• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin ismine alışamadım zamanla oluyor mu

selina26

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2023
246
125
23
31
2.5 aylık olduk ben oğlum, canım, kuzum diye seviyorum ama ismini söylerken sanki zoraki ismini de duysun diye söylüyorum. İsmini eşimle beraber beğenerek koyduk. Eşim de ismini çok söylemiyor aslanım diye seviyor dışarda yanımızdakiler ismi aslan mı demişlerdi 😄
Bir de birine bebeğimden bahsederken yanlışlıkla yiğenimin ismi ağzıma geliyor sürekli kendimi yaşlanmış hissediyorum genelde yaşlılar isim karıştırırdı 😄 ona da canım sıkılıyor şimdiye kadar hep etrafımda yiğenimden bahsedildiği için heralde yiğenim de 8 yaşında bebek değil 😊

Alışırsınız zamanla merak etmeyin. Benim de öyle olmuştu ama iletişim arttıkça size tepkileri arttıkça ismini de söylüyosunuz hele biraz büyüsün sürekli uyarmak seslenmek için adı ağzınızdan düşmez 🙂

Daha çok küçük, ben de tepki verdiği aylara kadar çocuklarıma hep lakap takıyordum😁Büyüdükçe isim veriliyor.

2.5 aylık olduk ben oğlum, canım, kuzum diye seviyorum ama ismini söylerken sanki zoraki ismini de duysun diye söylüyorum. İsmini eşimle beraber beğenerek koyduk. Eşim de ismini çok söylemiyor aslanım diye seviyor dışarda yanımızdakiler ismi aslan mı demişlerdi 😄
Bir de birine bebeğimden bahsederken yanlışlıkla yiğenimin ismi ağzıma geliyor sürekli kendimi yaşlanmış hissediyorum genelde yaşlılar isim karıştırırdı 😄 ona da canım sıkılıyor şimdiye kadar hep etrafımda yiğenimden bahsedildiği için heralde yiğenim de 8 yaşında bebek değil 😊
Bende öyle olmuştum başlarda ama insan alışıyor sonra simdi 7 ayını doldurdu şimdiismi garip gelmiyor. Merak etmeyin fazla kafaniza takmayın istediginiz gini seslenin. Sonra kendi adını anlamaya başlayınca ismini sevdiğinizi anlarsınız 🤗

Bende 5 aylık hamileyim ismimiz belli ama bende hala ismine alışamadım 😂 kızıma şuan bile ismiyle hitap etmek bir garip geliyor 😂 doğunca da sanırım bir süre bu devam edecek 😂😂

Aynı şeyi yaşıyorum bende. Hem kardeşimin hem yeğenimin adını söylediğim oluyor. Uzun süre önce belirtlemiştim kızım olursa bu ismi koyacağım diye yine de yabancılıyor gibi oluyorum bazen. Devamlı adını söylemeye çalışıyorum. Ama son zamanlarda o histen kurtuluyorum gibi. Sizde de düzelir.

Ben de yaşadım bu hissi adini diyesim gelmiyordu hic. Biri sorunca adi ne diye söylerken de garip geliyordu ama emin olun zamanla alisiliyor ismine tepki vermeye baslayinca alışmistim ben

Biz de bal vs diye sesleniyorduk , 3 aydan sonra ismine değil de bu hitaplarına dönmeye , bakmaya başlayınca isme odaklandık . Şimdi ismini de öğrendi her iki hitaba da cevap veriyor 5,5 aylık 🥰

Günde bir kere mutlaka ismini söylemeye çalışın zamanla alışırsınız bence, hamileyken karnınızda sesleniyor muydunuz ismiyle merak ettim 😊

Kızıma ilk 3 ay zümra diye seslendim kızımın ismi zümra degil, yegenimin adı herkes bana deli mi bu diye bakıyordu 🤣 zamanla alısırsınız

Back