Çocuk Hastalıkları bebeğimin kilosu

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

tacgoktug09

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2021
20
1
1
29
bebeğim 11 aylık 10 kilo ve destekli oturuyor yürümüyor bu normal mi sizce bazı kelimeleri çikarabiliyor ha bide emekleme aşamasında ama emeklemiyor kilolu olduğu için mi sizce ne yapabilirim yardımcı olursanız

Yonca Görgül adlı bir fizyoterapist var instagramda takip etmenizi öneririm. Biz onun egzersiz önerileriyle bir haftada emeklemeyi sökmüştük.

10 kilo 11 ay icin .fazla degil. Instagramdaki fizyoterapistleri takip edebirsiniz. Desteklemek gerek bebekleri emeklemek icin

Yonca Görgül adlı bir fizyoterapist var instagramda takip etmenizi öneririm. Biz onun egzersiz önerileriyle bir haftada emeklemeyi sökmüştük.
Normalmi peki hepsi gelisimi daha 11 aylik 20 gun sonra yasina gircek orumcege bindiriyom cabuk yurusun diye bazilari bindir diyor bazilari bindirme diyor hangisi dogru bu konudada yardimca olursaniz sevjnirm

Benim kızım 2 yaşındaydı hala 10 kiloydu şu an 3,5 12 falandır. Kan testleri sorunsuz çıkıyor kilo sağlıklı olduğunu göstermez değerleri normalse takılmayın. Oturma için bi doktora götürebilirsiniz. Örümcek dediğiniz yürüteçse en fazla 5 dk tutun diyo doktorlar fazlası zararlı. Tutunup siz yürümesine destek verebilirsiniz.

Canım sanırım bebeklerimiz aynı zamanda doğmuş. 23 Haziran 2020 doğumlu benimkiler. İkizler. Kilonun yürümesine yada emeklemeye engel olmadığını kendi bebeğimden tecrübeledim diyebilirim. Kızım 11 aylık kontrolde 11.300 Gr oğlum 13.400 Gr çıktı boyları da uzun bebeklerimin. Üç tane özel hastanede doktor kontrolünden geçtiler. Oğlum için özellikle kimse obez olur kilo fazla demedi boyu da uzun tombik bir görüntü Yok gelişikli,kan testleri de ikisininde güzeldi. Kilolu sağlıklı, yada kilolu obez diye düşünmüyorum. Boy kilo orantısı gelişim özellikleri kan tahlilleri hepsi normal. Benim kızım yürümeye çıktı oğlum ayakta dengeli desteksiz duruyor ama adım atmakta korkuyor. Kızımın boyu uzun olunca bacakları kürdan gibi nasıl yürüyecek ki diyordum. Birde oğlum yaklaşık bir aydır desteksiz duruyor daha fazla kızım duramıyordu nasıl olduysa desteksiz durmayı beceremezken yürümeye çıktı oğlum aslında ne yapması gerektiğini yada ne beklendiğini biliyor ama adım atmıyor. Gülüyor sadece. Ben örümceğe 7. Ayda koydum sadece 2 ay destekli ayağı kalktıklarında 9. Aydan sonra örümcek işi bitti. 2 ay istemeye istemeye koydum. Onbeş gün oldu İlk adım arkadaşı aldım oğlum onu sürmeye bayılıyor. Alkış yapıyoruz çok mutlu oluyor. Destekli ayakta durduğu zaman almanı öneririm. Her bebek özeldir iki bebeğim olduğu için bunu çok daha net görüyorum. İkisi bambaşka karakter kişilik özelliklere sahipler.

