Merhaba arkadaşlar ben aylık kontrollere gidiyordum bir problem yoktu fakat 2 gun once gittiğimde doktorum göbek ve bacaklar göre haftalik olarak 26 +4 hafta ilerde ama kafa capina gore 25+6 hafta geride dedi normal bu dedi yapısal olabilir genetik olabilir dedi. Çok moralim bozuldu internette mikrosefeli diye bir hastalik varmis korkmaya başladım daha once duyan karşılaşanlar var mı lütfen yardım edin.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebeğimin kafa çapı geriden gelmesi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Canım benim de 23+4 olması gerekirken 22 haftalık çıktı kafa çapına göre. Bildiğim kadarıyla kafa çapı hesabı 1 hafta yanılmayla hesaplıyor yani 1 hafta ileri ya da geri hesaplayabiliyor. Eğer 1 haftadan daha büyük bir geri-ileri durumu varsa o zaman endişelenmek lazım. Bahsettiğin hastalığı hiç duymadım şimdi araştırıcam ben deKimse yok mu arkadaşlar
22+4 te 26 cm 400 gr dı. Aslında kilosu bence normal bebişinin.Senin bebiş suan kac haftalık ve kaç gram ? Bizimki 26 + 4 hafta 970 gr bakma eşimle benim moral cok kotu oldu kendimizi üzmekten baska birsey olmadi daha once dogum yapan varsa onlardan cevap gelse cok iyi olur bir problem yoktur inşallah
Eklentiler
22+4 te 26 cm 400 gr dı. Aslında kilosu bence normal bebişinin.
Kafa capı konusunda doktorun ne dedi 1 hafta gerideb gelmesine vucut haftasina gore ?
Kafa çapının standart sapmasının olduğu söyledi yani +1 hafta -1 hafta hatalı hesaplıyormuş. Çünkü her bebeğin kafası genetik olarak farklı oluyor. Bebekler bile doğum kilosunda çok farklılık gösteriyorlar. Üzülme sen üzüldükçe bebeğin de hisseder. Bana bol bol üzüm pekmezi,nektari ve ceviz yememi söyledi. Bebeğin gelişimini arttırıyormuş.Kafa capı konusunda doktorun ne dedi 1 hafta gerideb gelmesine vucut haftasina gore ?
Canım merhaba konuyu görünce yazmak istedim. Benim hamileliğim boyunca kızımın kafa çapı hep 2 hafta geriden geldi. İçimde hep tedirginlik vardı. Sağolsun doktorum beni hep rahatlattı bu yapısal bir şey çevrendeki herkesin kafası aynı boyutta mı sanki diye diye. Hatta hamileliğin sonlarına doğru kafa çapı geriliği üç haftayı geçmişti. Bir gün doktorum izinde olduğu için başka doktora gittim ve benim moralimi alt üst etti çok riskli engelli olma ihtimali çok yüksek felan dedi beni psikolojik olarak mahvetti. Sonra doktorum gelince tekrar gittim ve o yine herşey çok normal hiç merak etme ayrıca diyelimki normal dedin bebeğinden vazmı geçeceksin dedi yine beni çok rahatlattı sağolsun. Uzun lafın kısası şuan kızım 4 yaşında be gayet normal bir çocuk hiç merak etme ben kafa çapı dört haftadan dazla geri olup normal benek dünyaya getireni bile biliyorum.
Ben de katılıyorum canım sana. Mesela ben 46 cm ve 2.250 doğmuşum. Çocuk doktorum 1,45 in üzerine çıkamaz demiş hormon tedavisi alın demiş. Annem kabul etmemiş. Şuanda boyum 162 ve küçükken de yaşıtlarıma göre hiç kısa değildim. Böyle durumlar genetik bence. Kardeşim de küçük doğdu mesela şuan 1.80 ve maşallahı var.Canım merhaba konuyu görünce yazmak istedim. Benim hamileliğim boyunca kızımın kafa çapı hep 2 hafta geriden geldi. İçimde hep tedirginlik vardı. Sağolsun doktorum beni hep rahatlattı bu yapısal bir şey çevrendeki herkesin kafası aynı boyutta mı sanki diye diye. Hatta hamileliğin sonlarına doğru kafa çapı geriliği üç haftayı geçmişti. Bir gün doktorum izinde olduğu için başka doktora gittim ve benim moralimi alt üst etti çok riskli engelli olma ihtimali çok yüksek felan dedi beni psikolojik olarak mahvetti. Sonra doktorum gelince tekrar gittim ve o yine herşey çok normal hiç merak etme ayrıca diyelimki normal dedin bebeğinden vazmı geçeceksin dedi yine beni çok rahatlattı sağolsun. Uzun lafın kısası şuan kızım 4 yaşında be gayet normal bir çocuk hiç merak etme ben kafa çapı dört haftadan dazla geri olup normal benek dünyaya getireni bile biliyorum.
- 16 Şubat 2019
- 2.871
- 4.012
- 78
- 26
Hiç canını sıkma sen, 1 hafta, 2hafta oynama olabiliyor ölçümlerdeMerhaba arkadaşlar ben aylık kontrollere gidiyordum bir problem yoktu fakat 2 gun once gittiğimde doktorum göbek ve bacaklar göre haftalik olarak 26 +4 hafta ilerde ama kafa capina gore 25+6 hafta geride dedi normal bu dedi yapısal olabilir genetik olabilir dedi. Çok moralim bozuldu internette mikrosefeli diye bir hastalik varmis korkmaya başladım daha once duyan karşılaşanlar var mı lütfen yardım edin.
Yengeme de bebeğin kafası küçük down sendromlu olabilir dediler kadının hamileliğini mahvettiler ama yiğenim 4yaşında sapasağlam çok güzel çok da zeki bir kız maşallah. İkincisine de aynı seyi dediler ablasına dedikleri gibi. Yengem hiç takmadı bu sefer ve o da sapasağlam 2 yaşında..
İçin rahat olsun
Canım merhaba konuyu görünce yazmak istedim. Benim hamileliğim boyunca kızımın kafa çapı hep 2 hafta geriden geldi. İçimde hep tedirginlik vardı. Sağolsun doktorum beni hep rahatlattı bu yapısal bir şey çevrendeki herkesin kafası aynı boyutta mı sanki diye diye. Hatta hamileliğin sonlarına doğru kafa çapı geriliği üç haftayı geçmişti. Bir gün doktorum izinde olduğu için başka doktora gittim ve benim moralimi alt üst etti çok riskli engelli olma ihtimali çok yüksek felan dedi beni psikolojik olarak mahvetti. Sonra doktorum gelince tekrar gittim ve o yine herşey çok normal hiç merak etme ayrıca diyelimki normal dedin bebeğinden vazmı geçeceksin dedi yine beni çok rahatlattı sağolsun. Uzun lafın kısası şuan kızım 4 yaşında be gayet normal bir çocuk hiç merak etme ben kafa çapı dört haftadan dazla geri olup normal benek dünyaya getireni bile biliyorum.
Çok teşekkür ederim çok korktuk birden ole söyleyince baska doktora gittik oda dediki bunda hic birsey yok bunu size neden soyledi anlamadim dedi canımı çok sıktım insllah herkese sağlıklı çocuğunu kucağına almayi nasip eder.