• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeğimin kilo problemi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

NILZEY

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2009
26
0
86
38
İstanbul
selamlar arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım ismim nilgün 6 aylık zeynep adında bir prensesim var ama zayıf bir prenses dün aşımızı olduk 6600 gram az dedidoktor ne önerirsiniz neler yedirmeliyim meyve suyu yoğurt çorba veriyorum ara arada kahvaltı başka ne yapmalıyım kilo alması için bu arada çalışan bi anneyim.

evet canım zayıfmış gerçekten ama benimde bebeğim doymadığı için meyve sularından başlamıştık,muhallebi verdim sebze çorbası yoptım verdim yoğurt verdim aptamil mama da iyi canım tavsiye ederim sütüm yetmediği içinveriyordum.kaşık mamaları var onlardan al ver..

demir eksikliği olabilirmi doktorun birsey dedi mi? 6 aylık olmus zaten pekmezli kahvaltı,yogurt,sebze çorbası,kefir,meyve püreleri,Mercimek, yoğurtlu yayla, acısız tarhana çorbası ,6.ayı bitince kıyma tavuk balık verebilirsin.

merhaba cnm,doğum kilosu 2kg ise normal çünkü 6.ayda 3 katına ulaşıyormuş kilo.kahvaltı,kaşık maması ve muhallebi.bu arada püre ve yoğurt ta yesin.anne sütü alsa da mama takviyesi mutlak yapın derim.sağlıkla kilo alması dileklerimle....

doğumkilosunun 2 katı olursa kilosu iyi demektir.1 yaşında 3 katı.bişey olmaz nilzey korkma benim kızımda kilo grafiğinin en alt yerlerinde geriden takip ediyordu sütüm azdı.3.5 aylıkken çalışmaya başlayınca ek besine geçtik.ben patates havuç ve pirinçi haşlayıp ezip çorba yaptım önce.seninki büyük maşallah.kahvaltı verebilirsin sabah pekmazla peyniri bir arada verme çünkü pekmezin besin değerini süt ürünleri alıyor.ben kızımda aynı hatayı yapmıştım ama oğlumda yapmayacağım inşallah.önemli olan sağlığı.kızım zayıf olmasına rağmen sağlıklı büyüdü maşallah.bence zayıflığa kimse üzülmesin önemli olan sağlık.sende canını sıkma hepsi bir şekilde büyüyor

doğumkilosunun 2 katı olursa kilosu iyi demektir.1 yaşında 3 katı.bişey olmaz nilzey korkma benim kızımda kilo grafiğinin en alt yerlerinde geriden takip ediyordu sütüm azdı.3.5 aylıkken çalışmaya başlayınca ek besine geçtik.ben patates havuç ve pirinçi haşlayıp ezip çorba yaptım önce.seninki büyük maşallah.kahvaltı verebilirsin sabah pekmazla peyniri bir arada verme çünkü pekmezin besin değerini süt ürünleri alıyor.ben kızımda aynı hatayı yapmıştım ama oğlumda yapmayacağım inşallah.önemli olan sağlığı.kızım zayıf olmasına rağmen sağlıklı büyüdü maşallah.bence zayıflığa kimse üzülmesin önemli olan sağlık.sende canını sıkma hepsi bir şekilde büyüyor

süt ürünlerinin demir emilimini zorlaştırdığı doğru fakat şöyle bir durum var:bebeklerdeki emilim hızı bizimki gibi değil,yani biz yemeklerden 1 saat sonra alırken bebekler 15 dk sonra alabilir.

canım bebeğinin sağlığı yerindeyse kilo okadarda önemli değil bence çok zayıfta değil, benim kızım 9 aylık 8.200 kilosu benim kızım çokda yese yakıyo her bebeğin bünyesi farklı ,allah sağlıklı büyütmek nasip etsin bebişini canım onlar büyücekte kocaman olcaklar bizi beyenmicekler bile :))

benim kızım da 6 aylık 2300 g doğdu şuan 7500 g ek besine 15 gündür başladm yoğurt meyve suyu püresi pirinç unu ceviz sebze çorbası veriyorum.yarın da kahvaltıya başlayacağm.kiloyu bu kadar kafanıza takmayın yeter ki sağlıklı olsun.ben de küçük doğdu diye çok moralimi bozmuştm cnm sıkılınca hemen sütüm gidiyordu sakın kafanıza takmayn untmayın bebişlere süt lazım:)))

benimki de 5 aylık 7 kilo civarında gezdirirken görenler zayıf olduğu için üzülme o kilo alır diyorlar aslında ben üzülmüyorum ki çünkü zayıf olduğunu düşünmüyorum çivi gibi maşallah 3.5 aydan beri ayaklarını geriyor kucağıma çıktığında yürüyecek aya çıkıcak nerdeyse çok hareketli yanii milletin boşboğazlığı da seni üzmesin kardeşim herkes konuşur öle sağlıklı beslenmesine dikkat et yeter sağlıkla kalın

Son düzenleme:
benim kızımda 6,5 aylık 7400 grm. diğer bebeklere göre benim kızımda zayıf gibi geliyor bana. ama yemesinde bir sorun yok. ne versem hiç hayır demiyor. 5,5 ay boyunca sadece anne sütü verdim, daha sonra devam mamalarından, yoğurt, meyve pures,muhallebi, corba ne versem yiyor çok şükür ama nedense o kadar yemesine rağmen çokta kilolu değil. bencede önemli olan kilo değil sağlıklı olmaları.