teşekkür ederim canım bu bilgi için bnmki destekli duruyor ayakta destekli oturuyor emeklemiyor daha sanırım emeklemeden yürüyck galiba neden bu kadar geç oldu bi nedeni var mı neden geciktiğinin etrafımdakilere bakıyorum herkezin 9.ayda ayakta desteksiz durmaya başamış bizimkinde tık yok herkesin erken emeklemiş oturmuş bizde bi sorun mu var diye düşünmüyo değilim bi kere enfeksiyon olduk biz o bişi yapmaz diye düşünüyorum gerçi enfeksiyonunda neden olduğunu bilmiyorum yardımcı olursan sevinirin arkadaşım teşekkür ederim ve yürüteç mi daha itme arabasımı sence hangisini kullanığim ben 7.aydan beri örümcek kullanıyorum

Eklentiler

• 20210601_155523.jpg
    89,6 KB · Görüntüleme: 27
Ayakta destekli duruyorsa kesinlikle ilk adım arkadaşı al canım doktorum 10. Aydan sonra ilk adımı önerdi. Örümcek istemedi ikiz olunca iki ay istemeye istemeye kullandım. Kız bebeğin galiba. Enfeksiyon önemli. Kanda mı var yoksa idrar yolu enfeksiyonu mu geçirdi. Benim kızımın doğduğunda kanında enfeksiyon vardı bir hafta kuvezde kaldı. Sonra çok şükür tekrarlanamadi. Kaka rengi mamadan kaynaklı yediklerinden. Tek başına bir anlam ifade etmiyor. Oğlumun 4. Ayda yemyeşildi mesela Aptamil conformil mama yapıyormus .

Kaka mukuslu mu bilemedim canım. Doktor a gönder istersen. Şimdi bir durum varken yanlış yönlendirme yapmak istemem. Yürümeyi etkilemez bence enfeksiyon. Her bebek özel öyle düşünme kıyaslama yapma canım kendini de yıpratırsin bebeğine de olumsuz yansır

Benim erkek

Bence yürüteçi kaldırın öncelikle. Hiçbir doktor önermiyor. Annelere zaman kazandırmaktan başka işe yaradığı yok. Desteksiz oturmasını bekler bu dönemde doktorlar bi doktora gidin derim. Benim oğlum da başını geç kaldırdı 3 aylıkken kaldırmasını bekliyordu doktorlar ama biraz gecikti. Çeşitli testler yapıldı bişey çıkmadı sonra da tuttu zaten kafayı. Ama size tavsiyem bişey olmaz diyenlere bakmayın bi doktora gidin içiniz rahat olsun.

Gerçekten ikiz bebeğim olduğu için ve evde tek bakacağımdan kullanmak zorunda kaldım. Yoksa bir sürü video var izledikçe içim daralıyordu.

Aykalrin ustune basiyor

Ne yapmam lazım çabuk yurumesi icin 11 aylik oldu
Çabuk yürüyünce ne olacak ki benimde oğlum bütün yürüme aşamalarını yapmasına rağmen ilk adımı atamıyor yaptığım şuan için sadece İlk adım arkadaşini kullandırmak. Çünkü yürüme için erken evet 10 aylıkken yürüyen bebek var ama 12 18 aylıkken yürümenin beklendiği ay aralığı. Yani 17 aylık olsa ne yapmam gerekiyor desen seni anlarım da 11 aylık daha. Normal yanı geç kalma durumu yok.

Benımkı 2yasında 12 kilo...10 kilo ban aepey fazla geldi..tabii bunda hareketsizliğinin de tesiri vardır

Bence yurutecle alakali bir durum,cocugun serbest kalmasi lazim,motor becerilerinin gelismesi icin.Diledigince hareket edecek ki kaslari gelissin .Bana k.vadem al dedi ben zararli dedim almadim,başkaları koyuyor diyor.İyi de bu cocuk robot degilki bırakalım bir yere bzde isimizi gorelim,ilgilenilmek ister ozen ister.
Sen cocukla bu donem de daha cok ilgilnmeye bak,desteksiz oturt yaninda sen dur dustukce kaldir,oyle oyle alisir,Aktiviteli oyuncaklar al mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…