• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin kendi kendine uyumasını istiyorum.

gf_uzeloglu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2010
4
0
36
Çanakkale
arkadaşlar, artık başka bir çözüm yolu bulamadım.. yardımlarınıza ve fikirlerinize ihtiyacım var!
11 aylık bir bebeğim var, doğduğu günden beri sallayarak uyutuyorum. memede uyusa da bizimki yine de beşiğine koyunca sallanmak istedi hep. çok fazla kitap okudum 6.-7. ayından itibaren sallamayı bırakıp kendi kendine uyumasını sağlamayla ilgili biçok yöntem denedim (ama her seferinde bir gece deneyebildim) hiç başarılı olamadım. biraz geç kaldığımı düşünüp vazgeçtim.
son bikaç gündür yine kafama koydum, internette binlerce yorum okudum ve herkesin en genel yöntemlerin tracy hogg ve ferber yöntemi olduğunu gördüm. ancak her ikisini de uygulayamadım çünkü mümkün değil!
periyodik olarak ağlamaya bırakmayı denedim bizimki ağlamıyor ki direk yatakta ayağa kalkıyor :) gitmeyince bağırıyor sonra ağlamaya başlıyor ama asla yatağa yatmıyor bu şekilde nasıl uyuyacak ki??
sonra yatır/kaldır'ı denemek istedim yine aynı şey oldu :) beşiğinde ayağa dikiliyor kucağıma alıp tekrar bırakıyorum ağlamıyor direk ayağa kalkmaya çalışıyor sallamazsan eğer.. bu şekilde nasıl kendi kendine uyuyacak bu cadı acaba?

bu şekilde sallamaya alışmış sonra bu aylarda ama (4-5 aylıkken daha kolaydı biliyorum ama ben kaçırdım o zamanı maalesef!) kendi kendine uyutmayı başarmış anneler size çok ihtiyacım var..

Canim yanlis anlama ama bebegin seni resmen kullaniyor yatinca aglamadan ayaga kalkiyor:emir_bebek:büyük bi ihtimal alirsin diye bakti gördü bi hareket yok aglamaya basliyo ki once dirensende buyuk ihtimalle sonrasinda kucagada aliniyo valla ben olsam bende aglarim:43:yatar yatmaz kalkiyo yatmadan nasil uyuycak demissin ya merak etme aglamaktan yorgun düstügünde mecburen yatar tabiri caizse sizar ama senin kesin kararli oldugunu anlarsa 3 -4 gece direnir bilemedin 1 hafta ama inanki duzene girer burda en onemli olan senin kesin kararli veeee SABIRLI olman.yataga koy iyi geceler de ve hemen cik yok kalkti geri döneyim yatirayim hik dedi mik dedi diye düsünme kapisini kapa bekle agliyosada aglasin eger bebegin hasta degilse merak etme aglamaktan ölmez 3-5 dakika dayanmaya calis devam ediyosa iceri gir sakin sesle konus ama sakin kucaga alma tekrar yatir yine cik sonra bekleme süreni 6-7 dakika yap yani her seferinde uzat arayi ama kesin kararli ol agliyo diye kiyamayip alirsan hic bir basari saglayamazsin.Cok zor bi sürec ama basarili olursan sakin sessiz ,kolunun ve bacaginin rahat edicegi günlere kavusursun:34:kolay gelsin

arkadaşlar, artık başka bir çözüm yolu bulamadım.. yardımlarınıza ve fikirlerinize ihtiyacım var!
11 aylık bir bebeğim var, doğduğu günden beri sallayarak uyutuyorum. memede uyusa da bizimki yine de beşiğine koyunca sallanmak istedi hep. çok fazla kitap okudum 6.-7. ayından itibaren sallamayı bırakıp kendi kendine uyumasını sağlamayla ilgili biçok yöntem denedim (ama her seferinde bir gece deneyebildim) hiç başarılı olamadım. biraz geç kaldığımı düşünüp vazgeçtim.
son bikaç gündür yine kafama koydum, internette binlerce yorum okudum ve herkesin en genel yöntemlerin tracy hogg ve ferber yöntemi olduğunu gördüm. ancak her ikisini de uygulayamadım çünkü mümkün değil!
periyodik olarak ağlamaya bırakmayı denedim bizimki ağlamıyor ki direk yatakta ayağa kalkıyor :) gitmeyince bağırıyor sonra ağlamaya başlıyor ama asla yatağa yatmıyor bu şekilde nasıl uyuyacak ki??
sonra yatır/kaldır'ı denemek istedim yine aynı şey oldu :) beşiğinde ayağa dikiliyor kucağıma alıp tekrar bırakıyorum ağlamıyor direk ayağa kalkmaya çalışıyor sallamazsan eğer.. bu şekilde nasıl kendi kendine uyuyacak bu cadı acaba?