hepinizeçok teşekkürederim aranıza daha yeni katıldım ama hepiniz msjıma cvp yazmışsınız bu arada zeynebim bu aralar güzel yiyor iştahı açıldı yani aptamil mama veriyorum kahvaltıya başladım bide danone yoğurt vferen varemı aranızda meyveliler var ya onlardan veriyorum nasıl sizce zararlımıdır onlar katkıu maddesi bakımından tereddüt ediyorum ama çok sveviyor...
:teytey:

slm canım valla bende aynı problemi yaşıyorum.11 aylık oğlum var ve 5 aydır ne kilo alıyor nede veriyor 8 kiloda durdu kaldı. ek besinde yemiyor.ne yapsam ağzından geri atıyor ek besinleri.mümkün değil memeden başka bişey yemiyor.doktor zamanla alışır çok zorlama diyor çok şükür tüm tahlilleri de temiz çıktı hiç hastalığı yok.birde accayip hareketli.eskiden kafama çok takıyordum ama artık hiç takmıyorum.sende eğerki doktoru problem yok diyorsa kafana takma.güle güle büyüt kızını.

ülkerin bebe bisküvisini verebilirsin 1 yaşından önce süt verme ama bitki çaylarıyla bisküviyi eritip mama gibi verebilirsin ayrıca bebelacın pirinçli meyveli muhallebisini alabilirsin doktorumuz tavsiye etti akşamları kaşıkla yada bibronla verebilirisn iyi kilo yapıyor eğer emziriyorsan mama vermeni tavsiye etmiyorum anna sütü kadar sağlıklı birşey yok amzirmiyorsan aptamilin devam mamasından verebilirsin sağlıklı günler dilerim

canım bırde gece uyumadan once pirinç muhallebısı ver kılo alımına destek olur...benım bebeğim 6 aylık 7500 kg..gorenler zayıf dıo..aman bosver sısmanlık sağlık anlamına gelmıo

oğlum 13 aylık 9500..3. aydan sonra çok kilo problemi yaşadım...yarıdan fazla düşüş gösterdi...çok gazlıydı yemiyordu..neler yaşadım..bir öğünü 1,5 saatte bitiremezdi..hazımsızlık hat safhadaydı..ama 10. aydan sonra yavaş yavaş bizim yemeklerden nvermeye başlayınca hoşuna gitmeye başladı..bir de öğün aralarını 4 saate çıkarmıştım..şimdi allaha şükür yiyor..

kiloyu hiiç kafana takma canım...o aylar zor geçiyor yeni laışıyor yemeye...e
önemli olan boy ve kafa gelişimi..

oğlum bana hiç te zayıf gelmiyor..

yoğurttan bahseden arkadaşıma da şunu söyleyeyim..danoneler sağlık lı mı değil mi bilmiyorum ama..bir uzmandan dinlemiştim..hazır yoğurtlarda zararlı bakteriler ölürken yararlılar da ölüyormuş..evde yapılanlarda yayarlı bakteriler ölmezmiş..

ben hala kendim mayalıyorum..hazır hiç bir yoğurdu yemşiyor

oğlum 13 aylık 9500..3. aydan sonra çok kilo problemi yaşadım...yarıdan fazla düşüş gösterdi...çok gazlıydı yemiyordu..neler yaşadım..bir öğünü 1,5 saatte bitiremezdi..hazımsızlık hat safhadaydı..ama 10. aydan sonra yavaş yavaş bizim yemeklerden nvermeye başlayınca hoşuna gitmeye başladı..bir de öğün aralarını 4 saate çıkarmıştım..şimdi allaha şükür yiyor..

kiloyu hiiç kafana takma canım...o aylar zor geçiyor yeni laışıyor yemeye...e
önemli olan boy ve kafa gelişimi..

oğlum bana hiç te zayıf gelmiyor..

yoğurttan bahseden arkadaşıma da şunu söyleyeyim..danoneler sağlık lı mı değil mi bilmiyorum ama..bir uzmandan dinlemiştim..hazır yoğurtlarda zararlı bakteriler ölürken yararlılar da ölüyormuş..evde yapılanlarda yayarlı bakteriler ölmezmiş..

ben hala kendim mayalıyorum..hazır hiç bir yoğurdu yemşiyor

kesinlikle katılıyorum. Sütaş Babymix veya danone'nin Benim yoğurdum kalsiyum çısından zengin olmalarına karşın Demir, D vitamini yönünden çok zayıf. Evde mayalamak en iyisi. Keçi sütü'nden yğurt mayalayabilirsin. Keçi sütü içerik yönünden anne sütüne çok yakın. Hemde çok daha kolay hazmediliyor.

ya arkadaşlar şu kaşık mamasına çok karşıyım allahaşkına evde yapmak varken ne diye kaşık maması verelim ki?benimde 5,5 aylık kızım var hiç ama hiç vermeyi düşünmüyorum.

üzülme benim bebeğimde 10 aylık 8 kilo yeni yeni yemeye başladı minadex şurup kullanıyorum tok karnına iştahını açtı. doktara bir sor verebilirsin zararı yoksa

Back