• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğimin ilk yoğurtu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

SeCilli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2012
38
0
36
Niğde
Merhaba arkadaşlar bebeğim 6 aylık ek besinlere geçişe başlıyorum çok heyecanlıyım . Kararsız olduğum bi durum var yardımcı olurmusunuz . Oğlumun yoğurtunu hangi sütle mayalamamı önerirsiniz ??

Merhaba arkadaşlar bebeğim 6 aylık ek besinlere geçişe başlıyorum çok heyecanlıyım . Kararsız olduğum bi durum var yardımcı olurmusunuz . Oğlumun yoğurtunu hangi sütle mayalamamı önerirsiniz ??

Canim merhaba doktorum bana aptamilin devam sütüyle mayalamami önermişti biliyorsundur inek sütünü bebeklere vermiyorlar

İnek sütünün yoğurt yapılınca tamamen değiştiğini zararı olmadığını duydum. Ayrıca kızıma iki haftadır inek sütüyle yaptığım yoğurttan veriyorum bir sorun olmadı ( kızım beş buçuk aylık) günlük de yapmıyorum ayrıca. Çok titizliğin faydalı olduğuna da inanmıyorum açıkçası. Bir de yine bu sitede keçi sütünün daha besleyici olduğunu okudum. Onunla deneyeceğim.

İnek sütünün yoğurt yapılınca tamamen değiştiğini zararı olmadığını duydum. Ayrıca kızıma iki haftadır inek sütüyle yaptığım yoğurttan veriyorum bir sorun olmadı ( kızım beş buçuk aylık) günlük de yapmıyorum ayrıca. Çok titizliğin faydalı olduğuna da inanmıyorum açıkçası. Bir de yine bu sitede keçi sütünün daha besleyici olduğunu okudum. Onunla deneyeceğim.

Keçi sütünü anne sütüyle eş deqermiş zaten canım :42:
Ben çok titizim bebeqim konusunda malesefki tatlim ya
:5:

Canim merhaba doktorum bana aptamilin devam sütüyle mayalamami önermişti biliyorsundur inek sütünü bebeklere vermiyorlar

Evet canm B'nde duymuştum inek sütünden mayalamayı şünmüyorum o açıdan. Devam sütü yada keçi sütü arasındayım bakalım Dr muz ne diyecek çooooookkkk teşekkür ederim canım

normal gunluk sut alıyorum cnm.bebegım yogurdu cok sevdı şukur.ama her zaman tutturamıyorum malesef:ssz:

sütteki laktoz oranı anne sütüne oranla çok daha fazla fakat yoğurt mayalanırken laktozun büyük bir kısmı parçalanıyo yani bebek için alerji riski oluşturmuyor yoğurt günlük mayalanmalı ben mamadan yoğurdu tercih etmiyorum çünkü yoğurt kalsiyum ağırlıklı iken devam mamasında kalsiyum + brsürü madde var oda yoğurdun kalitesini olumsuz etkiler ben sağılmış süt alıyorum mayalıyorum bebeğim pek sevmedi ama tavsiyem inek yada keçi sütü mümkünse doğal olanından taze sağılmış alıp bir an önce yoğurt yapmak hepsinden emin olun daha sağlıklı tabi temizliğine güvenebileceğiniz bi yer olmalı bulabilirseniz keçi sütü ilede yapabilirsiniz o daha faydalı marketlerdede kay keçi sütü var onuda kullanabilirsin doktorlara fazla uymayın derim her doktor farklı kimi mamadan kimi hiç verme der kimi doğal süt önerir kimi pastörize kimi keçi kimi danonelerden fln filan ama doğal olanda fayda var unutmayın yoğurt kemik gelişimi için önemli ama devam mamalarında bu oran daha düşük

normal gunluk sut alıyorum cnm.bebegım yogurdu cok sevdı şukur.ama her zaman tutturamıyorum malesef:ssz:

canım bende sağılmış süt alıyorum ama haftada bir alma ihtimalim olduğu için dün 7 mama kavanozu mayaladım içine yarım çay kaşığı yoğurt koyup kapaklarını kapadım sonra bütün kavanozları bir tencereye koyup kaloriferin altına koydum 6-7 saat sonra hepsi olmuştu birde sütün çok az elini cıslatması lazım ama çok az yani o sıcaklık ideal bana göre

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim cevaplarınız için . Sanırım keçi sütünden mayalicam devam sütüne yaptığınız yorumlar sonucunda :)

Bugün Dr umuza başlangıç olarak ne verelim diye sordum pirinç kaşık maması önerdi. B'nde tereddüt ettim kilosu 6 aylık ama 9.700 yani pirinçle başlamak obeziteye neden olur mu sizce sebze çorbası daha uygun mu olur . :44:Yoksa annelere mi sorim Dr yerine :44:

Back