Bebeğimin kaka sorunu bizi mahvetti..

prensim_geldi

Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2013
91
0
6
İzmir
Hepinize iyi günler..

9 mayısta doğum yaptım ilk gunden beri oğlum kakasını yapamıyor..Hastanede kaldık daha 4 gunluktu bırsuru tetkikler yapıldı filmler çekildi kesin bi sorun bulunamadı.Biyopsi olması gerekiyor dedi doktor ama araştırmalarım sonucu bu tür durumları yaşayan çok sayıda aile ve bebek var.Söylenilen hastalıkta 5000 canlı dogumda bır oluyormus.Biz evde fitil kullanarak türlü denemelerle yaptırıyoruz.
Bebeğim 2 bucuk aylık ve sütüm hiç yok.Çok sayıda tartışma ve yıpranma sonucu sütüm kesildi.Aptamil conformil kullanıyorum 1 aydır daha bi faydasını göremedim.Mamasına zeytınyagı koyuyorum ve arada su verıyorum fakat işe yaramıyor sanırım.Bugünde gün kurusu kayısı aldım ve hoşafını yapıp bebeğime içirmek istiyorum kabızlıgına iyi gelecegini düşünüyorum fakat günde ne kadar vermeliyim yada bunu deneyen anneler var mı varsa bi faydası oldumu? Geçenlerde biraz sarı üzüm suyu vermiştim çok az ama 1-2 gun sonra zorda olsa yaptı kakasını.Bunun üzüm suyuyla bi ilgisi olabilir mi?
Önereceğiniz ve çözüme ulaşmış farklı fikirlere ihtiyacım var çok çaresizim..

Gecmis olsun ama tamda yemek yiyordum. Keske hastalik bolumune acsaydiniz. Ancak doktor bilebilir doktorunuza danisin

Kardesim behcet uz da cocuk uzmanligini yapti
Yarin sizin icin bir sorayim
Ne yapabilirsiniz diye
Behcet uz cok kaliteli bir hastanedir aslinda ama olmadi baska bir yere gidersiniz

Kardesim behcet uz da cocuk uzmanligini yapti
Yarin sizin icin bir sorayim
Ne yapabilirsiniz diye
Behcet uz cok kaliteli bir hastanedir aslinda ama olmadi baska bir yere gidersiniz

Çok teşekkür ederim ilginiz için.2 bucuk aydır ne sinir kaldı ne dayanma gücü.Çaresizlikten ne yapacağımızı şaşırdık.. 3-3.5 aylıkken düzene girer diyolar ama bakalım inşallah kendiliğinden düzelir..

Boyle bir sorunla hic karsilasmadim sukur... ama kaysi suyunu duydum istersen bir iki cay kasigi verebilirsin... ama mamasindanda kaynaklanabilir....bazi cocuklara agir gelebilir yada sindiremez.... birde turkiyede varmi bilmiyorum cesitli icerikli mamalar var ishal icin kabiz vesayre her cesit mamanin degisik urunleri var onlara bak istersen....birde bol bol su ver zaten havalarda sicak....

Çok teşekkür ederim ilginiz için.2 bucuk aydır ne sinir kaldı ne dayanma gücü.Çaresizlikten ne yapacağımızı şaşırdık.. 3-3.5 aylıkken düzene girer diyolar ama bakalım inşallah kendiliğinden düzelir..

Rica ederim ne demek
Ayrica demeden gecemicem konunuzun yemek yerken okunmasinda bir sakinca yok
Hamileyim benim midem bulanmadi gayet guzel anlatmissiniz
2 kardesim doktor ama ben bile diyorum ki bazen doktorlarin bilemedigini burda ki tecrubeli hanimlar biliyor

Son düzenleme:

Teşekkürler.Bu konuyu görmemiştim.Tüm yorumları okudum yazılanların çoğunuda denedim fakat elle tutulur bir sonuç hala alamadım.

Zeytinyagını denedim olmadı,derece kullandık bır defa cok az cıkardı,mamasını değiştirdim conformil veriyorum onunda faydası oluyormu anlayamıyorum.şuan fitil kullanıyorum 3-4 gunde bır.2 aydır araştırıyorum bu durumu ve çok fazla denenmiş şey var fakat her bebek farklı oldugu ıcın ıse yaramayabiliyor..

