Bebeğimin gelişmiş geri mi

mutemadiyenuzgun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
1.808
1.223
133
5.5 aylık erkek bebeğim var bazı konularda şüpheye düşüyorum. Örneğin henüz dönemiyor. Popusunu kaldırmaya çalışıyor ama kayıyo dönme yok. Hiç sesli gülmedi ama oldukça güler yüzlü sadece kıkırdama yok. Anne diyebiliyor. Saçımı çekiyor ya da meme emmek istediğinde kafasını oraya attırıyo çekeliyor yakamı. Ayağını ağzına kadar kaldıramıyor. El sallayabiliyor. 7.200 gram acaba kilosundsn mı öyle olsa da sesi neden çıkmıyor gülerken? Bir norologa götürsem mi

5.5 aylık erkek bebeğim var bazı konularda şüpheye düşüyorum. Örneğin henüz dönemiyor. Popusunu kaldırmaya çalışıyor ama kayıyo dönme yok. Hiç sesli gülmedi ama oldukça güler yüzlü sadece kıkırdama yok. Anne diyebiliyor. Saçımı çekiyor ya da meme emmek istediğinde kafasını oraya attırıyo çekeliyor yakamı. Ayağını ağzına kadar kaldıramıyor. El sallayabiliyor. 7.200 gram acaba kilosundsn mı öyle olsa da sesi neden çıkmıyor gülerken? Bir norologa götürsem mi

Normal çocuk doktoruna götürmediniz mi?
Her bebeğin gelişimi farklıdır geride olup olmadığı böyle anlaşılmaz. Endişeniz varsa önce kendi çocuk doktoruna götürün

5,5 aylık bebek anne diyor ve el sallıyorsa, gelişimi geri değil de ileri olabilir. =)) Ya ciddi olamazsınız, şu anlattıklarınızda anormal bir şey yok ki. Büyük kızım dönmeye başladığında 7 aylıktı, küçük kızım 4 aylıkken dönüyordu. İkisi de anne demeye 7 aylıkken başladılar. Gülme meselesine gelince, belki de komik değilsiniz. =) 5,5 aylık bebekten ne bekliyorsunuz, espri de yapsın oldu olacak. Azıcık daha rahat olmaya ihtiyacınız var sadece. Aylık kontrollere gidiyorsunuz zaten, doktorunuz çocuğunuzun neler yapabildiğini soruyordur size, bir problem görürse o uyarırdı.

uzman değilim tabi ama bana normal geldi, her çocuğun gelişimi bir olmuyor, ilk kızım 8 aylık dönmeye başladı ikinci kızım 15 günlük dönebiliyordu. bu aylarda mutlaka yapabiliyor olması gereken şeyler var dönme bence belirleyici değil sesli gülme de, destekle oturabiliyor mu erkek çocuk için bu da erken olabilir henüz ama bu aylarda oturma daha önemli diye hatırlıyorum

duzenli kontrole gidiyorsa endiselenmeye gerek yok,
doktorunuz zaten gelisimini izleyecektir,
ve norologa gidip gitmemesi gerektigi konusunda sizi uyaracaktir.

Siz de ayrica ay ay gelisimini takip edeceginiz kitaplari edinebilirsiniz.
Ancak cocuk gelisiminde skala cok genistir, yani su ayinda sunu yapmiyorsa sorunludur asla denilemez, bir butun olarak degerlendirilir. Doktorunuz zaten bunu yapiyordur, size anlatmiyorsa siz sorarak yanit almaya calisin.

uzman değilim tabi ama bana normal geldi, her çocuğun gelişimi bir olmuyor, ilk kızım 8 aylık dönmeye başladı ikinci kızım 15 günlük dönebiliyordu. bu aylarda mutlaka yapabiliyor olması gereken şeyler var dönme bence belirleyici değil sesli gülme de, destekle oturabiliyor mu erkek çocuk için bu da erken olabilir henüz ama bu aylarda oturma daha önemli diye hatırlıyorum
Maşallah 15 günlükken de baya erkenmiş