bu şekilde sallamaya alışmış sonra bu aylarda ama (4-5 aylıkken daha kolaydı biliyorum ama ben kaçırdım o zamanı maalesef!) kendi kendine uyutmayı başarmış anneler size çok ihtiyacım var..

ben bu yöntemleri kullanmadım benim yöntemim şu oldu her gün aynı saatte yatırdım öncesinde altını değiştirdim pijamalarını giydirdim ona uyumaya gideceğimizii anlattım odaya götürdüm kendi yatağımda yatırdım ben de yanına yattım şarkı söyledim masal anlattım oynadım haaaa kalkmak istedi bırakmadım ta ki uyuyana kadar meme vermedim sallamadım sadece sırtını pışpışladım uyuduktan sonra onu yatağına koydum bunu bir kaç ay böyle yaptım şimdi ise direk yatağına koyuyorum ben de kendi yatağıma uzanıyorum ona şarkı söylüyorum ya da güldürüyorum o ağlayarak uyusun istemiyorum çünkü sonra o uyuyor sallamıyorum pışpışlamıyorum bunları hep aşama aşama yaptım ben oğlumu 3 aylıktan beri 9 da yatırıyorum önceleri yatağına koyup sallıyordum sallamayı kesip yatağıma aldım uyuyunca yatağına koydum şimdi direk yatağına koyuyorum bir kaç aydır da böyle uyuyor şimdi hedefim o uyanıkken odadan çıkmak onu denemeye başlıcam umarım anlatabildim ağlatmaya gerek yok bence gülerek uyursa daha rahat uyur gibi geliyor

Benim bir arkadaşımın başına gelmişti aynı durum. Ama onunki 1.5 yaşında falandı. Uyutamıyordu sonra dr.a götürdü. Dr. Da evdeki bütün ışıkları kapatın ve sizde onunla beraber yatın , sonra ister kalkıp gezinsin ister aglasın hiç dokunmayın uyuyor numarası yapın bir süre sonra sıkılıp loda uyuyacak demişti ve aynen öylede oldu. şimdi yatağına burakılıp ışık kapatıldımı direk uyuyor. Seninkide inş. Sallanmayı biran önce unutur.

kızım 8. ayına kadar emzik emdi: o dönemde yatağına yatırıp eline bi mendil veriyordum ve ağzında emzik, mendille oynayarak kendi kendine uyudu ama sonrasında kendi kendine emziği bıraktı:(( memede uyumaya başladı ama o da her yerde rahat olmuyor malesef. sonra ben de kendi yatağımda yanına yatıp ninni söyleyip uyutmaya başladım. şimdi 2 yaşında, ninni söylemeye bile gerek kalmıyor. yatağa yatıp gözümüzü kapatıyoruz. ben uyudum sanıyor ve o da kısa bi sür sonra uyuyor. dalınca da yatağına yatırıyorum.

merhaba canım...21 aylık ikiz annesiyim...bir yaşına kadar hep sallanarak uyudular...sonra canıma tak dedi ikisini birden sallamak gerçekten çok zor oluyodu...park yatakları var oraya koydum dedim elbette bi şekilde uyuyacaklar....ben de yanlarında durdum yerde ama onlarla hiç ilgilenmedim.....1 saat inanki tepindiler...sinir olmuştum:) bi ara dedim al salla uyusunlar sonra yok dedim onlar inatsa ben daha inadım bekliycem Allahtan ağlamadılar sadece tepinip durdular:9:1 saat sonra baygın düştüler..uyuyakaldılar...ama o anki sevincim inanılmazdı...sonradan da bu şekilde devam etti...ilk zamanlar baya uzun sürdü uykuya dalmaları bi de iki tane olunca birbirlerini uyutmuyolardı...şimdi çok şükür yatınca 5-10 dakikada uykuya dalıyolar...asla pes etme derim...sabır gerçekten zor...ama şu an iyiki alıştırmışım diyorum çünkü büyüdükçe daha zorlaşıyo herşey inatlaşıyolar...fazla geç kalma...

