ayda koydum örümceğe 9 aylık olana kadar ,9. Ay tamamen destekli ayakta durmaya başladilar tutunup yürüyorlardiki onu iptal ettim. Kanepenin başından başına gidip geliyorlardi. Oğlum desteksiz ayakta 9 ayın sonuna doğru başladı. İki Bebek, anneleri ben elimden geldiği kadar hep ilgi verdim çünkü bugüne kadar sadece iki buçuk ay tek baktım zaten örümceği de o süreçte kullandım 2 ay. Kızım yürümeye çıktı oğlum çıkmadı. İkiside örümcek kullandı bireysel farklılıklar vat evet biliyorum ama ben artık tamamen bunun zamanı geldiğinde olacak olduğuna inanıyorum. Yürüme arkadaşi aldım oğlum için korkusunu asamiyor atması gereken sadece bir adım ama şuan zamanı değil. 11.5 aylık onun için daha erken diyorum bekliyorum. Kızım keklik gibi gidiyor 😅🧿
Canım senin iki bebe, baya zordur isin tabiki zor durumda kalip koymuşsundur😊 benimde yavrum iki bebe kadar var sabahtab aksama kadar pesimizden ayrılmıyor, baya aktif hep hareket istiyor,tehlikeli isler yapiyor ona ragmen koymak istemedim hep saldim yere,cok yıprandı sinirlerim zaman zamn kiziyorum bile cunku hic aman vermiyor bana uyumuyor dogru duzgun .Herseye ragmen iste ne kadar elimizden geliyorsa onu yapmaya çalışıyoruz bazende senin dedigin gibi mecbur kaliyoruz.Bizimki de masAlllah 9 bucuk aylik destekli ayakta durup sıralıyor yavas yavas

Canım senin iki bebe, baya zordur isin tabiki zor durumda kalip koymuşsundur😊 benimde yavrum iki bebe kadar var sabahtab aksama kadar pesimizden ayrılmıyor, baya aktif hep hareket istiyor,tehlikeli isler yapiyor ona ragmen koymak istemedim hep saldim yere,cok yıprandı sinirlerim zaman zamn kiziyorum bile cunku hic aman vermiyor bana uyumuyor dogru duzgun .Herseye ragmen iste ne kadar elimizden geliyorsa onu yapmaya çalışıyoruz bazende senin dedigin gibi mecbur kaliyoruz.Bizimki de masAlllah 9 bucuk aylik destekli ayakta durup sıralıyor yavas yavas
Devamı çabuk gelir inşallah canım benimkiler oraya kadar çok güzel geldi sonrası yavaşladilar başka bir gelişim alanına ağırlık verdiler galiba 😅 Allah bağışlasın kuzunu canım

neden yürümesi için acele ediyorsunuz bi yaşını doldursun çocuk.. çok çok da kilolu değil benim oğlumda 11 aylıkken 12 kiloydu ama yürüyordu ..kimi çocuk 13 aylık olana kadar yürümez kimisi 10 aylık yürür siz tay tay yapmaya devam edin ;) ;)

Devamı çabuk gelir inşallah canım benimkiler oraya kadar çok güzel geldi sonrası yavaşladilar başka bir gelişim alanına ağırlık verdiler galiba 😅 Allah bağışlasın kuzunu canım
Canım benim bebeğim yataktan düstu kafasını çarptu bisi olur mu morarmis orasi hasar felan

11 aylık bebeğin yürümüyor ve emeklemiyor olması normal.ama destekli değil desteksiz oturması gerekir artık bu ayda.bence siz bunun üstünde durun.

Benim kızım 2 yaşındaydı hala 10 kiloydu şu an 3,5 12 falandır. Kan testleri sorunsuz çıkıyor kilo sağlıklı olduğunu göstermez değerleri normalse takılmayın. Oturma için bi doktora götürebilirsiniz. Örümcek dediğiniz yürüteçse en fazla 5 dk tutun diyo doktorlar fazlası zararlı. Tutunup siz yürümesine destek verebilirsiniz.
merhqba bebegim 13 aylk oldu yurumuyor benim ellerinden tutup atim qttirabiliyorum qmq ne zaman yuru bi bileniniz var mi benim yqrdimla adim atiyor coktq kilolu degil neden olqbilir sizce

Back