Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebeğimin kilo alımı?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

elmaerik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2010
45
0
36
Muğla
Merhabalar, 20 mart doğumlu bir kızım var, 3100gr doğmuştu. 4. ay kontrolünde kilo 5770gr, boy 63cm çıkmıştı. doktor bebeğimin az kilo aldığını söyleyip ek gıdalara başlattı. Sütümü besleyici yapmak için yemediğim içmediğim şey kalmadı ama maalesef yaramıyor sütüm kızıma:(

Günde 1 öğün meyve püresi ya da suyu, 1 öğün sebze çorbası, 1 öğün sütlü pirinçli karışım, 3 gündür de 1 öğün bebek sütünden yoğurt veriyorum. Geriye kalan zamanda da emziriyorum. Saat zamanlamam yok, istediği zaman veriyorum.

3 hafta sonra tekrar Dr.a gittiğimizde kilosu 6200gr, boyu 65 cm olmuş kızımın. Yine az kilo almış dedi dr. Ne yapıcağımı şaşırdım. bana ve anneme göre kilosu iyi, ben de bebekliğimde böyleymişim, bana çekmiş sanırım:)

bir de bebeğim çok hareketli, sakin sakin kıpırdamadan durduğunu görmedim hiç, elller ayaklar sürekli hareket halinde, meraklı meraklı bakar etrafa, acaba çok hareketli olması da kilo alımını etkiler mi?

Hanımlar, sizin bebeğiniz özelikle kız bebeğiniz 5 aylıkken kaç kiloydu?

Bi kere işe kafanızdan sütüm yaramıyor düşüncesini çıkarmakla başlayın.
Yaramayan süt yoktur, kilo almaya meyilli olan/olmayan çocuk vardır.
Tamamen aynı beslenen 2 insandan biri kilolu diğeri zayıf olduğunda bunu garipsemiyorsak (vardır ya ne yerse yesin kilo almayanlar) aynısı bebeklerimizde görüldüğünde de garipsememeliyiz.
Ayrıca kızınız kilosu %25-50 persentil değerinde, yani ortalama kiloda, doktorunuz çok abartmış.
Benim kızım da 5 aylıkken 6300 gr. mış, şu an 19 aylık ve hala 11 kg bile değil, hadi küçükken sütüm yaramıyordu, şimdi ne yese yaramıyor çocuğa :34:
genetik faktör çok önemli, eşim çok zayıf, bebekken kemikleri ele gelirmiş, görümcelerim de öyle, kızım da onlara çekmiş.
size şimdi takmayın diyeceğim ama doktorunuzdan etkilenmişsiniz... bizim doktorumuz abim olduğu için çok rahattık, iyi gözlem şansı vardı, bu çocuk böyle dedi, ömür boyu da kilo sorunu çekmezler inşallah :34:

Son düzenleme:
Bi kere işe kafanızdan sütüm yaramıyor düşüncesini çıkarmakla başlayın.
Yaramayan süt yoktur, kilo almaya meyilli olan/olmayan çocuk vardır.
Tamamen aynı beslenen 2 insandan biri kilolu diğeri zayıf olduğunda bunu garipsemiyorsak (vardır ya ne yerse yesin kilo almayanlar) aynısı bebeklerimizde görüldüğünde de garipsememeliyiz.
Ayrıca kızınız kilosu %25-50 persentil değerinde, yani ortalama kiloda, doktorunuz çok abartmış.
Benim kızım da 5 aylıkken 6300 gr. mış, şu an 19 aylık ve hala 11 kg bile değil, hadi küçükken sütüm yaramıyordu, şimdi ne yese yaramıyor çocuğa :34:
genetik faktör çok önemli, eşim çok zayıf, bebekken kemikleri ele gelirmiş, görümcelerim de öyle, kızım da onlara çekmiş.
size şimdi takmayın diyeceğim ama doktorunuzdan etkilenmişsiniz... bizim doktorumuz abim olduğu için çok rahattık, iyi gözlem şansı vardı, bu çocuk böyle dedi, ömür boyu da kilo sorunu çekmezler inşallah :34:

sütüm yaramıyo düşüncesini baya bi süre reddetsem de çevremdekiler söyleye söyleye ben de demeye başladım. gerçi içim rahat, çünkü bebeğim için elimden geleni yapıyorum, beslenmeme dikkat ediyorum, bebeğim iştahlı, reddetmiyor emmeyi, ek gıdayı. ama doktorumuz son 2 aydır kilo alımı az diyince etkilendim tabi. bebeğim bana çekmiş sanırım, ben de zayıfmışım, bir de bebeğim çok hareketli, bunun da etkisi olabilir, ilerde de kilo sorunu çekmezse ne güsel olur:)

