Bebeğimin kaka sorunu bizi mahvetti..

merhaba canm kardeşime sordum
conformil mamanın düzenli kullanımda faydasını görecektir dedi
tabi cocuğu görmeden etmeden birsey diyemem ama behcet uz un o da cok basarılı olduğunu söyledi
eger emiyorsa bebek anne kabız yapmayacak besinler yemeli dedi
bebege yağla karın bölgesine masaj yapsın dedi
barsaklarını rahatlatır dedi
bu tür sıkıntılı bebeklerin 3.-4. aydan sonra düzeldiğini söyledi
ayrıca doktor takibini bırakmasın dedi

Çok çok tesekkur ederim ilginiz ve alakanız için.Yarın bı muayeneye goturucem umarım dediğiniz gibi 4. aya kadar duzelir :(

Cnm kendı halıne bırakırsaız ne kadar zamanda bı yapıyo
arkadasımın bebegındede aynı sorun vardı dr makat darlıgı demıstı hıc bı mudahalae yapmayın demıstı kendı yaptıkca gereklı esneklıge kavusacagından bahsetmıstı
cok zorlanıyormu yaparken

rabbım yardımcınız olsun arkadasım ıınsan evladına bebeklere hıc kıyamayo

Cnm kendı halıne bırakırsaız ne kadar zamanda bı yapıyo
arkadasımın bebegındede aynı sorun vardı dr makat darlıgı demıstı hıc bı mudahalae yapmayın demıstı kendı yaptıkca gereklı esneklıge kavusacagından bahsetmıstı
cok zorlanıyormu yaparken

rabbım yardımcınız olsun arkadasım ıınsan evladına bebeklere hıc kıyamayo

İlk başlarda iki hafta suresınce kendısı yaptı sonra kesildi.Sonra 12 gun boyunca bekledık yapmadı ama bı sıkıntısıda yoktu.Hastaneye goturduk orda lavmanla yaptırdılar.Hastaneden cıkınca yıne bı kac gun kendısı yaptı.Hemşirede poposunun deliği biraz dar dedi lavman yaparken sanırım bunlada alakalı olabilir sorunumuz.Şuan fitille yaptırıyorum.Bı arada masajla yaptırmıstım 2 defa katı degıldı kakası.Anlamadım gitti neden böyle oluyo :(

ilk başlarda iki hafta suresınce kendısı yaptı sonra kesildi.sonra 12 gun boyunca bekledık yapmadı ama bı sıkıntısıda yoktu.hastaneye goturduk orda lavmanla yaptırdılar.hastaneden cıkınca yıne bı kac gun kendısı yaptı.hemşirede poposunun deliği biraz dar dedi lavman yaparken sanırım bunlada alakalı olabilir sorunumuz.şuan fitille yaptırıyorum.bı arada masajla yaptırmıstım 2 defa katı degıldı kakası.anlamadım gitti neden böyle oluyo :(

hım anldıgım kadarıyla makat darlıgı cnm hıc bı cerraha gıttınmı arkadsım careyı cerraht bulmustu cocuk cerrahında

hım anldıgım kadarıyla makat darlıgı cnm hıc bı cerraha gıttınmı arkadsım careyı cerraht bulmustu cocuk cerrahında

Evet cocuk cerrahisinde yattık bı 4 gun bıde 2 gun hastanede yaptı kakasını cıkardılar.Öyle kesin bişey söylemediler tam bi acıklama yapmıyorlar zaten.Sadece lavman vs yapıp gıdıyorlar.5.000de bir olan bi rahatsızlık varmış okunuşu içburg mu neydi.O varmı yokmu dıye bıyopsı olması gerekıyor dedı doktor ama onun oncesindede bu hastalık ıcın kolon grafısı cekıldı ve anormal bi durum cıkmadı.

