• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler bebeğimin kilo alımı durdu :(

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

minik kelebek

evli,mutlu,çocuklu:)
Kayıtlı Üye
20 Mart 2008
1.169
3
156
İstanbul
slm arkadaşlar..
bebeğim şuan düzeltilmiş 4 aylık.5 hafta öncesine kadar iştahı çok çok iyiydi.günde 1000 cc süt içiyodu.ama 5 haftadır iştahı biranda kesildi.şuan günde 350-400 cc sütü zor içiriyorum.90lık mamayı içirmek için tam 1 saat uğraşıyorum.
zayıflıyo sürekli,kilo alımı durdu.
çocuk doktoru,çocuk nöroloğu,çocuk beslenme ve gastroloji prof.ları gördü bu 1 ayda,tüm tahliller yapıldı ama her şey temiz çıktı çok şükür.
doktor geçen hafta acil ek gıdaya başla dedi başladık ama kaşığı ağzına değdirince basıyo çığlığı,çook ağlıyo.artık psikolojim bozuldu.
1 hafta daha beslemeye devam et öğün atlama dedi doktor 1-2 kaşıkta olsa yedir.
eğer kilo kaybı olursa cerrahpaşaya yatıralım dedi.orda sondayla besler kilo almasını sağlarız belli bi süre dedi.eve çıkıncada siz gece yine sondayla beslersiniz dedi.daha çok moralim bozuldu.
yavrum doğduğundan beri çok çekti zaten şimdi bide sonda çıktı.
ne yapıcamı şaşırdım.
yardım edin kızlar,sizin yavrularınız kaç cc süt içiyo günde,ek gıdayla beslenenler neler yiyo?
bide günlük öğünlerinizi yazar mısınız?yani önce süt sonramı ek gıdayı vermeliyim?

canım allah yardımcın olsun iaşllah düzleir .şu an kaç kiloda istersen sondayla beslemek için acele etme benim oğlum amma değil ama 3 aylıkken emek istemedi baya bay bi uğraştım sonra 1 ay snra düzeldi bazen bebkelr yapaniliyorlar canm işallah geçer

Geçmiş olsun canım. Tahlillerinin iyi olduğuna sevindim. Biz de düzeltilmiş 3.5-4 aylıkken ek gıdaya başlamıştık. Yani ne söyleyeceğimi bilemiyorum bebeğin yememesi gerçekten çok zor bir durum. Benim bebeğim de günde 450 cc mamayı zor bitiriyor. Diş çıkarma dönemlerinde böyle bir iştahsızlık olabiliyor bazı bebekler çok erken diş çıkarır ondan da olabilir.
Ek gıdada nasıl bir kaşık kullandığını bilemiyorum ama silikon kaşık daha rahat almasını sağlayabilir. Kaşığı çok hissettirmeden ucuyla emmesini sağlayarak verebilirsin. Ek gıdaya başlayacağın zaman bebeğin aç olmasına dikkat edersin. Yeni gıdaları açken daha kolay kabul edecektir, öğün olarak da öğlen öğünlerinde verirsin. ılk önceleri meyve sularıyla başlarsın elma, armut, havuç gibi. Daha sonra yavaş yavaş sebze pürelerine geçersin. ınşallah sondaya falan ihtiyaç duymadan atlatırsınız bu dönemi.

Son düzenleme:
Canım geçmiş olsun..kusaması geçti galiba şimdide iştahsızlık başladı..
Mehtap herşeyi yazmış zaten sağolsun...
Gıda verirken kesinlikle sütten önce açken ver..
önce süt verirsen yemez...

ek gıda dönemi çok zor alışana kadar sıkıntı yaşadık bizde ve o dönemde kilo kaybını bizde yaşadık

canım allah yardımcın olsun iaşllah düzleir .şu an kaç kiloda istersen sondayla beslemek için acele etme benim oğlum amma değil ama 3 aylıkken emek istemedi baya bay bi uğraştım sonra 1 ay snra düzeldi bazen bebkelr yapaniliyorlar canm işallah geçer

sağol cnm,oğlum şuan 7300gr,ayına göre kilosu iyi çok şükür.bu yüzden ertelicez hastaneye yatma işini.ama kilo kaybı devam ederse mecburuz.
inşallah biran önce düzelirde hastanede çile çekmez yavrum.