Merhabalar, 20 mart doğumlu bir kızım var, 3100gr doğmuştu. 4. ay kontrolünde kilo 5770gr, boy 63cm çıkmıştı. doktor bebeğimin az kilo aldığını söyleyip ek gıdalara başlattı. Sütümü besleyici yapmak için yemediğim içmediğim şey kalmadı ama maalesef yaramıyor sütüm kızıma:(

Günde 1 öğün meyve püresi ya da suyu, 1 öğün sebze çorbası, 1 öğün sütlü pirinçli karışım, 3 gündür de 1 öğün bebek sütünden yoğurt veriyorum. Geriye kalan zamanda da emziriyorum. Saat zamanlamam yok, istediği zaman veriyorum.

3 hafta sonra tekrar Dr.a gittiğimizde kilosu 6200gr, boyu 65 cm olmuş kızımın. Yine az kilo almış dedi dr. Ne yapıcağımı şaşırdım. bana ve anneme göre kilosu iyi, ben de bebekliğimde böyleymişim, bana çekmiş sanırım:)

bir de bebeğim çok hareketli, sakin sakin kıpırdamadan durduğunu görmedim hiç, elller ayaklar sürekli hareket halinde, meraklı meraklı bakar etrafa, acaba çok hareketli olması da kilo alımını etkiler mi?

Selam ,inanın boşuna endişeleniyorsunuz.kilo alımı kötü değil kesinlikle.benim oğlum 4 aydan beşinci ayına geçerken sadece 300 gr aldı ve sonraki ay 250. Gr.aldı ve ben 6 ayda ek gıdaya başladım.yani yeni.oğlum 6.5 aylı ve şu anda 7300 cıvarında.zayıf görünüyor ama sağlıklı olması önemli olan.bizde bide inek sütü alerjisi var süt ürünleri et ürünleri yumurta tavuk yasak;(((.anne sütü cok önemli bence önceliği hep anne sütüne ver ek gıda daha az besleyicidir.kilo ya bende hala takılıyorum aslında kiloya değilde alerji olduğu için bağırsakları sıkıntılı hep.ona takılıyorum.ve zaten 4 aydan sonra hareketleniyorlar daha az kilo alıyorlar ve bazen hiç alamıyorlarmış bile.6 ayına gelince doğum kilosunun 2 katı olması bekleniyor.1 yasında da 3 katı.persentel sınırlarının içinde zaten.rahat ol ve bol bol emzir;))

bebeğin çok hareketli olmasının büyük etkisi var kilo alımında.. benim kızımda kilolu bi bebek deil,kilosu normal, dr. her gitmemizde normal dio.. ama çoğu insan zayıf olarak görüo bebeğimi.. çünkü insanların gözünde bebekler daima tosun gibi olmalıdır..:s benim kızımda çok hareketli bi bebek,bi saniye elleri ayakları durmaz,şimdi bide emekliyo durdurabilene aşkolsun.. :) sanırım 5 aylık kontrolüne gittiğimizde ben fazla kilo almamış die üzülüodum,ama kilosunu ölçen hemşire; valla bu kıs iyi bile kilo alıo, daha şimdiden hareketlere baksana,ilerisi için Allah yardımcın olsun die acımıştı bana resmen :D yani kilo herşey deil,yeterki sağlıkları yerinde olsun.. :)

valla takmamak lazım once onu soylemelıyım su anda 9 aylık ve 8 kilo.Son 2 aydır toplasan yarım kılo almadı hatta 2 ay once 300 gr bıle verdı.Çok korktum çok araştırdım cok yedırdım ama hala toparlanamadı.Ama bu 3 ayda tam 5 tane diş çıkardı.çıkarmadan once baslıyor kılo verme.yapı olayına ben de katılıyorum ılla ortalamada olcak dıye bısı yok ben azlıktan dııl asıl cokluktan korkuyorum kılo olayında saglıklı olsun da benım gıbı yapıp kendı kendını bıtırme elımızden bısı gelmıyor cunku

büyük oglum 5 yaşında 16 kg küçügü 10 aylık 10.5 kg küçügü toplu bi bebek ama çok hasta oluyor büuügü bu güne kadar tplam 4 kere antibiyotik kullandı saglıklı olsun kilo önemli degil

Back