Farklı bi cocuk doktoruna goturdum oda kabız deyıp gonderdi.Şimdi farklı bi doktor arıyorum içime sinmedi bu doktorlar hiçbi şekilde kesin bişey söylemediler bende kafayı yemek üzereyim :((

evet cocuk cerrahisinde yattık bı 4 gun bıde 2 gun hastanede yaptı kakasını cıkardılar.öyle kesin bişey söylemediler tam bi acıklama yapmıyorlar zaten.sadece lavman vs yapıp gıdıyorlar.5.000de bir olan bi rahatsızlık varmış okunuşu içburg mu neydi.o varmı yokmu dıye bıyopsı olması gerekıyor dedı doktor ama onun oncesindede bu hastalık ıcın kolon grafısı cekıldı ve anormal bi durum cıkmadı.

Farklı bi cocuk doktoruna goturdum oda kabız deyıp gonderdi.şimdi farklı bi doktor arıyorum içime sinmedi bu doktorlar hiçbi şekilde kesin bişey söylemediler bende kafayı yemek üzereyim :((

gercektenmı cok can sıkıcı bı durum helekı acıklama olmaması ama arkadasımınkı son buldu cnm hıc bı tedavı yapılmaksızın zamanla duzeldı ama o zaman bı anne ve bebehı ıcın can sıkıcı oluyo dr dan geşınce yaz cnm mutlaka gerceltn uzuldum mıskokulunun sıkıntısına

cnm çok geçmiş olsun..seni çok ii anlıyorum.. benim oğlum ek gıdaya geçtiğinden beri yani 6 aylıktan beri kabız.. şu an 3,5 yaşında.. ilaçlar, fitiller, herşeyi denedik ama hepsi geçici bi süre.. kronik kabızlık tanısı kondu.. dr beslenme düzenini tamamen değiştireceğiz dedi, bize bi liste verdi.. bebeğin mama içtiği için bunun da etkisi oluyodur kabızlığında.. günde yarım çay bardağından çok az daha kayısı suyu içiebilirsin.. zararı değil yararı olur.. 4. ayını bitirdiğinde ise mutlaka elma püresi ver.. kayısı ve elma çok etkili.. hergün ılık suyun içerisinde 5 dk oturt.. oturamıyosa karnı poposu suyun içinde kalsın yani.. karnını bebek yağı ile masaj yap.. havluyu ısıtıp karnına koy.. zeytinyağını mamasına katma, direk bi çay kaşığı ver.. sabah aç karnına... şimdilik aklıma gelnler bunlar.. bebeğin daha küçük olduğu için yapabileceklerin sınırlı.. yaşını geçtiğinde ise mutlaka günde bi öğün lifli bi yemek yedir.. ıspanak gibi mesela...

hangi şehirde yaşıosun bilmiorum ama ankarada çok iyi bir çocuk dr var.. inanılmaz ilgili..

Gecmis olsun ama tamda yemek yiyordum. Keske hastalik bolumune acsaydiniz. Ancak doktor bilebilir doktorunuza danisin

vah vah miğdenizde bulanmış ama.. tövbe tövbe sakin sakin okurken insanın sinirlerini nasıl tepesine zıplatıyorsunuz büyük beceri gerçekten
konu sahibi arkadaşım geçmişolsun kabızlık gerçekten çok zor benim kızımdada var ama bizimki sonradan gelişen bir durum herneyse size tavsiyem özellikle bir çocuk gastroenteroloji doktoruna götürmelisiniz bulunduğunuz şehirde araştırın sizin derdinize normal takip yapan çocuk doktorları çağre bulamaz bu konuda uzmanlaşmış bir doktora götürün kabızlığının bir çok sebebi olabilir önce bu sebepleri bulmalısınız bunuda sindirim sistemi üzerinde uzman bir doktor yapabilir
bende kızımın kabızlığı için götürdüğümde doğduğu gün kaka yapıp yapmadığına kadar sormuştu

