bebeğimin kilosu çok düşük :((((

tute

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2010
117
2
96
İstanbul
merhaba arkadaşlar dün kontrole gittim ve bebeğimin kilosu 1.750 çıktı((
acayip derecede moralim bozuldu yememe içmeme dikkat ediorum yada ettiğimi zannediyormuşum
doktor üzülmememi stresin bebeğin beslenmesini çok etkilediğini söyledi ayrıca doğuma kadar 2.50 yada 3 arası olur diyor sağlıklı olsun yeter 4 kilo doğup sağlıksız olucağına 2.50 olsun sağlıklı olsun diyor ama gel sen bana anlat
bebeğimin kilo alması için ekstra ne yapmam lazım yardım edin lütfen ne yemeliyim onun kilo alması için moralim acayip bozulduuu
yada bu haftalarda kilosu düşük olup son haftalarda toparlayan bebişleri olanlar bi akıl verin çok mu telaş yapıyorum sanki 2 kg doğacakmış gibi gelio çok korkuyorum bebeğime bişi olucak diye

üzülme canım benim bebişim 1800 doğmuştu şimdi maaşallahı varönemli olan sağlığının yerinde olması..

Korkma canim en azindan saglikli bi bebegin var böyle yaparsan bebegin de üzülür tabiki
bol meyve ye canim süt ic yogurt ye en iyiside pekmez tüket insallah iyi gelir bebise

Canım benim bebişiminde gelişimi geriden geliyordu daha doğrusu hep sınırdaydı.o yüzden ne hissettiğini çok iyi anlayabiliyorum.Nerede gelişimle ilgili bir başlık görsem yazıyorum bildiklerimi:)))Bende oturup ne yesem diye plan yapıyordum.Bak ben bunları yaptım ve bebeğim şuan haftasıyla uyumlu yani gayet iyi kilosu.Rondoda muzla tam yağlı sütü karıştır gün içinde iç.Doktorum bana muzlu süt iç dedi.Ben garanti olsun diye hem bir tane kutu muzlu süt içiyorum hemde kendim evde yapıp içiyorum.(tabi biri öğlen biri akşam)Geceleri aç karnına veya sabah aç karna pekmez ye ama iyi bir pekmez bulmanı tavsiye ederim.Köyden falan el yapımı olursa çok iyi olur.Ben pekmezle iki haftada yarım kilo aldırdım oğluma:) Yalnız pekmezi süt, süt ürünleri ve demir hapıyla bir arada almaman gerekiyor.Sonra badem ceviz yumurta yoğurtu ihmal etme.

Son düzenleme:
çok teşekkürler bu dediklerinizin hepsini denicem dahada söyleniceklere açığım :)
zayıf olsun sağlıklı olsun iyi de azcık tombiş olup sağlıklı olsa çok çok iyi olmazmı :26:
gerçi allahın izniyle sağ salim kucağıma alıyımda başka bişi istemiyorum

bana doktorum kabak çekirdeği önermişti canım. bebeklerin akciğer gelişimlerine katkısı varmış. doğum kilosundan ziyade organlarının gelişimi önemli. o açıdan sorun yoksa hiç üzülme.

bebekler son haftalarda kilo alırlarmış hem 2.50 - 3 kiloda az değil bence iyi bile sen sıkma canını stres yaptıkça bebeğine zarar verirsin

geçen seferki kontrolümden bugüne bebeğim 2.100 gr olmuş sizce nasıl gidio durumu dr iyi dio ama (
bide doktorun yanlış ölçme ihtimali varmıdır yada ultrasonun olduğundan düşük gösterme ihtimali ??

