jadecim sana bir noktada katılıyorum ama bebeklerin asıl eğitimi, davranışları biraz da anne babaların davranışları ile ilgili. Ben şahsen bebeğin çocuğun aileden muhakkak birinden korkması gerektiği düşüncesindeyim ve korktuğu kişi ona kızdığında diğer ebevynin kesinlikle bebek<çocuğa yaklaşmaması gerekiyor. YAni anlatamadım tam olarak aslında. Geçen gün çok sevdiğimiz hem iş arkadaşımız hemde dost olduğumuz bir aile ile kahvaltıya gittik yaklaşık olarak 3 yaş 5 aylık bir kızları var. Ve aman yarabbim çocuk inat öle bir inatki anlatamam bana afakanlar bastı. Baba otoriter davranıp yapmaması gereken bir hareket için onu uyardı ve malum çocuk ağlamaya başladı. Anne dayanamadı ve hemen kızı kucakladı sakinleştirdi. Kız döndü babaya anneden güç aldı ya saydırdı bisürü laf artık aptalmı ararsın ne ararsan. Ve babasının yapmasını istemediği hareketin daha tehlikesini yapmaya başladı. Uykuya şurdan bağlıycam. Bu çocuk asla ve asla kendi yatağında uyumuyor. Ve asla ve asla evdek tüm bireyler yatmadan da yatmıyor. Anne baba 1 de mi yatıyor bekliyor. Güzelim odası var mümkün değil yatmıyor anne babanın arasına giriyor. Kimse ona yat diyemiyor ya anlatamam patron olmuş eve resmen. Ona göre yaşıyorlar varmı böle şey. Kahvaltıya gidiş saatimizi kızın parkta kumla oynamasının bitmesine göre ayarlıyoruz. Anne çok tatlı çok iyi bir insan ama çok hatalı çok yanlış davranıyor. Bebeğe otorite davranış küçükken başlamalı ve uyku disiplinide bunun parçası.
Ha benim kuzum nasıl uyuyor?:)))) ne yazıkki emerek. ama çalışıyorum kendi başına uyuması için
sonuna kadar cok haklısın.aynen senin gibi düşünüyorum ve aynen uyguluyorum cok da rahat ve huzurluyuz ailece
kızım benden tırsar yapma dedigim an yapmaz.hadi yemek saati dedigimde gider yerine oturup bekler
uyku saati dedigimde yatagına yatar. v.s maşllah diyim
dışarı cıktıgımızda eve girmek isteemez bazen.babasının kucagına gider cıkalım tekrar diye
babasıda dayanamaz ben birazdaha dolaştırıyım der.ben kesinlikle müsade etmem.hemen kucagıma alır gerekli acıklamamı yapar, dikkatini başka yöne cekerim.eger bi karar veriliyorsa yada bi eylem yapılmışsa geri adım atılmamalı.yoksa cocuk herdefasında ısrarcı olacaktır tekrar size geri adım attırmak için.
o nedenle kızım hiç bi konuda ısrarcı degildir.cünkü bilir benim geri adım atmayacagımı.
cocugun her istedigi olmamalı.evde bi otorite olmalıı
herşeyi düzenli olan cocugun özgüvenide ,gelişimide iyi olur
bu arada kızımda 5 aylıkken emerek uyurdu.ben şöle yapıyordum
tam gözleri kapanıp uyuma moduna girdigi an yüzüstü yatagına bırakıp.
sırtına hafif hafif vurarak pışş pışşladım.ve bu şekilde alıştı.
buna alıştıktan sonra memeyi emiyordu hemen kafasını ceviriyordu beni yataga yatır der gibi
belli sürede böle gittik.
o dönem uyku saatlerini kendi ayarlıyordu.uykusu geldigi zaman uyuyurdu
kaldır yatır yönteminini uygulayarak benim ayarladıgım saatlerde uyumaya başladı.
şuan herşeyimiz cok düzenli maşallah diyim.
su aglatarak uyutma yöntemi ne bilim hiç hosuma gitmıyo.çocuga işkence yapar gibi su bi gerçek doktorların dediği gibi uuykusu bu aylardada düzene girmez ihtiyaç hissettiği kadar uyur.
Kmi çocuk yapısı olarak sakin uykuyu seven bi çocuk oluyo kimisi aksine
çokta zorlamamk gerek
cocugun uykusu asıl bu aylarda düzene girmiş olması lazım.7 ay gec bile kalınmış
cocugu odaya terkedip aglayarak uyuması olayına bende karşıyım
ama kaldır yatır yönteminde cocuk cok aglamadan sakinleştiriliyor
burdadaki maksat annenin kararlı oldugunu cocuga göstermek.
pınar79 canım bana doktorum gündüzleri sakın beşiğine yatırma ki gece orda uyuyacagını bilsin gündüz baska bi yere alıstır demişti..ben de genelde öle yapıyorum gündüzleri uyudugunda yatagına yatırmıyorum..
ben doktorun düşüncesine katılmıyorum
cocuk tek yerde uyumalı.yatagında uyuyorsa ,oyun oynaması içinde yataga bırakılmamalıdır.sadece uyku saati yataga koyulmalıki cocuk uyku vaktinin geldigini anlasın.
bu tercih meselesi ben coook memnunum ..kendi kendine uyuyor diye mutsuz ,asabi vs. bir bebek degil aksine msallah sakin,sevimli ,yerinde duramayan bir kizim varr...
ayagimda yarim saat sallamak ta bana gore degil..
cnm aynı durumları yaşıyoruzz
kızımda cok hareketlidir.maşallah gelişimi gayet güzel
eşim ve ben cok rahatız.cocuga ve kendimize herzaman işkence cektirecegimee sadece 15 günümü ayırarak bu işi çözdüm
kendi kendine uyumayı bilen cocuk huzurludur,mutludur.cünkü tek başına bi eylemi gercekleştiriyor.bu kendine özgüven duygusunu aşılar
uykudan uyanıncada mutlu uyanır.cünkü uyudugu şekilde kalkmıştır
sallayarak uyutsaydım uyanndıgında beni ve bacaklarımı göremedigim için cocuk aglayarak ve asabi uyanacaktı.