Başka bir doktora götürdüm o direk kabız dedi gönderdi.Hastanede biyopsi olması gerekiyor dendi.Kime inanacağımı şaşırdım.Bunun yanı sıra bu durumda olan çok bebek var ve bu bebeklerden biyopsi veya ameliyat olanını hiç duymadım..Ya kendiliğinden düzene giriyor türlü doğal yollar deneniyor yada aile tarafından bi müddet müdahale ile yaptırılıyor.

Umarım bir çözüm bulurum..

Son düzenleme:
Kabızlığa Doğal ve Bitkisel Çözümler
Bebeğin Karnına Masaj Yapmak Kabızlığa İyi Gelir

Göbek çevresine avuç içi ile hafifçe işten dışa açılan spiral biçiminde saat yönünde yapılan el masajları bebeğin karnındaki gerginliği alır ve bağırsakların çalışmasına yardımcı olur. Karın bölgesine masaj yapılan bebeklerde rahatlama ve gevşeme hissi olur. Bebek dışkı yapmak ister.

Bebeklerin Bacaklarını Bisiklet Sürme Pozisyonuna Getirmek

Bebeği sırt üstü yatırın ve iki bacağını havaya kaldırarak hafifçe bisiklet pedalı çeviriyormuş gibi ritmik olarak hareket ettirin. Bu hareket te bağırsakları çalıştıracaktır.

Bebeğinize Banyo Yaptırın

Sıcak su banyosu bebeği rahatlatacak ve kabızlığa neden olan kurumuş dışkının kolayca çıkmasına yardımcı olacaktır. Bebeğin altını alırken de anüsün çevresine vazelin veya yumuşatıcı bebek kremleri uygulayabilirsiniz.

Fitil Kullanın

Eczanelerde kabızlığa iyi gelen vazelinli fitiller satılıyor. Aşırıya kaçmadan bu fitillerden kullanmak bebeğin dışkılamasını kolaylaştıracaktır.

Bebeğin Anüsüne Termometre kesinlikle koymayın.

Bebeğin anüsünün sıcaklığını ölçmek için termometre kullanmak, bebeğin anüsünde çatlaklar oluşturabiliyor.

Bebeğin Süt Tüketimini Azaltın ve Lifli Meyveler ve Sebzeler ile Beslenmesini Sağlayın

Aşırı süt içmek kabızlığa neden olur. Diğer yandan bebeğin uzun süredir tükettiği süt markasını değiştirmek te kabızlık nedenleri arasında sayılabilir. Böyle bir durumun olup olmadığını kontrol edin. Bebekte kabızlık 1 haftadan fazla devam ettiyse doktora götürün.

Sulu Gıdalar verin ve Sıcak Su İçirin

Bebeğin dilini yakmayacak sıcaklıkta su içirmek bebeğin bağırsaklarını rahatlatır.

Anne sütü ile beslenmeyen bebeklerde kabızlık nasıl olur

Anne sütü yerine keçi, inek veya koyun sütü gibi sütlerle biberon yoluyla beslenen bebeklerde kabızlık daha yaygın olarak görülür. Burada bebeğin kaç aylık olduğuna göre alınacak bir takım değişik tedbirler bulunmaktadır. 6 aylığa kadar olan bebeklerde anne sütü yetersizliği nedeniyle hayvansal sütlere geçiş yapılmışsa bağırsak hareketlerinin yetersizliği nedeniyle kabızlık görülebilmektedir. Bu durumda genellikle bebeğin dışkısı sert kıvamda ve sarı renktedir.

6 aylıktan büyük bebeklerde bağırsak hareketleri tam olarak başladığı için kabızlık şikayetleri oldukça azalmıştır Bebeğin kabız olmasını engellemek için bu çağdaki bebeklerin öğünleri günde 5-6 arası olmalıdır. Bu sayede bağırsaklar sürekli çalışacak ve kabızlığa sebep olan bağırsak tembelliği engellenecektir. 1 yaş civarı bebeklerin mamalarında havuç ve diğer köklü sebzeler bolca bulunmalıdır. Köklü sebzelerde bulunan lifler bebeklerin bağırsaklarının çalışmasına yardımcı olurlar.