Biberon mamasına mı katıyordunuz ve ne mıktarda kullanmalıyım? Bu arada bugun 3 su bardagı suya 8 tane gun kurusunu atıp kaynattım 3-4 cay kasıgı ıcırdım.Her gun boyle bı sabah bı aksam ıcırsem faydası olurmu .s ?

katabilirsiniz ama kaynatmadan sadece suda şişmesini bekleyin 6-7 saat buzdolabında şişiyor.çok fazla yapmayın bozulur.bebek küçük olduğu için 1-2 çay kaşığı verebilirsiniz bence ben verdim çünkü.birde ilk zamanlarda gliserin kansulat kullanmıştım onunda faydasını gördüm çok eczanede satılıyor fiyatı da uygun .ama fitille yapmaya alışmasın diye birkaç kereden sonra kestim ve günkurusu ve zeytinyağına geçtim.yalnız market yağı bir işe yaramıyor.doğal olması lazım isterseniz biraz gönderirim kızım için almıştım.yada siz bulabilirseniz doğalını alın

allah yardımcın olsun oncelıkle bende aynı sorunları yasıyorum benım bebegımde dogdu dogalı neler cektık ılk yenı dogdugunda bılemedık sureklı aglıyodu doktora goturunce kabızlık sıkıntısı oldugu ortaya cıktı o gunden berı ne kullanmadıgım fıtıl ne ılac kalmadı arkadaın bırısı conformıl onerdı denedım oda olumlu sonuc vermedı gecenlerde yıne aynısı oldu doktor bu sefer osmolak dıye bır surup verdı etkılı bır surup hemen yaptırıyo onu kullandık ama yıne kabız cunku benım oglan artık hersey yedıgı ıcın etkı etmıyo pek ama sana tavsıyem gunde bır cay kasıgı sızma zeytınyagı ver bunu mutlaka yap doktora gotursen oda benım dedıgımı dıcek yıne bır fayda goremessen cocuk cerrahısıne gotur cunku cocuk doktoru bana oyle dedı bu hastalıklara cerrah bakıyomus ayrıca bes aydan ıtıbaren armut ve kayısının püresını ver onlarda yaptırıyor gecmıs olsun

belki poposunda perde vardır,eğer ki ilk doğduğunda kakasını kendiliğinden yapamadıysa büyük ihtimalle öyledir, demir çubuk sokup açıyorlar ,çocuk cerrahına götür,ilaç olarakta doktoruna sor; 15 gün probiotik saşe+bitki yağları içeren şurup(aguline) başlayın,fitil zararlı değil ama tedavi etmez,eğer makatta çatlak varsa Bephantene+anestol krem sürün geçmiş olsun

canım allah şifa versin inşallah..
benim komşumun çocuğunda da vardı fitille yaptırıyorlardı...ama zamanla düzeldi...
çok stres yapmayın inşallah düzelir...stresiniz bebeğe yansır...

belki poposunda perde vardır,eğer ki ilk doğduğunda kakasını kendiliğinden yapamadıysa büyük ihtimalle öyledir, demir çubuk sokup açıyorlar ,çocuk cerrahına götür,ilaç olarakta doktoruna sor; 15 gün probiotik saşe+bitki yağları içeren şurup(aguline) başlayın,fitil zararlı değil ama tedavi etmez,eğer makatta çatlak varsa Bephantene+anestol krem sürün geçmiş olsun

2 hafta boyunca gunde belki 5-6 kez kakasını kendisi yaptı kıvamı da rengide normaldi.Ama ne olduysa birden kesti yine yapmayı.
Bu dediğiniz perde durumu varsada kendisi yine yapabilir mi ?