Geçmiş olsun canım. Tahlillerinin iyi olduğuna sevindim. Biz de düzeltilmiş 3.5-4 aylıkken ek gıdaya başlamıştık. Yani ne söyleyeceğimi bilemiyorum bebeğin yememesi gerçekten çok zor bir durum. Benim bebeğim de günde 450 cc mamayı zor bitiriyor. Diş çıkarma dönemlerinde böyle bir iştahsızlık olabiliyor bazı bebekler çok erken diş çıkarır ondan da olabilir.
Ek gıdada nasıl bir kaşık kullandığını bilemiyorum ama silikon kaşık daha rahat almasını sağlayabilir. Kaşığı çok hissettirmeden ucuyla emmesini sağlayarak verebilirsin. Ek gıdaya başlayacağın zaman bebeğin aç olmasına dikkat edersin. Yeni gıdaları açken daha kolay kabul edecektir, öğün olarak da öğlen öğünlerinde verirsin. İlk önceleri meyve sularıyla başlarsın elma, armut, havuç gibi. Daha sonra yavaş yavaş sebze pürelerine geçersin. İnşallah sondaya falan ihtiyaç duymadan atlatırsınız bu dönemi.

sağol mehtapcım,evet elleri sürekli ağzında oğlumun,emiyo emiyo kaşıyo dişlerini.şüphelendi annem ama ben yok daha çok erken dedim.
doktora gittiğimizde baktı evet alt diş eti kabarmış,ama dişte olsa bu kadar iştahsızlık normal değil dedi.
4-5 çeşit kaşık aldım ama anlıyo pıtırcık kaşık değdiği gibi ağzını büküp ağlıyo.
zor bi dönem,umarım uzun sürmez..

Canım geçmiş olsun..kusaması geçti galiba şimdide iştahsızlık başladı..
Mehtap herşeyi yazmış zaten sağolsun...
Gıda verirken kesinlikle sütten önce açken ver..
önce süt verirsen yemez...

ah canım sorma,kusmaları azalmayınca ki biliyosun 3 aydır devam ediyodu,endoskopi yapıldı oğluma.özafajit yani kusmalardan dolayı yemek borusunda tahriş varmış,bide mide kapakçığı kapanmıyomş.ilaç verdi doktor iştahı bi hafta kadar sonra normale döner dedi.ama 2 haftayı geçti bi düzelme yok.bundan sonra tüm tahliller yapıldı zaten hepsi temiz çıkınca doktor ek gıdaya geçelim dedi.
ama herşeye bi anda başlayınca (meyve çorba yoğurt) biraz zorlandı yavrum.
artık sadece meyve suyu ve yoğurt vericem,bi 10 gün böyle devam edicem.içtiği süt miktarı artsa içim rahatlıcak biraz ama malesef az içiyo.
inşallah çok azda olsa kilo alırda hastaneye yatmaya gerek kalmaz.

ek gıda dönemi çok zor alışana kadar sıkıntı yaşadık bizde ve o dönemde kilo kaybını bizde yaşadık

cnm problem ek gıda dönemine alışmak değil,günlük içmesi gereken süt miktarı çok az.hatta gittikçe azalıyo.doktor bu yüzden mecburen ek gıdaya geçirdi.anne sütü veriyorum,kilo kaybı olmasa henüz başlamıcaktık.haftada 150 gr kaybedince doktor korkuttu biraz bizi,hastaneye yatıralım dedi.
inşallah gerek kalmaz.
hepimizin yavrusu sağlıklı olsun inşallah...

