Çocuk Hastalıkları Bebeğimin gaz sorunu hakkında yardım....

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ab100693

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2012
9
0
36
Aydın
Selam arkadaşlar....

38 günlük kız bebeğim var. lk başta 3 gün yenidoğan yoğun bakımd kaldığı için memeye alıştıramadık. İlk başlarda sütümü sağarak veriyor , ayrıc doktorumuzun tavsiyesi ile aptamil 1 kullandık. Şu an artık sütüm gelmez olduğundan sadece mama yiyor. İlk başlarda gaz çıkarmada sorunumuz yoktu. Mamayı bitirdiğinde omzumda kısa sürede gazını çıkartıyordu. Ancan 1 haftadır falan mama sonrası omzumda bir yada iki kere kısa sürede ağızdan gazını çıkartıyor, sonrası yatırıyorum. 10 -15 dakika sonra bebeğim huzursuzlaşıyor, yada kısa süreli ağlıyor o an yakalayıp omzuma alıp gazını çıkarttım, çıkarttım, yakalayamazsam kusuyor. Ve bu 2 mama yeme arasında yaklaşık 2- 3 kere oluyor. 15 - 20 dakika kadar bir süre ara ile oluyor.

Doktorumuzun tavsiyesi ile 1 haftadır Sab simplex gaz damlası kullanıyorum.
Bu kırırk kırık gaz çıkartmaya karşı bir formülünüz varmı.
Aynı sorunu yaşayanlar oldumu?

kendi yediklerine de dikkat et bnce...bebeğin biraz büyük olsa muskat çok faydalı ama daha küçük....bilmiyorum ona olur mu araştır bi istersen....

merhaba.Ben aktardan aldığım acı elma yağını (diğer adı adaçayı)sabah ve akşam topuklarına ovarak sürüyorum.Bir de günde iki kez 1 tatlı kaşığı milupa rezene çayı veriyorum.Kendim de içiyorum rezene çayını.Bunları hemşire önermişti.işe yaradıgaz problemimiz yok şükür :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…