Son düzenleme:
hepinize çok teşekkür ederim.. önce karanlıkta uyutmayı deniycem, sonra da odanın içinde bulunup yatağın içinde uyumasını beklemeyi deniycem. ağlatabileceğimi pek zannetmiyorum yaa onun iyiliği için biliyorum ama başarabileceğimden emin değilim :((
gelişmeleri paylaşırım tekrar ..

kızım 8. ayına kadar emzik emdi: o dönemde yatağına yatırıp eline bi mendil veriyordum ve ağzında emzik, mendille oynayarak kendi kendine uyudu ama sonrasında kendi kendine emziği bıraktı:(( memede uyumaya başladı ama o da her yerde rahat olmuyor malesef. sonra ben de kendi yatağımda yanına yatıp ninni söyleyip uyutmaya başladım. şimdi 2 yaşında, ninni söylemeye bile gerek kalmıyor. yatağa yatıp gözümüzü kapatıyoruz. ben uyudum sanıyor ve o da kısa bi sür sonra uyuyor. dalınca da yatağına yatırıyorum.

bizim cadıdaki durum şu; yatağa koyuyorum,ne biliyim yanıma alıyorum uyku modu yaratmaya çalışıyorum ölüyor uykusuzluktan gözlerini açamıyor ama uyumuyor da canı yanıyormuş gibi ağlıyor,gözlerinden deli gibi yaşlar akıyor ama uyumuyor! bi salıncağı var, uyku saatinde ona koyuyorum hem oynuyoruz hem sallana sallana mayışıyor gözleri kapanır gibi oluyor hemen alıp yatağına koyuyorum veya kendi yatağıma koyup yanına yatıyorum ninniye devam ediyorum falan ama yatağa koyar koymaz ağlamaya başlıyor canhıraç bir şekilde. ne yaparsam yapayım sakinleşmiyor, ayağa kalkmaya kaçmaya çalışıyor :(( uykusu var biliyorum gözünden uyku akıyor ama asla uyumuyor! bu aşamadayken yatağına koyup sallamaya başlayınca 5 dakikada dalıyor. yani illa sallanmak istiyor onun dışında başaramadım hiç..

Slm arkadaşlar benim de 11 aylık bir oğlum var ve bebeğimi sallayarak uyutuyordum 15 gün önce yatır kaldır yöntemini denemeye karar verdim (ben de biraz geç kaldım ama olsun) ilk 2 gün gerçekten zor oldu uyuması 40 dk.buldu sonra 10 gün kadar denedik 5 dk.kadar düştü ama ondan sonra ne olduysa uyutamadım bi türlü gerçi eskisi gibi ayakta sallamıyorum ama bazen kucağımda bazen yanına yatarak uyuyor ama çok zor uyuyor sürekli kalkmak bi yerlere gitmek istiyor ben de yalnız bırakamıyorum beşiğinden düşer diye korkuyorum yanında bekliyorum ama direk ayağa kalkıyo ve uyumamak için direniyo tam çözemedim sorunu yani bi de geceleri 5-6 kez kalkıyo emmek için ben de dayanamıyorum emziriyorum ne yapacağımı şaşırdım çok kalkıyo karnı tok olsa bile yine kalkıyo önceden günde 3 defa uyuyan oğlum 2 defa uyumaya başladı mesela bugün öğlen 1.30 gibi uyandı akşam 20.30 anca uyudu uyumaktan da uzaklaştı iyice ne yapabilirim arkadaşlar yorumlarınızı merakla bekliyorum

ben de 4 aylık bir kız bebek sahibiyim. sadece memede emerek uyuyor veya bazen de beşikte sallayarak uyutuyoruz, kendi kendine uykuya dalmayı nasıl öğretebiliriz? Bir önerisi olan var mı?

benimde 15 aylık bir oğlum var. küçükken kucağımda uyurdu. sonra beşiğinde sallayarak uyutabildim.
1 yaşında yatağına oturtup sırtını yastığa dayayıp sütünü içiriyordum. içerken uykusu geliyordu süt bittiğinde uyumuş oluyordu bende hemen yatırıyordum.
ama 1,5 ay önce hastalandı. huyu değişti sanırım. bizim yatağımızda sütünü içirip yastığa koy başını diyorum koyuyor. bazen ayağa kalkıp tekrar yatıryor. pışpış diyorum.
başını okşuyorum sırtını kaşıyorum uyuyor. dalınca yatağına koyuyorum.
bende yatağına koyunca uyusun istiyorum.
havalar biraz daha ısınınca bunu deneyeceğim. benimkide beşikte heme ayağa kalkar. kendi kendine uyursa rahat ederim.

Back