Alıntı. Belki işine yarar canım annemle konusucam bakalım onun bildiği şeyler mutlaka vardır

Canım benim oğlumda da kaka sorunu çok vardı neler denedik şimdi çok şükür büyüdü öyle bir sorunumuz yok.Bebek küçük olduğu için fazla bir şey tavsiye edemiyorum ama hakiki zeytinyağını ben hem içiriyordum hem karnını zeytinyağıyla ovuyordum bir de yine zeytinyağını kulak çöpüne batırıp çok hafif poposuna sürüyordum .Allah kolaylık versin geçer yani üzülme

hayatım kakasını yapmayı bilmiyo böle böle öğrenicek erkek arkadaşımın yeğenide aynı sorunu yaşıyo aptamil konformil galiba adı o iyi gelmiş ona

bizde yaşadık aynı sorunu ben günkurusunu suda beletip (haşlamadan)6-7 saat bozdolabında bekletip blender dan geçirip mamalarına katıyordum ve halada devam ediyorum.doğal zeytinyağı ise yemeklerine karıştırılabilir ama en faydalısı içirmektir.günde bir çay kaşığı zeytinyağı kahvaltısınada 2 çay kaşığı koyabilirsiniz.ayrıca eğzersiz yaptırın bol bol .mamaları biraz daha sıvı yapın umarım faydası olur .geçmiş olsun

bende kızıma fıtılle yaptırıyordum yarım fittili atmamla bagırsakları boşalıyordu bebe yağıyla karnıını saart yönunde ovuyor hergun zeytin yağ içiriyordum alısştırana kadar akla kara sectık sımdı 3buguk yasında artık sorunumuz yok bıraz sabredıceksın annesı sabunda koyanlar var popoya kaygan olması içim popadan zeytin yağ damlatabılırsın yada sürebilirsin bır de ayaklarının altına sıcak su torbası koyabılırsın havluya sarılı yakmayacak derecede onunda fayadasını görebılırısin

Aynı sorunu biz de yeğenimle yaşıyoruz, 2,5 yaşında şu an bizde kalıyor ananem poposuna fitili 1/4 şeklinde bölüp o şekilde atıyo, kayısı hosafları, günde 1 cay kasıgı saf zeytinyağı falan içiriyoruz etki ediyor bizimkine,bir de ananem şey diyordu bişey varmış poposuna sıkılıyormuş sanırım 5-10 dkda etki ediyormuş ama bebeklere kullanılır mı bilemem adını da hatırlayamadım şimdi zaten.. Allah acil şifalar versin bebeğinize..

bizde yaşadık aynı sorunu ben günkurusunu suda beletip (haşlamadan)6-7 saat bozdolabında bekletip blender dan geçirip mamalarına katıyordum ve halada devam ediyorum.doğal zeytinyağı ise yemeklerine karıştırılabilir ama en faydalısı içirmektir.günde bir çay kaşığı zeytinyağı kahvaltısınada 2 çay kaşığı koyabilirsiniz.ayrıca eğzersiz yaptırın bol bol .mamaları biraz daha sıvı yapın umarım faydası olur .geçmiş olsun

Biberon mamasına mı katıyordunuz ve ne mıktarda kullanmalıyım? Bu arada bugun 3 su bardagı suya 8 tane gun kurusunu atıp kaynattım 3-4 cay kasıgı ıcırdım.Her gun boyle bı sabah bı aksam ıcırsem faydası olurmu .s ?

merhaba canm kardeşime sordum
conformil mamanın düzenli kullanımda faydasını görecektir dedi
tabi cocuğu görmeden etmeden birsey diyemem ama behcet uz un o da cok basarılı olduğunu söyledi
eger emiyorsa bebek anne kabız yapmayacak besinler yemeli dedi
bebege yağla karın bölgesine masaj yapsın dedi
barsaklarını rahatlatır dedi
bu tür sıkıntılı bebeklerin 3.-4. aydan sonra düzeldiğini söyledi
ayrıca doktor takibini bırakmasın dedi

Son düzenleme:
Back