cnm problem ek gıda dönemine alışmak değil,günlük içmesi gereken süt miktarı çok az.hatta gittikçe azalıyo.doktor bu yüzden mecburen ek gıdaya geçirdi.anne sütü veriyorum,kilo kaybı olmasa henüz başlamıcaktık.haftada 150 gr kaybedince doktor korkuttu biraz bizi,hastaneye yatıralım dedi.
inşallah gerek kalmaz.
hepimizin yavrusu sağlıklı olsun inşallah...

inş sorunsuz atlatırsınız dişler kaşınıyo yazmışsın benim kızımda hala düzene sokamadık dişlerden dolayı yediği şeyleri bile kusarak çıkarıyo mama miktarıda çok aza indi

ah canım sorma,kusmaları azalmayınca ki biliyosun 3 aydır devam ediyodu,endoskopi yapıldı oğluma.özafajit yani kusmalardan dolayı yemek borusunda tahriş varmış,bide mide kapakçığı kapanmıyomş.ilaç verdi doktor iştahı bi hafta kadar sonra normale döner dedi.ama 2 haftayı geçti bi düzelme yok.bundan sonra tüm tahliller yapıldı zaten hepsi temiz çıkınca doktor ek gıdaya geçelim dedi.
ama herşeye bi anda başlayınca (meyve çorba yoğurt) biraz zorlandı yavrum.
artık sadece meyve suyu ve yoğurt vericem,bi 10 gün böyle devam edicem.içtiği süt miktarı artsa içim rahatlıcak biraz ama malesef az içiyo.
inşallah çok azda olsa kilo alırda hastaneye yatmaya gerek kalmaz.

ah canım benim geçmiş olsun...
demek miniğin endoskopi oldu..bak kusmasının nedenide bulunmuş..
canım bende katıya başlayınca 10 gün ara ile başladım..
yavaş yavaş ver 1 -2 kaşıkla başla sonradan artar ama dişde çıkarıyorsa fazla yemesini bekleme..Ata'nında iştah gitti..diş çıkarıyor..
inşallah hastaneye yatmadan halledersin canım...

sağol mehtapcım,evet elleri sürekli ağzında oğlumun,emiyo emiyo kaşıyo dişlerini.şüphelendi annem ama ben yok daha çok erken dedim.
doktora gittiğimizde baktı evet alt diş eti kabarmış,ama dişte olsa bu kadar iştahsızlık normal değil dedi.
4-5 çeşit kaşık aldım ama anlıyo pıtırcık kaşık değdiği gibi ağzını büküp ağlıyo.
zor bi dönem,umarım uzun sürmez..

Evet canım Berkay'ında o zamanlardan başlamıştı diş kaşıntıları 2-3 ay sürdü. Tahlilleri iyi nasıl olsa korkma bu da bir süreç geçecektir inşallah. Doktor biraz korkutmuş seni inşallah kilosunu toparlar kuzucuk. Berkay nerdeyse 3 aydır 7.5-8 kg arasında takıldı kaldı mesela. Bazen veriyor bazen alıyor.

Cnm 450-500 cc o kadar da kötü değil yani hastaneye yatacak kadar zor bir durum değil. Benim bebeğim 250-300 cc yi bile zorla yiyordu kiloda verdi ama sonradan sabitlendi kilosu. Şu an 14 aylık ve 7,5 kilo kızım. Söylemesi bile zor ama durum böyle. Kusuyordu ve hala ara ara kusar benim kızım reflüsü var.
Senin bebeğin kesin diş çıkarıyor ve her diş çıkardığındada bu durumu yaşayacaksın hazırlıklı ol cnm. Diş patladıktan sonra biraz iyi olur iştah sonra tekrar diğer dişte aynı. Eğerki ek gıdaya zorlarsan hiç yemez. Bir hafta hiç ek gıda deneme bebekte ve kaşığı unutsun. Keyifli ama gerçekten aç olduğunda ve bunuda 1 hafta sonra dene cnm.

