Çocuk Hastalıkları Bebeğimin kakası

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

zeynep346161

Geldi canım oğlumm ..Ömür
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2011
3.436
2
108
İstanbul
oğlum 3 aya girecek . hergün kakasını yapıyordu şimdi 3 günde 1 . bazen 1 haftada bir. bugün kakasını yaptı . koyu yeşil içinde simsiyah partiküller var . ne yapmalıyım sizce :44:

Son düzenleme:
oğlum 3 aya girecek . hergün kakasını yapıyordu şimdi 3 günde 1 . bazen 1 haftada bir. bugün kakasını yaptı . koyu yeşil içinde simsiyah partiküller var . ne yapmalıyım sizce :44:

Canım, oğlun meme emiyor mu?
Meme emen bebek kabız olmaz..
Bir de şu var..Eğer kakasında kan yoksa, başka da bir sıkıntısı yoksa kakasını haftada bir de yapsa normal, günde 3 kere de yapsa normal..

Eğer ek gıda alıyor olsaydı kakasının rengini ona bağlardım ama henüz almaya başlamadığına göre birşey diyemeyeceğim..
Doktoruna bir danış istersen..

1 haftada 1 olması çok kötü yazık ne sancı cekıyodur o kıyamam,bence hemen bir doktora gidin derim ben ezbere birşey yapmayın ama karnını sırtını ovalayabılırsınız

Son düzenleme:
Canım, oğlun meme emiyor mu?
Meme emen bebek kabız olmaz..
Bir de şu var..Eğer kakasında kan yoksa, başka da bir sıkıntısı yoksa kakasını haftada bir de yapsa normal, günde 3 kere de yapsa normal..

Eğer ek gıda alıyor olsaydı kakasının rengini ona bağlardım ama henüz almaya başlamadığına göre birşey diyemeyeceğim..
Doktoruna bir danış istersen..
cevabın için çok teşekkür ederim canım .. normalde meme emiyor ama bu aralar sütümde baya azalma var bende mama veriyorum ama içine zeytinyağı damlatıyorum .
2 gün sonraya randevu buldum doktorumuzda . ama güne kadar kemiriyor beni birşeyler...

cevabın için çok teşekkür ederim canım .. normalde meme emiyor ama bu aralar sütümde baya azalma var bende mama veriyorum ama içine zeytinyağı damlatıyorum .
2 gün sonraya randevu buldum doktorumuzda . ama güne kadar kemiriyor beni birşeyler...

Canım, ben mamalar hakkında bilgi sahibi değilim..O yüzden kakaya etkisi ne şekilde olur bilemiyorum..

Bir zaman benim oğlumda ara ara yapıyordu kakasını..O zaman doktoruma danışmıştım..
Yukarıda verdiğim bilgi onun bana söyledikleriydi..Ama dediğim gibi ben mama vermiyordum..

Peki için rahat etsin diye diyorum..Sağlık ocağındaki ebeye danışsan..
Nasıl olsa doktora gideceksin ama o güne kadar daha huzurlu olursun..

mamaya yeni basladiysan ondan olabilir. doktoruna gidemiyorsan telefonda anlatsan durumu eminim bizden daha yardimci olur. benim bebegim ilk dogdugu zamanlar zorlaniyordu kakasini yaparken esimle ben hic yilmadan surekli masaj ve bacaklarini ileri geri hareket ettirerek ona yardimci olmaya calistik. kabizlik icin kullanilan mamalar var birde. sadece eczanelerde satiliyor. biz doktorumuzun tavsiyesiyle ondan kullanmistik.

1 haftada 1 olması çok kötü yazık ne sancı cekıyodur o kıyamam,bende hemen bir doktora gidin derim ben ezbere birşey yapmayın ama karnını sırtını ovalayabılırsınız
evet canım huysuzlanıyor ıkınıyor ama bişey çıkmayınca sinirleniyor .. kıyamam bende yavruma derdini de anlatamıyor :14:

Canım, ben mamalar hakkında bilgi sahibi değilim..O yüzden kakaya etkisi ne şekilde olur bilemiyorum..