Yurtdışında doktor yok mu, götürsene aylık kontrollerine

Maşallah 15 günlükken de baya erkenmiş
evet ilk çocuğum her şeyi çok geç yapınca çok dertlenmiştim onun karşılığı ikinci de çok erken yaptı ama zamanla gördüm ki bunlar pek de önemli şeyler değilmiş. önemli gelişim aşamaları dışında çok da dertlenmeye gerek yok

Benim kız 5.5 aylıkken ancak kedi gibi miyavliyordu, doktor doktor gezsem yeriymiş yani :KK53:
Yok bu arkadaşın inanılmaz sorunlu bir kocası vardı. Biraz şiddet yanlısıydı.

Kendisi de öğretmendi güya. Atanmamiş ama eğitim fakültesi okumuş olduğunu iddia ediyordu.

Ama yaşadıkları, buraya yazdıkları bana çok anormal geliyordu. Bir-çok arkadas da "sen gerçekten egitimli misin " diye kalp krizi geçiriyordu.

Ben kendi adıma bu konudan sonra emin oldum. Kendisi eğitimli filan değil. Düpedüz cahil.

5 buçuk aylık "an" ve "ne" hecelerinden oluşan bir kelime söylüyor (yani 2 heceli bir kelimeyi telaffuz edebiliyor) artı olarak bir de el sallıyor 😂😂😂 bi tek savas uçağı kaldırmıyor 5 aylık çocuk.

Ben bazen çok şaşırıyorum. Gerçekten. Anlam veremiyorum.

Bir şey sorucam 5,5 aylık bebek nasıl anne diyebiliyor merak ettim
Siz o sözcükleri anne olarak algılamak istediğiniz için olabilir mi??

sesli gülmüyor diye mi gıdıklayın sesli güler rahatlarsınız bence

Oğlum 3 aylık döndü mesela, yada yine o aylarda kahkahalar atar, bicirdardi.
Ama ilk anne dediğinde 1 yaşında vardı, önce baba dedi bu arada, hain 😁
Bir de bir yaşında 8 kilo falandi oğlum..
Yani çok kiyaslanmaya açık, bariz şeyler değil söyledikleriniz..
O aylar da el falan da sallamazdi.
Bir sorun olsa Dr u görürdü, endişe etmeyin bu kadar ☺

Oğlum 3 aylık döndü mesela, yada yine o aylarda kahkahalar atar, bicirdardi.
Ama ilk anne dediğinde 1 yaşında vardı, önce baba dedi bu arada, hain 😁
Bir de bir yaşında 8 kilo falandi oğlum..
Yani çok kiyaslanmaya açık, bariz şeyler değil söyledikleriniz..
O aylar da el falan da sallamazdi.
Bir sorun olsa Dr u görürdü, endişe etmeyin bu kadar ☺
Baba demiyor aslında. Tek bir hece diyebiliyor. O hece de "ba" hecesi. Bu bazen dede olabilir yani "de" hecesi

Anne kelimesi 2 heceden oluştuğu için herkes ilk önce baba ya da dede dediğini sanıyor. Aslında mesele çocuğun henüz 2 farklı heceyi yanyana getiremiyor oluşu😊

bebeğiniz 5,5 aylıkken anne diyor el sallıyor
üstün zekalı dememızımı beklıyorsun acaba

Geçenlerdede öyle bir konu vardi. Konu sahibi tüm çoçuklarin en iyi becerilerini sayiyip (ki yasindan çok üstün beceriler) ve "acaba çoçugum otizmmi" diye soru sormustu.

Yani bir tip tuhaf hava atma konusuydu, tipki simdiki gibi.

Ayirten 5.5 aylik bir çoçugun 7.5 kilo olmasi sadece banami anormal geldi? Kizim 2.5 yasinda ve 12.5-13 kilo arasinda.