• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin haftası geri ne yapmalıyım ?

Galdemir

Kûn Fe Yekûn
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2015
204
359
103
34
Kızlar merhaba ;
Geçen pazartesi doktor kontrolüm vardı hemde artık çalışamaz raporu aldık. Bebeğim hep geriden geliyordu zaten bazen haftasını geçiyordu, bazen 1 hafta ,bazen de 2 hafta geriden geliyordu.. Kontrolümde 2 hafta geri çıktı 37+2 olmamıza rağmen göbek çevresi ölçtüğünde 35 haftalık gibi çıkıyor. Kilosu bana göre iyi gibi 2500 boyuda 46 cm ani doğum olabilir bebek küçük akcigerleri gelissin diye celestone iğne de yapılmıştı 3 hafta önce..
İğnelerden kurtulacağını diye bir hevesle gitmiştim ama doktorun 7 eylül e tekrar kontrol dedi . Ve haftasına yetişmesi icin ani bir doğum olmazsa bekleyeceğiz sanırım.
Böyle haftası geride olan varmi ne oldu ?
Ben genetik olduğunu düşünüyorum ikiziz ve 2100 doğurmuş annemde bizi kendimde minyon tipliyim.
Ne yemem lazım ne yapmam lazım haftasına yetişmesi için bebisimim bilmiyorum ??

Benim bebeginde göbek çevresi geriden geliyordu 2-2.5 hafta bebeğimde erken dogdu 35+0 2200 o haftada 2500 olması gerekmiş zayıf dogdu çok şukur saglıgı iyi bende o ciger geliştirici vurdurmuştum hiç dert etme ben çok dert ettim belkide o erken doğuma sebep oldu her, her bebek aynı dogmuyor

Öncelikle sağlıkla doğsun meleğin inşallah. Hergün 1 adet muz, 2-3 adet ceviz, sabahları da 1 adet haşlanmış yumurta tüketmenin mutlaka faydası olacaktır.

Öncelikle sağlıkla doğsun meleğin inşallah. Hergün 1 adet muz, 2-3 adet ceviz, sabahları da 1 adet haşlanmış yumurta tüketmenin mutlaka faydası olacaktır.
Teşekkür ederim.. Birde hap icemiyorum bu yüzden balık yağı şurubu içiyorum 3 doz günde buna başladım inşAllah faydası olur

Aktif Üye
Üye

Şu an aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum :KK43:( bebeğim Gelişimi haftasına göre geri, doktor bir hafta protein ağırlıklı beslenmemi istedi ve diyet listesi yaptı bir hafta sonra tekrar bakıcak eğer önemli bi gelişme olmazsa alalım bebeği dışarda büyüsün dedi :KK43:( şu an 2500 gr daha çok üzülüyorum

Aktif Üye
Üye

Şu an aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum :KK43:( bebeğim Gelişimi haftasına göre geri, doktor bir hafta protein ağırlıklı beslenmemi istedi ve diyet listesi yaptı bir hafta sonra tekrar bakıcak eğer önemli bi gelişme olmazsa alalım bebeği dışarda büyüsün dedi :KK43:( şu an 2500 gr daha çok üzülüyorum
Aynı durumdayız canım benimkide 2550 cikti bende çok üzülüyorum balık yağı içiyorum 3 ölçek her gün bakalim pazt kontrol var

Benim doktorum bir hafta boyunca proteinle beslenmemi söyledi, en az yarın kilo kırmızı et haftada iki gün balık yemiş olacaksın bir haftada dedi süt yumurta hergün devam ediceksin dedi, Salı günü kontrolüm var, bebeğimin Kafası haftasına göre küçük çıkıyo :(( inşallah sağlıkla doğarlar

mssteacher, post: 42466140, member: 231232"]Benim doktorum bir hafta boyunca proteinle beslenmemi söyledi, en az yarın kilo kırmızı et haftada iki gün balık yemiş olacaksın bir haftada dedi süt yumurta hergün devam ediceksin dedi, Salı günü kontrolüm var, bebeğimin Kafası haftasına göre küçük çıkıyo :KK43:( inşallah sağlıkla doğarlar[/QUOTE]
İnşAllah canım Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin çok da kafana takma stres yapma nasipde ne varsa o olur kontrolden sonra yazarız tekrar