Son düzenleme:
bencede iyi canım sen hiç moralini bozma.doğduktan sonra iyi emzirip kilo aldırırsın merak etme.hem ufak doğanlar daha çabuk toparlanıp kilo alıyorlar.benim kızımda 3 kilo küsür doğmuştu ama 1-2 aya tosuncuk oldu.şimdide boyu kilosu yaşıtlarının önünde.

kaçıncı ayındasın..ayrıca üzülmane hiiç gerek yok benım kızım 2.200 dogdu çok da saglıklıydı,,kılosu az olabılır yeterkı saglıgı yerınde olsun.. ayrıca küçük doğan bebekler daha guzel buyuyor..bende kucuk olcak dıye üzülmüştum bır zamanlar doktor küçük olcak demıştı..çok uzulmuştum..herkes kucuk dogsun daha guzel buyur dıyordu haklılarmış şimdi 3 ,5 yaşında normal kıloda üzülecek bışey yok boşuna stres yapma..

benim bebeğimde 2 hafta geriden geliyor
kilosu geçen cumartesi 2300 dü,
ama doktor senminyon yapılı olduğun için bebekde senin genlerini almış ve ufak bi bebek olacak
ama beslenmesinde ve gelişmesinde bir sorun yok dengeli bir biçimde büyüyor ama tosun bi bebek olarak doğmayacak ufak tefek bir bebek dedi

o yüzden takılmıyorum çok, sende saplantı haline getirme
pekmezini ye, ilaçlarını vitaminlerini aksatma gerisini zaten Allah bilir.

senin yine 2.300 doğuma kadar 300-400 kesin alır
banada herşeyi normal dio ama 2100 çok az diilmi 37 haftadayım ((

cnm üzülme bebiş sağlıklı olsunda doğunca toparlar benim kuzenimin1700gr oldu bebeği şimdi maşallahı var bebiş sağlıklı olsun önemli olanda bu bence doğduktan sonra kilo alır annesi hem üzülme arkadaşların dediklerini uygula bakalım zaten bebişler son aylarda alırmış kiloyu bl bol meyve yee meyve dekilo aldırıyr bebişlere

inş ultrason yanlış ölçüyodur öle diilsede sağlıkla gelsin artık başka bişi istemiyorum

benim bebeklerim ikiz biri 2500 digeri 1500 ve 1500 olaN BEBEGİM ALTTA eziliyor 1000gr. agırlık üstünde diye ..
ben napıyım :)))
:82:

cnm senin durumuna ne dicemi bilemedim allah kolaylık versin

kızlar bebeğim 2.375 doğdu hastaneden 2.100 çıktık ama maşşallahh en ufak bir sağlık sorunu yaşamadım sarılık dahil
şuanda 6 haftalık ve 4 kilo olduk bebişleri zayıf olanlar sakın üzülmeyin allah sağlık ıskıntısı vermesin gerisi kolaymış boşuna üzülmüşüm :))

merhaba canım boşuna üzüyorsun kendini banada doktorum 2.5kg gibi doğar dedi maşallah 3.400 doğdu bebeğim sıkma canını sen son haftalarda birden gelişiyorlar. unutmaki doktorlarda yanılabilir..

merhaba canım boşuna üzüyorsun kendini banada doktorum 2.5kg gibi doğar dedi maşallah 3.400 doğdu bebeğim sıkma canını sen son haftalarda birden gelişiyorlar. unutmaki doktorlarda yanılabilir..

yok cnm malesef öle kilolu bi bebeğim olmadı şuan 6 haftalık kızım ama maşşallah gayet sağlıklı 2.375 doğdu

yok cnm malesef öle kilolu bi bebeğim olmadı şuan 6 haftalık kızım ama maşşallah gayet sağlıklı 2.375 doğdu

sağlıklıysa neyi dert ediyorsun canım benim onlar öyle hızlı büyüyorlarki sen bile şaşıp kalacaksın 1-2 ay sabret unutacaksın bu günlerini sağlıklı mutlu uzun bir ömür yaşayın hep beraber inşallah..

selam bende 28haftalık hamıleyım en son 26.haftada kontrole gıtmıstım doktorum bebegımın 10gun gerıden geldıgını soyledı kılosu 1000gr kadardı gelısımıne yavas dedı benımde moralım bozulmustu.yememe ıcmeme de cok dıkkat edıyorum ama bı turlu bende kılo alamıyorum.hamılelıgın basında 48kıloydum suan 56kılodayım....benı gorenler hamıle oldgma ınanmıyor....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…