Bebeğimin kilosu normal mi

eda kurt

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2024
71
12
26
Merhaba 2.5 aylık erkek bebeğim var 7 kilo malesef mecbur kaldığım için mama ile besleniyor kilosu normal mi

Bence çok kilolu. Anne sütüyle olsaydı maşallah derdim ama mama olduğu için bu kilo zararlı olabilir

Bebeğin kaç kg doğduğuna bağlı ama benim bebeğim şu an 3 aylık 3900 doğdu benimki de 7 kg ben günde 2 kere mama vermek zorunda kalıyordum sütüm yetmiyordu çünkü geçen hafta doktora gittiğimizde çok kilolu mama verme artık dedi

3.715 doğdu ama il zamanlar sarılık vardı kilosu 3 e kadar düştü sütüm olmadığı için besleyenedim doğru düzgün doktor iyi dedi kilosu için ama mama aldığı için bende endişelendim

Aslında normalim derken bende fazla olduğunu düşünüyorum bi sıkıntı olur mu 4.715 doğdu
Doğum kilosu da guzelmiş maşallah. Kuzum 5 aylıkken 9430 olması lazım en az. Doğum kilosuna göre normal gidiyor aslında… şöyle söyleyeyim bebek 5 aylıkken doğum kilosunu 2 ye, yasında 3 e katlaması gerekir. 3 aydan sonra biraz daha az almaya başlayacak zaten. 9-10 kilo arası olur muhtemelen. O da neredeyse 5 kilo doğan bebeğe de normal.

3.715 doğdu ama il zamanlar sarılık vardı kilosu 3 e kadar düştü sütüm olmadığı için besleyenedim doğru düzgün doktor iyi dedi kilosu için ama mama aldığı için bende endişelendim
Valla her doktor ayrı bir şey söylüyor bir önceki doktorumuz doymuyorsa mama vereceksin ne kadar isterse diyordu bu mamayı kes diyor ben de anlamadım ama doymuyorsa ver yani aç bırakacak halin yok sonuçta kilosu da aşırı değil bence zaten çok zayıf doğmamış 3 ayın sonunda bebekler doğum kilosunun 2 katına çıkabilirler diye biliyorum

Aynen gerçekten hepsi ayrı bişey diyor illa emzir diyorlar ya ben istemem mi bebeğim sadece anne sütü içsin ama sütüm yok ne yaptıysam olmadı bende üzülüyorum kafama takıyorum böyle

Benim kızım 2900 doğdu. İkinci ayında 5520. Üçüncü ayında 7200 olmuştı. Şu an 12 aylık 12.7 . Boyu da baya uzun. Bu sebeple ek gıdaya çok geç başladık tüm çocuklarım böyleydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…