kızlar çok sağolun,bugün yazdığınız cevapları okuduktan sonra içim rahatladı.
hepimizin ortak problemi demekki iştahsızlık.
meleklerimiz sağlıklı olsun ve sorunsuz bi şekilde kolayca çıkarsınlar inşallah pirinç dişlerini :)
bende artık ara verdim ek gıdaya belli aralıklarla yavaş yavaş alıştırıcaaz önce kendi kaşığıyla 3 kaşık yoğurt verdim çok zorlanmadan yuttu ilk kez,zorlamadım.3 gün sonra 1 kaşık fazla vericem.böyle böyle alıştırıcam inşallah.
hepinizi ve minik yavrulaınızı öpüyorum.
gelişmeleri yazıcam.

arkadaşım hiç kafana takma. benim minişimde 30+2 doğdu.18 gün ventilatöre bağlı olmak üzere 45 gün küvözde kaldı.doğumda 1600 gramdı çıkınca 1640 gram çıktı.ama evde çok iyi bakım ile hızla kilo aldı.ilk 5 ayın sonunda 6200 kgdı. 5 nci ay ile 7nci ay arası hiç kilo almadı.6220 kgda kaldı. tabi diş çıkarma süreci ve reflüsü bu sürede en büyük etken.benim yağızımda çok kusan bir bebekti hergün kusardı.ağzından burnundan gelirdi yavrumun yedikleri.prematüre bebeklerde mide kapağı tam kapanmadığı için reflü oluşuyor.şu an düzeltilmiş 11 aylık ve 8 kg.az emiyor ve az yemek yiyor .Biz ek gıdalara geçişte çok zorlandık.10 saat uyusa acıkmıyor,ağlamıyor yağız. çözümü şöyle buldum , uykulu iken güzel besleniyor. ek mamayıda keyifli olduğu anda , açken veriyorum.yoğurt,çorba,sebze suları ile başla.sabret az az ver ama mutlaka ver. her yediğini not al 1 -2 haftalık süreler sonunda yavaş yavaş yediklerini arttır.çeşitleri bollaştır.Tek tesellim sağlıklı bir bebek olması.zayıf ama sağlıklı .önemli olanda bu . yerimsenibenyerimseniben

canım,sağol.gerçekten aynı durumdayız.minişlerimizin iştahıda aynı bende uykulu iken veriyorum bikaç gündür ve emzik emer gibi içiyo sütünü çok şükür.
ek gıdaları kabul etmiyo bi türlü,pütürlü bişe yiyince hemen kusuyo.
sebze ve meyve suyu veriyorum sadece,ama şimdiye dek hiçbir ek gıdayı severek yalanarak içmedi.hep zorla,mızırdanarak bikaç kaşık içiyo.bunada şükür.
5 haftadır oğlumun yediklerini yazıyorum canım ben,iyi oluyo.
yavrularımız sağlıklı olsunlar yeterki canım,rabbim korusun onları..

arkadaşlar,herkese slmlar..
yavrum bikaç gündür daha iyi çok şükür sütünü içmeye başladı,tam uykuya geçmek üzereyken veriyorum sütünü yavaş yavaş içiyo ve uykuya dalıyo hemen.
sebze ve meyveninde suyunu veriyorum sadece.
1 haftadır azda olsa kilo almaya başladı çok şükür.
hastaneye yatmamıza gerek kalmadı.rabbime binlerce kez şükürler olsun.destekleriniz için sağolun...

arkadaşlar,herkese slmlar..
yavrum bikaç gündür daha iyi çok şükür sütünü içmeye başladı,tam uykuya geçmek üzereyken veriyorum sütünü yavaş yavaş içiyo ve uykuya dalıyo hemen.
sebze ve meyveninde suyunu veriyorum sadece.
1 haftadır azda olsa kilo almaya başladı çok şükür.
hastaneye yatmamıza gerek kalmadı.rabbime binlerce kez şükürler olsun.destekleriniz için sağolun...

canım çok sevindim..
inşallah herşey istediğin gibi olur..
birkaç ay sonrada diş iştahsızlığı başlarsa
sakın korkma canım :ecrin_bebek:

Back