Bir zaman benim oğlumda ara ara yapıyordu kakasını..O zaman doktoruma danışmıştım..
Yukarıda verdiğim bilgi onun bana söyledikleriydi..Ama dediğim gibi ben mama vermiyordum..

Peki için rahat etsin diye diyorum..Sağlık ocağındaki ebeye danışsan..
Nasıl olsa doktora gideceksin ama o güne kadar daha huzurlu olursun..
aradım ebemi kulak çubuguna zzeytınyagı sür biraz uyar dedi karnına masaj yap iyi gelir dedi bende yaptımm .. ama hiçbir faydası olmadı kakanın rengini ve içindekileri görünce beynim döndü .. ne bileyim bitanem ya:(( senin ne kadarlık oğlun ??

mamaya yeni basladiysan ondan olabilir. doktoruna gidemiyorsan telefonda anlatsan durumu eminim bizden daha yardimci olur. benim bebegim ilk dogdugu zamanlar zorlaniyordu kakasini yaparken esimle ben hic yilmadan surekli masaj ve bacaklarini ileri geri hareket ettirerek ona yardimci olmaya calistik. kabizlik icin kullanilan mamalar var birde. sadece eczanelerde satiliyor. biz doktorumuzun tavsiyesiyle ondan kullanmistik.
hastaneyi arıyorum vermiyorlar dr umuzun numarasını . kabızlık için comformil denilen bir mama var aldım ama yemiyor o kadar iğrenç ki tadı baktım benim bile midem bulandı:111:

evet canım huysuzlanıyor ıkınıyor ama bişey çıkmayınca sinirleniyor .. kıyamam bende yavruma derdini de anlatamıyor :14:

rahatlatıcı masaj yağları var,onla bir masaj yapın bakalım ya da ayaklarına hareket yapın faydalı olur eminim en kötü poposuna yağ sür kolay yapar belkı ne bilim içim acıdı büyük insan bile kabız olunca nasıl sancı cekıyor

hastaneyi arıyorum vermiyorlar dr umuzun numarasını . kabızlık için comformil denilen bir mama var aldım ama yemiyor o kadar iğrenç ki tadı baktım benim bile midem bulandı:111:

evet tadi igrenc. o yuzden normal mamayla 1 e1 karistirp verdik biz. o zaman icti. bizimkinin derdi makatindaki catlakmis. onu tedavi edince duzeldi. bebek hemsiresi bi arkadasim bana fitil onermisti. bebekler icin onuda kullanmistik biz 3 gunu gecince. ama fitili yanlarindan incelterek kullaniyorduk. yarim fitil yani.

doktorun numarasini isteme zaten vermezler hastasiyim baglayin de. onuda yapmiyorlarsa ne bicim hastane bu.

evet tadi igrenc. o yuzden normal mamayla 1 e1 karistirp verdik biz. o zaman icti. bizimkinin derdi makatindaki catlakmis. onu tedavi edince duzeldi. bebek hemsiresi bi arkadasim bana fitil onermisti. bebekler icin onuda kullanmistik biz 3 gunu gecince. ama fitili yanlarindan incelterek kullaniyorduk. yarim fitil yani.

doktorun numarasini isteme zaten vermezler hastasiyim baglayin de. onuda yapmiyorlarsa ne bicim hastane bu.
aaa 1 e 1 karıstırmayı bende denerim güzel fikir tesekkür ederim arkadasım .. konsuk fitil verdi dr 3 günü geçince kullan dedi gliserin fitil . kullandım ama alıskanlık yapıyor dediler . onu kullanmadan yapmak lazım canım söyledım bağlar mısınız diye dediler ki mesai saatini geçti malesef dediler ne bileyim kuzum ya :((

Ben kızıma 6 ay yalnızca anne sütü verdim 2 aylıkken kaka yapması haftada 1 10 günde 1 e çıktı.2 aylığa kadar hergün yapıyordu.Çok doktora götürdüm.Her doktor anne sütü alan bebek kabız olmaz dedi.Kızım kakasını geç yapıyordu ama sıvı yapıyordu öyle kabız gibi değildi.Rengi de kimi zaman sarı kimi zaman çok koyu yeşil de oldu.Koyu yeşil olduğu zamanlar doktor fazla beslemiş olabilirsin demişti.Bazen fitil atardım yine yapmazdı kendi istediği zaman yapıyordu.Şimdi düzene girdi.Diyeceğim o ki bebeklerde bu durumu normal karşılıyor doktorlar.İçin rahat edecekse göster doktora.Bana doktor 1 haftayı geçmezse fitil bile atma demişti.