Kızlar merhaba ;
Geçen pazartesi doktor kontrolüm vardı hemde artık çalışamaz raporu aldık. Bebeğim hep geriden geliyordu zaten bazen haftasını geçiyordu, bazen 1 hafta ,bazen de 2 hafta geriden geliyordu.. Kontrolümde 2 hafta geri çıktı 37+2 olmamıza rağmen göbek çevresi ölçtüğünde 35 haftalık gibi çıkıyor. Kilosu bana göre iyi gibi 2500 boyuda 46 cm ani doğum olabilir bebek küçük akcigerleri gelissin diye celestone iğne de yapılmıştı 3 hafta önce..
İğnelerden kurtulacağını diye bir hevesle gitmiştim ama doktorun 7 eylül e tekrar kontrol dedi . Ve haftasına yetişmesi icin ani bir doğum olmazsa bekleyeceğiz sanırım.
Böyle haftası geride olan varmi ne oldu ?
Ben genetik olduğunu düşünüyorum ikiziz ve 2100 doğurmuş annemde bizi kendimde minyon tipliyim.
Ne yemem lazım ne yapmam lazım haftasına yetişmesi için bebisimim bilmiyorum ??

Aktif Üye
Üye

Bende dun ayrintili ultrasona girdim yeniden. Bebegimin mesanesi buyuktu cisini yapamadigindan hem bobreklerine zarar verecek endisesindeyiz hem de bu durum suyumu azaltiyor. Kafa haftasiyla uyumlu karin ve bacak 3 hafta geri cikti. Asimetrik rahim ici gelisim geriligi teshisi kondu. Sukur ki bu sadece dusuk dogum kilosu demek ic organlari beyni normal. Doktorum bebek kendi kendine dogamayabilir dedi. ayrintili da 2250 gr cikti. Pztsi kendi doktorum 2600 yakin olcmustu. Simdi karnimdayken elimden geleni yapmak istiyorum. Once limonlu su iciyorum ki kani sulandirsin kordondaki kan akisi rahat olsun diye. Sut yogurt yumurta proteinin yani sira patates ve muz tuketmeye caliscam. Meyve de kalorili meyvelere sardim siyah uzum, incir, karpuz. Ceviz badem ve hurma yiyorum bir de. Ve yedikten sonra bir yarim saat sola yatiyorum. Bu cok onemliymis.

Bende dun ayrintili ultrasona girdim yeniden. Bebegimin mesanesi buyuktu cisini yapamadigindan hem bobreklerine zarar verecek endisesindeyiz hem de bu durum suyumu azaltiyor. Kafa haftasiyla uyumlu karin ve bacak 3 hafta geri cikti. Asimetrik rahim ici gelisim geriligi teshisi kondu. Sukur ki bu sadece dusuk dogum kilosu demek ic organlari beyni normal. Doktorum bebek kendi kendine dogamayabilir dedi. ayrintili da 2250 gr cikti. Pztsi kendi doktorum 2600 yakin olcmustu. Simdi karnimdayken elimden geleni yapmak istiyorum. Once limonlu su iciyorum ki kani sulandirsin kordondaki kan akisi rahat olsun diye. Sut yogurt yumurta proteinin yani sira patates ve muz tuketmeye caliscam. Meyve de kalorili meyvelere sardim siyah uzum, incir, karpuz. Ceviz badem ve hurma yiyorum bir de. Ve yedikten sonra bir yarim saat sola yatiyorum. Bu cok onemliymis.
Canım inşAllah saglikla alırsın kucağına bebisini. Sola yatmayı bende duymuştum inş. İşe yarar tüm yaptıklarımız. Haftasına gore geri olması ne demek onu anlamıyorum kaç kiloda bebekler doğuyor maşallah hiç bir sorun olmuyor. Haftasını tammliyacagiz eğer sürpriz olmazsa !?

Canım inşAllah saglikla alırsın kucağına bebisini. Sola yatmayı bende duymuştum inş. İşe yarar tüm yaptıklarımız. Haftasına gore geri olması ne demek onu anlamıyorum kaç kiloda bebekler doğuyor maşallah hiç bir sorun olmuyor. Haftasını tammliyacagiz eğer sürpriz olmazsa !?
Evet 40. Haftada dogan bebeklerin herbiri ayri kiloda oluyor da ultrasonda nasil hepsinin ayni olmasini bekliyoruz ki? Neyse yasayip gorecegiz, benim sali gunu kontrolum var 5 gunde yaptiklarim ne kadar ise yaradi yazarim buraya. Umarim suyum azalmadan ya da bebegin bobreklerinde sorun yasamadan 40 haftayi tamamlariz. Siz de lutfen yazin gelismeleri cok onemsiyorum. Saglikla kucagimiza alalim bebeklerimizi, endiselerimiz yersiz ciksin insallah.

