- Konu Sahibi minik kelebek
-
canım allah yardımcın olsun iaşllah düzleir .şu an kaç kiloda istersen sondayla beslemek için acele etme benim oğlum amma değil ama 3 aylıkken emek istemedi baya bay bi uğraştım sonra 1 ay snra düzeldi bazen bebkelr yapaniliyorlar canm işallah geçer
Geçmiş olsun canım. Tahlillerinin iyi olduğuna sevindim. Biz de düzeltilmiş 3.5-4 aylıkken ek gıdaya başlamıştık. Yani ne söyleyeceğimi bilemiyorum bebeğin yememesi gerçekten çok zor bir durum. Benim bebeğim de günde 450 cc mamayı zor bitiriyor. Diş çıkarma dönemlerinde böyle bir iştahsızlık olabiliyor bazı bebekler çok erken diş çıkarır ondan da olabilir.
Ek gıdada nasıl bir kaşık kullandığını bilemiyorum ama silikon kaşık daha rahat almasını sağlayabilir. Kaşığı çok hissettirmeden ucuyla emmesini sağlayarak verebilirsin. Ek gıdaya başlayacağın zaman bebeğin aç olmasına dikkat edersin. Yeni gıdaları açken daha kolay kabul edecektir, öğün olarak da öğlen öğünlerinde verirsin. İlk önceleri meyve sularıyla başlarsın elma, armut, havuç gibi. Daha sonra yavaş yavaş sebze pürelerine geçersin. İnşallah sondaya falan ihtiyaç duymadan atlatırsınız bu dönemi.
Canım geçmiş olsun..kusaması geçti galiba şimdide iştahsızlık başladı..
Mehtap herşeyi yazmış zaten sağolsun...
Gıda verirken kesinlikle sütten önce açken ver..
önce süt verirsen yemez...
ek gıda dönemi çok zor alışana kadar sıkıntı yaşadık bizde ve o dönemde kilo kaybını bizde yaşadık
cnm problem ek gıda dönemine alışmak değil,günlük içmesi gereken süt miktarı çok az.hatta gittikçe azalıyo.doktor bu yüzden mecburen ek gıdaya geçirdi.anne sütü veriyorum,kilo kaybı olmasa henüz başlamıcaktık.haftada 150 gr kaybedince doktor korkuttu biraz bizi,hastaneye yatıralım dedi.
inşallah gerek kalmaz.
hepimizin yavrusu sağlıklı olsun inşallah...
ah canım sorma,kusmaları azalmayınca ki biliyosun 3 aydır devam ediyodu,endoskopi yapıldı oğluma.özafajit yani kusmalardan dolayı yemek borusunda tahriş varmış,bide mide kapakçığı kapanmıyomş.ilaç verdi doktor iştahı bi hafta kadar sonra normale döner dedi.ama 2 haftayı geçti bi düzelme yok.bundan sonra tüm tahliller yapıldı zaten hepsi temiz çıkınca doktor ek gıdaya geçelim dedi.
ama herşeye bi anda başlayınca (meyve çorba yoğurt) biraz zorlandı yavrum.
artık sadece meyve suyu ve yoğurt vericem,bi 10 gün böyle devam edicem.içtiği süt miktarı artsa içim rahatlıcak biraz ama malesef az içiyo.
inşallah çok azda olsa kilo alırda hastaneye yatmaya gerek kalmaz.
sağol mehtapcım,evet elleri sürekli ağzında oğlumun,emiyo emiyo kaşıyo dişlerini.şüphelendi annem ama ben yok daha çok erken dedim.
doktora gittiğimizde baktı evet alt diş eti kabarmış,ama dişte olsa bu kadar iştahsızlık normal değil dedi.
4-5 çeşit kaşık aldım ama anlıyo pıtırcık kaşık değdiği gibi ağzını büküp ağlıyo.
zor bi dönem,umarım uzun sürmez..
arkadaşım hiç kafana takma. benim minişimde 30+2 doğdu.18 gün ventilatöre bağlı olmak üzere 45 gün küvözde kaldı.doğumda 1600 gramdı çıkınca 1640 gram çıktı.ama evde çok iyi bakım ile hızla kilo aldı.ilk 5 ayın sonunda 6200 kgdı. 5 nci ay ile 7nci ay arası hiç kilo almadı.6220 kgda kaldı. tabi diş çıkarma süreci ve reflüsü bu sürede en büyük etken.benim yağızımda çok kusan bir bebekti hergün kusardı.ağzından burnundan gelirdi yavrumun yedikleri.prematüre bebeklerde mide kapağı tam kapanmadığı için reflü oluşuyor.şu an düzeltilmiş 11 aylık ve 8 kg.az emiyor ve az yemek yiyor .Biz ek gıdalara geçişte çok zorlandık.10 saat uyusa acıkmıyor,ağlamıyor yağız. çözümü şöyle buldum , uykulu iken güzel besleniyor. ek mamayıda keyifli olduğu anda , açken veriyorum.yoğurt,çorba,sebze suları ile başla.sabret az az ver ama mutlaka ver. her yediğini not al 1 -2 haftalık süreler sonunda yavaş yavaş yediklerini arttır.çeşitleri bollaştır.Tek tesellim sağlıklı bir bebek olması.zayıf ama sağlıklı .önemli olanda bu . yerimsenibenyerimseniben
arkadaşlar,herkese slmlar..
yavrum bikaç gündür daha iyi çok şükür sütünü içmeye başladı,tam uykuya geçmek üzereyken veriyorum sütünü yavaş yavaş içiyo ve uykuya dalıyo hemen.
sebze ve meyveninde suyunu veriyorum sadece.
1 haftadır azda olsa kilo almaya başladı çok şükür.
hastaneye yatmamıza gerek kalmadı.rabbime binlerce kez şükürler olsun.destekleriniz için sağolun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?