katabilirsiniz ama kaynatmadan sadece suda şişmesini bekleyin 6-7 saat buzdolabında şişiyor.çok fazla yapmayın bozulur.bebek küçük olduğu için 1-2 çay kaşığı verebilirsiniz bence ben verdim çünkü.birde ilk zamanlarda gliserin kansulat kullanmıştım onunda faydasını gördüm çok eczanede satılıyor fiyatı da uygun .ama fitille yapmaya alışmasın diye birkaç kereden sonra kestim ve günkurusu ve zeytinyağına geçtim.yalnız market yağı bir işe yaramıyor.doğal olması lazım isterseniz biraz gönderirim kızım için almıştım.yada siz bulabilirseniz doğalını alın

Bugün verdiğim kayısı hoşafı sonrasında patır patır gaz cıkarmaya basladı.o fitilden kullanıyoruz bızde 3-4 gunde bır yaptırıyoruz.Fitili koydugum aksam degil sabahına ve diger günün sonuna kadar yapıyor belki 8-9 posta kaka cıkıyor ama öyle dolu dolu degil.Rengide petrol yeşili kıvamıda su gibi degil macun gibi içndede bazen sarı pütürler oluyor inşallah normaldir.Saf zeytinyağını deniycem teşekkürler..

kakasının geldiğini hissettiğinizde anestol pomat diye bir ilaç var onu makata sürün.uyuşturup acı duymayacak ve daha kolay yapacaktır

Bugün doktorumuza gittik ve durumumuzu anlattık.

O bahsettiğim hastalığın oğlumda olmadığını öğrendik ve dünyalar bizim oldu.
Mamasını değiştirdi.Humana antikolik diyet mama verdi.
Birde damla verdi bagırsak florasını normale döndürecek prebiyotikler içeriyormuş.Ayrıca gazı içinde iyi gelir dedi.
Makatını inceledi ve bir sorun göremedi.Genel bi muayene ardından çok saglıklı bır bebegımızın oldugunu bu durumun cogu bebekte var oldugunu anlattı ve fitili 7 gun bekleyıp yıne yapmazsa o zaman yapmamız gerektiğini söyledi.
Bu gibi durumlar 4. aydan ıtıbaren düzene girermiş.
Ayrıca saf zeytinyağını aç karnına bir cay kasıgı içir ve her mamasınada bir cay kasıgı koy dedi.

İnşallah düzelecek durumumuz zamanla Allaha şükür ki bi hastalığımız çıkmadı.. :))

Bugün doktorumuza gittik ve durumumuzu anlattık.

O bahsettiğim hastalığın oğlumda olmadığını öğrendik ve dünyalar bizim oldu.
Mamasını değiştirdi.Humana antikolik diyet mama verdi.
Birde damla verdi bagırsak florasını normale döndürecek prebiyotikler içeriyormuş.Ayrıca gazı içinde iyi gelir dedi.
Makatını inceledi ve bir sorun göremedi.Genel bi muayene ardından çok saglıklı bır bebegımızın oldugunu bu durumun cogu bebekte var oldugunu anlattı ve fitili 7 gun bekleyıp yıne yapmazsa o zaman yapmamız gerektiğini söyledi.
Bu gibi durumlar 4. aydan ıtıbaren düzene girermiş.
Ayrıca saf zeytinyağını aç karnına bir cay kasıgı içir ve her mamasınada bir cay kasıgı koy dedi.

İnşallah düzelecek durumumuz zamanla Allaha şükür ki bi hastalığımız çıkmadı.. :))

canım bebeğin için sevindim inşallah en kısa sürede kaka sorununuz düzelir
beni hatırladın değil mi bebek bakımı başlıgındada konuşmuştuk geçen hafta benim kız hiç düzelmedi 20 gündür kakasını kendisi yapmıyor geçen 3gün olmuştu fitile rağmen yapmadı bir sonraki gün yine fitil koydum bu defa çıkardı kakası senin tarif ettiğin gibi gazı da aynen sizinki gibi zeytin yagı masaj kulak çöpü vs hiçbiri işe yaramıyor sadece emziriyorum şuan neden böyle olduğunu bir bilsem ek gıdayada geçemiyorum korkumdan

Back