Çocuk Hastalıkları bebeğimin kaburgasında çıkıntı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

s.m18

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
252
12
298
Diğer
kızlar 6 buçuk aylık bi kızım var,yavrumun sol kaburgasının uç tarafında dışa doğru bbi çıkıntı var,bütün bebeklerin mi böyledir yoksa bi anormallikmi var,sürekli kontrole gidiyoruz doktorumuz her seferinde en ince detayına kadar muayene eder,bi sıkıntı olsaydı farketmez miydi,çıkıntı hep vardı ama sanki kızım büyüdükçe belirgenleşmeye başladi,sağ tarafı kontrol ediyorum normal,sizdede var mı böyle bi durum,haftaya kontrolümüz var sorcam tabiki doktora ama sizden de fikir almak istedim

kızım 17 aylık
dediğin gibi benim kızımda da var o çıkıntı
ve hemen hemen senin kızınla aynı aylarda dikkatimi çekti
şöyle düşün vücudumuzun hiç bi yeri simetrik değil
biraz bastır üstüne istersen acısı olacak mı bi bak bakalım (annemin akıl vermesi) :)
çünkü ben öyle yaptım eğer elimi ittirseydi doktora götürecektim hemen ama hiç tepki vermedi
ve büyüdükçe yuvarlanıyor o çıkıntı
bir de çok ilginç bir şey yazayım
bu olayı farkedince dediğim gibi annemle konuştum durumu anlattım
annemde de varmış o çıkıntı
şu anda 67 yaşında ama hala eliyle dokunduğu zaman hissettiğini söyler :D
endişelenecek bi şey yok
ama dediğim gibi biraz bastır üstüne bakalım ne tepki verecek
güle güle büyüt kızını

kızım 17 aylık
dediğin gibi benim kızımda da var o çıkıntı
ve hemen hemen senin kızınla aynı aylarda dikkatimi çekti
şöyle düşün vücudumuzun hiç bi yeri simetrik değil
biraz bastır üstüne istersen acısı olacak mı bi bak bakalım (annemin akıl vermesi) :)
çünkü ben öyle yaptım eğer elimi ittirseydi doktora götürecektim hemen ama hiç tepki vermedi
ve büyüdükçe yuvarlanıyor o çıkıntı
bir de çok ilginç bir şey yazayım
bu olayı farkedince dediğim gibi annemle konuştum durumu anlattım
annemde de varmış o çıkıntı
şu anda 67 yaşında ama hala eliyle dokunduğu zaman hissettiğini söyler :D
endişelenecek bi şey yok
ama dediğim gibi biraz bastır üstüne bakalım ne tepki verecek
güle güle büyüt kızını

cnm çok tşkr ederim cvp için,şimdi denedim hiç tepki vermedi,bende babama falan gösterdim o da dedi büyüdükçe düzelir diye,ama ne biliyim ,demekki genetik,annende de olduguna göre,ben daha önce hiç böyle bişeyle karşılaşmadım,belki eşimin ailesinde vardır,çok kalabalıklar illaki birinde vardır:)))) haftayada kontrolümüz var bi göstercem yinede doktora,,ama cavabın içimi rahatlattı biraz saol cnm

Benim kizimda da var ayni cikinti sol tarafinda. Kizim 3 ay 1 haftalik. Bende de var ayni yerde hatta bendeki hem cikinti hem de kemiklerden biri ice daha batik. Normalde agri yapmaz, kalitsal birsey olabilir. . Ama kilo aldigimda batma yapiyor. Ben kendimde 2-3 sene once farkettim zayifladigim bir donemde. Acaba dustugumde falan mi oldu diye dusunuyordum ama kizimda da aynisini gorunce genetik olabilecegine karar verdim.

Son düzenleme:
benımde bebgım 8 aylık oldu bugun bende sol kaburgasının bıraz cıkık oldugunu farketıım, sızın cocuklarınızın su ankı durumu nedır

Merhaba benim 7.5 aylik bir bebegim var sol gogus kafesi disa dogru hafif cikik daha once sizde ayni problemden bahsetmissiniz bir problem oldumu ilerleyen zamanlarda cok endiseliyim surekli bunu dusunuyorum kisa zamanda doktora gidecegim ama rontgen gibi goruntuleme tetkikleri ister diye korkuyorum.Bu normal birseymidir ?Sadece elle dikkatli bakildiginda belli oluyor.

kızlar 6 buçuk aylık bi kızım var,yavrumun sol kaburgasının uç tarafında dışa doğru bbi çıkıntı var,bütün bebeklerin mi böyledir yoksa bi anormallikmi var,sürekli kontrole gidiyoruz doktorumuz her seferinde en ince detayına kadar muayene eder,bi sıkıntı olsaydı farketmez miydi,çıkıntı hep vardı ama sanki kızım büyüdükçe belirgenleşmeye başladi,sağ tarafı kontrol ediyorum normal,sizdede var mı böyle bi durum,haftaya kontrolümüz var sorcam tabiki doktora ama sizden de fikir almak istedim
Merhaba sizin bahsettiginiz çıkık benim kızımda da var acaba o dönemde siz doktora danıştınız mı ve şu an durumu nasıl geçtimi.

Benim kizimda 5.5 aylik sol kaburga kemiği sag tarafa gore biraz daha yuksekti. Kuzenim dr ona sordum uzerine bastirdiginda agri yoksa 2. Asama yurumesi dedi yurumede problemi varsa gogus cerrahisine gostermelisiniz dedi ama bu tip vakalarda 12 yasa kadar ameliyat yokmus. Yalniz bebeklerde boyle durumlar olabiliyomus yuksek olur cikinti olir vucut kendini zamanla duzeltir dedi.

Benim kizimda da var ayni cikinti sol tarafinda. Kizim 3 ay 1 haftalik. Bende de var ayni yerde hatta bendeki hem cikinti hem de kemiklerden biri ice daha batik. Normalde agri yapmaz, kalitsal birsey olabilir. . Ama kilo aldigimda batma yapiyor. Ben kendimde 2-3 sene once farkettim zayifladigim bir donemde. Acaba dustugumde falan mi oldu diye dusunuyordum ama kizimda da aynisini gorunce genetik olabilecegine karar verdim.
Yaziniz cok eski umarim gorup cevap yazarsiniz ayni cikintiyi bende 1 ay omce sag arka omiriligin pitisiginde fark ettim ve cok korktum doktora bile gidemedim bu yazilari gorunce biraz ferahladim peki siz gittinizmi doktora

Mrb arkadaslar kizimin sol gogus kafesinin orda bi kemik cikintisi var ama sag tarafda boyle bisey yok kemige dokundugum zamn.kizn tepki vermiyo anck korkuyorum kizm daha cok kucuk 25 gunluk ve agznda pamukcuk cikti kuzum un cok uzuluyorum doktora goturcem cuma gunu umarm kotu bisey soylemez

Kızımın da sol kaburgasında çıkıntı var. 7 aylık şu an. Bursa Medicabilde Müren bey i önerdi çocuk doktorumuz, ona gittik. Bi sıkıntı olmadığını, genetik olduğunu söyledi

Back
X