Bebeğimin İŞİTME engeli...

Aanggel

Guru
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2009
480
91
Ayza'nur 1 aylıktı işitme testini yaptırdığımızda,iki kez odyo testi,iki kez abr testi yapıldı ve sonuç negatif olduğundan sevk edildik 2 ay sonraya gün verildi.3 gün önce beklediğimiz gün geldi ve Bera testi dedikleri üç ayrı aşamadan geçtikten sonra iki kulağında da işitme kaybı olduğunu biri 40db diğeri 50db olduğu söylendi,bi çoğuna göre şanslı olduğumuzu,bu değerlerle hayatına devam edenler olduğunu söylediler fakat benim bebeğim henüz 4ayını yeni doldurdu,bütün kötü senaryolar gözümün önüne geliyor aklımda dünya kadar soru işareti şimdi 11martta 1test daha yapılıp son olarak profesör gördükten sonra cihaz takılacak ve belkide eğitim görecek...
Sizlerin bilginiz var mıdır? yaşayanınız
Bizi neler bekliyor,nasıl günler...
Nasıl davranmalıyım

Birde hiçbir risk faktörümüz yok fakat bu yeni aklıma geldiğinden doktorlara söyleme fırsatım olmadı,bebeğim 6 haftalıkken 2 gün neredeyse 40 derece ateşle yatmıştım bir kızım daha var onun havalesiyle sıkıntıdan 1,5 ay kadar da bi kanamam olmuştu acaba mı diyorum sizce ??? :KK43:

kızın için çok üzüldüm .Ama beterin beteri vardır allah yardımcınız olsun
çocuğunuzda yarı yarıya iştme kaybı var .
sonuçlar benimkiyle aynı ,bendeki sinirsel kayıp.
ben işitme cihazı kullanıyorum gayet rahatım .Çocuğunuz küçük oldu için tedaviler daha doğrusu özel eğitim alınması gerekcek diksiyon dersi gibi mesela.
hiçbir şey için üzülme ya hiç duymasaydı
bende işitme kaybı 19 yaşında başladı 24 yaşındayım.
işitme cihazını gözlük gibi düşün,gözlüğü takmazsan ilerler takarsan ilerlemesi durur.
ben cihazı takmasamda gayet rahat duyuyroum tabi yeri geliyor ikilettiriyorum lafları ama bunada sükür . Allahım başka dert vermesin ,geçmiş olsun tekrar

Çok teşekkürler çook geçmiş olsun size de.
Cihaz takmadan da duyabildiğinizi yazmışsınız ve kuzumla aynı değerlerde olduğunuzu belirtmişsiniz bize de orta seviye olduğunu belirtmişlerdi bu durumda yine de konuşmasını etkiler mi sizce...
Peki ya cihaz yetişkinle bebeğin farklıdır muhtemel ama marka olarak memnun musunuz acaba ?
Çok soru sormuş olabilirim bu sebeple özür diliyorum şimdiden inanın öyle dolu ki içim.

Özürdilenminize gerek yok, bende sizin gibi çok araştırmıştım ve herkese soruyordum rahat olun.
markamdan memnunum .Konuşma bozukluğu duyduğu için fazla sorun olmaz,ama kelimeleri yanlış öğrenebilir mesela örnek veriyorum
siz elma dediğiniz zaman o alma diye duyar .Kulaktan dolma duycağı için konuşmasına bu şekilde rastlar.yani harfleri kesiştiremez üzülmeyin herşeyin bi çaresi var
iyi erkenden öğrenmişsiniz .
ben kendimi gayet rahat duyduğumu zannediyordum sadece ikilettiriyordum benim için sorun değil diyordum.
Taki kulaklığı takana kadar herşey daha canlı net çok memnunum.
Ve ilerde eğer kök hücre tedavisi çıkarsa gayet normal insanlar gibi duyacağız ama ne zaman çıkacak belli değil.
ben kanal içi kullanıyorum cihazı, sizin bebeğiniz küçük olduğu içn kaluk arkası kullanacak.
çok zor süreç sabırlı olmanız lazım .Yardımcı olduysam ne mutlu bana...:KK42::KK42:

Benim bebeğim sağ kulaktan kaldı soldan geçti 2 kez bera testinde bizi klinik beraya yönlendirdiler ordada sağ kulak /50 ds aol kuşak /10 ds duyuyor 2 ay sonra tekrar gelin dedi doktor kulak yapısı çok dar olugu için cihaz tam oturmamıs olabilir dedi ama tekrar gitmeye korkuyorum çünkü cihaz kullanmasını istemiyorum bu dırumu yaşayyanlar varmı

Arkadaslar merhaba, 10 günlük ogluma bugun özel hastanede BERA(abr) testi yapıldı. Devlete hic gitmedik OAE hic yapilmadı direk 2.asama diye kabul edilen BERAT yapıldı. Sag kulaktan geçemedi. Hiç yıkamamıştık bebeği yine su veya kor olabilir dediler, cumaya tekrar cagirdilar. Bu durumu yasayan varmi ve sonucu degisen varmı? Ne yapmamız gerekiyor cok korkuyoruzz

X