Doğuma Hazırlık bebeğimin ismi???

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Mira ve Mina o kadar çok yaygınlaştı ki, Almira ve Almina isimlerini hep Al hecesinden ayırıyor zihnim, kırmızı Mira kırmızı Mina gibi çağrışıyor bende bu isimler. Zaten ben kısa isim seviyorum, iki ya da tek heceli, ama Hira değil. Mira daha güzel bence, Selma isminin yanında Almira kadar da uyumsuz durmaz daha kısa olduğu için. Tabi soyadıyla da bütün olarak düşünmek lazım.

Eylülde doğacak eylül ismi hem çok güzel hem de denk gelmiş oluyor. Benim de doğumu büyük ihtimal nisan da olacak kızım olursa gebeliğin ilk daha öğrendiğimizde nisan olsun dedik. Hem de eşimle tanıştığımiz ay nisan diye. Bence eylül de çok güzel bir isim

Bence almira koymayın. Bursa'da iyi bir otelin ismi aklıma ilk o geldi
Mira mina gibi isimler yerine mine olabilir çok hoş ve daha naif bir isim hem bu aralar çok kullanılmıyor. Mine bebek, mine hanım vs. Çok hoş bence.
Selma da çok güzel bir isim yada sema olabilir. Popüler isimlerdense basit ama asil isimler favorim

Eylül:) hep başarılı zeki güzel kız oluyorlar :)
sonra almira
sonra Hira .

Benim sıralamam da bu şekilde. Allah sağlıkla kolaylıkla kucağımıza almayı nasip etsin inş

Ikisi arasinda kesinlikle Hira.. Ne kadar yaygin olursa olsun Almira dan daha guzel.. Onun disinda, Sare Asya Azra Şura Elif de sevdigm isimlerden..

bu arada Almira isminin nereden türediğini araştırırsanız uyduruk bir isim olmadığını anlarsınız...
benim araştırdığım kadarıyla Mira eski Türklerde prenses demekmiş, Almira şeklinde yani kırmızı prenses olarak kullanırlarmış Türkler bu ismi...Türkler sağlıklı oldukları ıcın kırmızı suratlı derlermiş Türklere, o yüzden Al eki oradan geliyormuş...

X