Benimde Salı günü kontrolüm inşallah işe yarar gerçekten çok takıyorum kafama üzülüyorum :( bizde de karın bacak haftasıyla uyumlu, Kafası haftasına göre küçük :( kafa olunca ya beynine bşy olursa diye çok üzülüyorum ağlıyorum :( suyum az olduğu için ben Havuç suyu içiyorum kızlar önceki kontrollerde işe yaramıştı, sonra düzelince ben bıraktım yine azaldı :( 2 haftadır tekrar başladım Havuç suyuna tabi 4 lt su içiyorum bunun yanında

Bende aynı sıkıntıları yaşadım karın çevremiz 1-2 hafta geriden geliyodu sizin saydığınız şeyleri düzenli tüketmenin yanısıra sütümü nesquikle içtim ben faydasını gördüm inşallah sizde görürsünüz kızım 3 aylık çok şükür bi problemimiz yok:nazar: inşallah sizde bian önce kucağınıza alırsınız canlarınızı sıkıntı etmeyin bebeklerinizede yansımasın

Kızlar bebişlerinizin son ultrason Değerlerini yazarmısınız karşılaştırma açısından bakalım :( ac, bpd, hc kaçıncı haftada olması gerekirken kaçta görünüyor?

Kızlar bebişlerinizin son ultrason Değerlerini yazarmısınız karşılaştırma açısından bakalım :KK43: ac, bpd, hc kaçıncı haftada olması gerekirken kaçta görünüyor?
36+1 deki degerler: bpd 87mm 35+5
Hc 317mm 35+1, ac 281mm 32+1, fl 63mm 32+3, agirlik 2250 gr. Bunlar radyoloji uzmaninin olculeri. Kendi doktorum ac yi haftasiyla uyumlu olcuyordu orasi biraz supheli.

Kızlar ;
17 .09. da dopleer yapılmıştı orada 35hafta 2 günlük normalde ölçümlerde çıkan;
Bpd :7,63 cm olup, 32 hafta 3 günlük dür. FL: 6,76 cm olup, 34 hafta 5 günlük cesamettedir. AC: 30,45 olup, 34 hafta 3 günlüktür. Bu değerlere göre fetal ağırlık 2317 gr +- (artı eksi işareti üst üste ;) )338 grm yazıyor ..
Geçen haftaki Kontrolümde 31.09 da kendi doktorumun ölçümlerinde 37 hafta 2 günlügüm şöyle yazıyor ;
Bpd:8.39 cm 33 hafta 5 günlük Ac: 31.41 cm 35hafta 2 günlük Fl: 6.68 cm 34 hafta 3 günlük ağırlık 2547 grm yazıyor.
Ortalama 150 grm almış 13 günde :(

Kızlar ;
17 .09. da dopleer yapılmıştı orada 35hafta 2 günlük normalde ölçümlerde çıkan;
Bpd :7,63 cm olup, 32 hafta 3 günlük dür. FL: 6,76 cm olup, 34 hafta 5 günlük cesamettedir. AC: 30,45 olup, 34 hafta 3 günlüktür. Bu değerlere göre fetal ağırlık 2317 gr +- (artı eksi işareti üst üste :KK66: )338 grm yazıyor ..
Geçen haftaki Kontrolümde 31.09 da kendi doktorumun ölçümlerinde 37 hafta 2 günlügüm şöyle yazıyor ;
Bpd:8.39 cm 33 hafta 5 günlük Ac: 31.41 cm 35hafta 2 günlük Fl: 6.68 cm 34 hafta 3 günlük ağırlık 2547 grm yazıyor.
Ortalama 150 grm almış 13 günde :KK43:
Ya aslinda cihazdan cihaza ne fark ettiginin kaniti senin degerlerin. FL degeri femur kemiginin uzunlugu 2 haftada birak buyumeyi kisalmis gorunuyor. Yani kesinlikle mumkun olmayan bir sey. Ayni cihazda ayni doktorun olculerini kiyaslamak lazim. Uzulme 150 gr almis diye bence kilosunun daha fazla olma ihtimali cok yuksek.

Benim bebeğimin ölçümleri şu şekilde
Haftası 36+2
Bpd 33+1, Ac 34+0, Fl 35+1 kilosu 2400
Bakalım Salı günü tekrar ölçüldüğünde ne kadar gelişme olacak inşallah protein destekli beslenme işe yarar

Benim bebeğimin ölçümleri şu şekilde
Haftası 36+2
Bpd 33+1, Ac 34+0, Fl 35+1 kilosu 2400
Bakalım Salı günü tekrar ölçüldüğünde ne kadar gelişme olacak inşallah protein destekli beslenme işe yarar
Sali gunu benim icin de buyuk gun. Guzel haberlerle donelim insallah.

Back