• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeğimin karnı çok sert lütfen yardım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

eftelyasu

Guru
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2008
2.171
1
356
44
Diğer
merhabalar 23 günlük erkek bebeğim var karnı çok sert gazını kendisi de rahat çıkarıyor ancak kakasını yaparken zorlanıyor bazen kesik kesik ağlıyor . lütfen yardım edin

canım kakasını hergün yapıyomu? karnı sertse mideyi tamamen boşaltamadığı içindir oda rahatsızlık veriyo tabi..
benim kızım 2.5 aylık 1 aylıkken beri kaka sorunu var sadece fitille yapıyo kaka yapamadığı zaman karnı çok sert oluypo ve ağlıyo bende 4 gün fitil veriyorum..

normal dururken mi sert yoksa ıkınırken veya ağlarken mi?

ıkınma ve ağlama esnasınsa kendini kastığı için sert olabilir yok normaldeyse karnının doluluğundandır masaj filian yap sıcak tut bacaklarını hareket ettir çıkarmasına yardım et...enson çare ilaç kullan.

biz kaka yapamayınca banyodan sonra karnına termafor koyup ısıtıyoruz rahatlayıp kaka yapar hiç olmadı mutlaka pıırrt gelir kaydirigubbakcemile3

canım o sorun bizde de var ben karnına zeytinyağı ile masaj yapıyorum çabuk yumuşatıyo karnını kakasını da yapıyo bide büyüklerimiz nane kaynatıp veriyo bir iki defa denedim 3 4 çay kasığı nane içirdim o da etkili oldun çünkü nanenin bağırsakları çalıştırıcı etkisi var miktarı fazla kaçırmazsan bişey olmaz bende basta çok korktum içirirken ama bişey olmuyo karın ağrısı da varsa nanenin içine biraz da kimyon atıyolar çaresiz kaldığım zaman mecbur kalıyorum bunları yapmaya tabi ki bu son çarem bebeğimim rahatsız olmasından daha iyidir hem sonuçta doğal ürünler

artık on bin defa söyledim ama benim kızım fitilsiz yapmıyo kakasını acaba bizdede işe yararmı bu nane olayı nasıl ne kadar veriyosun canım

canım bildiğin kuru naneyi biraz suda kaynat istersen biraz da şeker koyabilirsin ben acı olmasın diye koyuyorum biraz ılık olunca küçük suluğumuz var ona koyuyorum çocuğuma zarar etmeyecek kadar içiriyorum 10 ile 20 ml arası içiriyorum etkisini de gösteriyo bugün olmazsa sonraki gün mutlaka kakasını yapıyo öyle bi yan etkisi falan da olmuyo

canim karninin sertligi ya kakasini uzun sure yapamamasindandir ya da gazi oldugundandir.emzirdikten sonra gazini cikar.agizustu yatir o da cok ise yariyor.bir de rezene cayi icirebilirsin gazina iyi gelir.ben kizima dogdugundan beri iciriyorum.fitili de her zaman verme aliskanlik yapar 5 gun yapamazsa o zaman ver canim.gecmis olsun.

teşekkürler arkadaşlar sürekli sert karnı dediklerinizi uygulayacağım bebeğim 23 günlük nane içirmekte kararsızım

Merhabalar. Benim bebegim yedi aylik. Sadece anne sütü verirken bazen 4-5 gün kaka yapamadigi oluyordu ama kakasi sert olmuyordu dogal olarak. Sadece anne sütüyle beslenen bebeklerde gecikmesi gayet normal. Doktorumuzun dedigine göre eger bes günü gecerse pek iyi degil, o zaman baska careler aramak gerekir. Yani bebeginizin hergün kaka yapmasini beklemeyin. Benim gözlemlerime göre ne zaman bebegime rezene cayi versem kakasini daha erken yapiyordu. Ben asla fitil vermedim. Rezene cayinin icine cok az kimyon da koyulabilir. Simdi ek besin aldigimiz icin daha zor yapiyor bizimki kakasini. kimyon ve rezene cayi ise yariyor. Bir de doktor, asla seker katmayin ve rezene cayini(poset cay) suda fazla bekletmeyin, aci olur demisti. Bizimki bu cayi cok seviyor, hicbir zarari da yok, hergün verilebilir. Naneyi bilmiyorum. Onun da faydasi olabilir. Umarim bebisinin sorunu cözülmüstür. Yeni dogan, kücük bebeklere ben hic kiyamiyorum.

görümcem milupanın rezene çayını getirmiş kızıma ver iyi gelir kaka yapar belki dedi 2 kere verdim ama bişey değişmedi acaba kaç cc vermem gerekiyo bide kimyonu ne kadar koymalıyım..
bide nane olayı var hangisini yapsam yaaaa evde nane bitmiş yapıcaktım ama yarın alıp onumu denesem yoksa milupayımı?

karnına elinin içiyle saat yönünde dairesel masaj yap sonra bacaklarını bisiklet hareketi yaptır ve karnına doğru bastır gazını çıkarır ve kakasını rahat yapar dr. umuz önermişti

Back