aaa 1 e 1 karıstırmayı bende denerim güzel fikir tesekkür ederim arkadasım .. konsuk fitil verdi dr 3 günü geçince kullan dedi gliserin fitil . kullandım ama alıskanlık yapıyor dediler . onu kullanmadan yapmak lazım canım söyledım bağlar mısınız diye dediler ki mesai saatini geçti malesef dediler ne bileyim kuzum ya :((

Fitilin alışkanlık yaptığını bende duymuştum..
Eğer biraz daha büyük olsaydı bebeğin çay kaşığı ucuyla armut suyu önerirdim sana..
Armut çok etkili bu konuda ama bebeğin çok ufak..
Keşke doktorunun cep telefonunun numarasını alsaydın..Niye vermemiş ki..
Ben sağlık ocağı doktorumuzun ve ebemizin numarasını bile aldım..

Ben kızıma 6 ay yalnızca anne sütü verdim 2 aylıkken kaka yapması haftada 1 10 günde 1 e çıktı.2 aylığa kadar hergün yapıyordu.Çok doktora götürdüm.Her doktor anne sütü alan bebek kabız olmaz dedi.Kızım kakasını geç yapıyordu ama sıvı yapıyordu öyle kabız gibi değildi.Rengi de kimi zaman sarı kimi zaman çok koyu yeşil de oldu.Koyu yeşil olduğu zamanlar doktor fazla beslemiş olabilirsin demişti.Bazen fitil atardım yine yapmazdı kendi istediği zaman yapıyordu.Şimdi düzene girdi.Diyeceğim o ki bebeklerde bu durumu normal karşılıyor doktorlar.İçin rahat edecekse göster doktora.Bana doktor 1 haftayı geçmezse fitil bile atma demişti.

Aynen..
Bana da doktorum "bir haftayı geçmezse kabız değildir, sakın fitil verme" demişti..
Ama anne sütü alan bebekler için geçerli bu işte..
Mama olayını bilemiyorum..

gecmıs olsun mınıgınıze umarım kısa zamanda talatılır

yesıl kakanın nedenı bebegınıze mamanın ıcındekı bısey alerjı yapmıs olabılır
her mamayı her bebek kullanamıyor

bırde asırı gazdan dolayı oluyor dıye bılıyorum

Yeşil renk olduğu zaman üşüttüğünü söylerler...Sen karnına zeytinyağıyla masaj yapmaya devam et.Kulak çubuğuyla da popsuna yap aynı şeyi...Olmadı 1 çyk içir.Zamanla daha az yapmaya başlıyorlar ama senin bebiş ıkınıyormuş Rahatsız demek ki...Geçmiş olsun...

fitil icin bana da dediler aliskanlik yapar diye. ben cok kullanmadim zaten cunku benimkinin sorunu baskaydi. makattaki catlaklar iyilesince kendi yapmaya basladi. bende 1. ayin sonundan 2. ayin sonuna kadar mama kullandim zaten. onceleri sikinti yaptim sutumun az gelmesini. sonra bebegim doysunda farketmez diye kendimi rahatlatinca sutum artti. 5 ayin sonuna kadar mama ilavesi yapmadim kakasida duzene girdi. sanirim biseyleri kafaya cok takmadan cozum aramak isleri kolaylastiriyor.

arkadaslar soylemis belki usutmustur diye sen ayaklarini sicak tutmaya bak bebegin. doktorunla birdahaki randevunda telefon numarasini al ki hastaneyle muhattap olmak zorunda kalma. valla benim aklima gelmemisti doktorumuz kendi verdi numarasini acil bi durum olur cekinmeyin diye.

sadece anne sütü alan bebekler 10 gün bile yapmayabiliyorlarmış normal bu durum, benim kızım 7-8 bazen 10 günde yaptığı oluyordu:34:

Back