Çocuk Hastalıkları Bebeğimin Enzimler ve B12 yüksekliği

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

orak cengiz

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2024
19
1
38
Bebeğim grip oldu bir hafta sonra 6 aylık aşısı yapıldı ve grip devam etti çocuk Dr na götürdüm kan değerlerine bakalım dedi Bebeğimin Enzimleri ve B12 yüksekliği dört gün sonra tekrar kan verdik enzimleri düşme var dedi Dr tekrar kan vereceğiz çok korkuyorum

İnşallah sıkıntı çıkmaz yavrularımıza Allah'ım şifa versin inşallah
Bizimde öyle üst solunum yolu enfeksiyonu olmuştu antibiyotik ve zadiden damla kullanıyorduk kan verdiğimizde b12 1149 çıktı enzimlerde 60 çıktı normalde zaten hastayken kan alınmaması gerekiyormuş sonuçlar yanlış çıkıyormuş

Çok geçmiş olsun canım bizim daha yüksek çıkmıştı niye hastayken alıyorlar ki bebeğin kaç aylık benim sekiz aylık

Çok geçmiş olsun canım bizim daha yüksek çıkmıştı niye hastayken alıyorlar ki bebeğin kaç aylık benim sekiz aylık
Şöyle bizimki 9 aylıkken vermiştik biraz yüksek çıkmıştı ama dediğim gibi üst solunum yolu enfeksiyonu ve geniz akıntısı vardı aslında alınmaması gerekiyormuş

B12 1700 çıkmıştı alt 200 ast 158 çıkmıştı gripti ibramin zero vermiştim bayağı verdim aslında İbramin zero iki yaştan sonra kullanılırmis sağlık ocağındaki hekim vermişti ne gitsem İbramin zero verdi ya 6 aylık aşısı yapıldı bence o yaptı hepatit b aşısı öyle korkuyorum ki internet kafamı çok karıştırıyor Erzurumdayim ve çok soğuk sürekli hasta oluyoruz gidip kan değerlerine baktiramadik inşallah düşmüştür Dr korkma düşer dedi ama gelde bana sor bu aslında önceki değerlere baktım normaldi hep

B12 1700 çıkmıştı alt 200 ast 158 çıkmıştı gripti ibramin zero vermiştim bayağı verdim aslında İbramin zero iki yaştan sonra kullanılırmis sağlık ocağındaki hekim vermişti ne gitsem İbramin zero verdi ya 6 aylık aşısı yapıldı bence o yaptı hepatit b aşısı öyle korkuyorum ki internet kafamı çok karıştırıyor Erzurumdayim ve çok soğuk sürekli hasta oluyoruz gidip kan değerlerine baktiramadik inşallah düşmüştür Dr korkma düşer dedi ama gelde bana sor bu aslında önceki değerlere baktım normaldi hep
Sizi o kadar iyi anlıyormki bu durumu yaşayan ilk kişi değilsiniz bende öyle oldum ama dediğiniz gibi hep eski değerlere baktım hepsi normal bizde o ara antibiyotik kullanıyorduk biraz yüksek çıktı değerlerimiz daha sonra aile hekimimize gittim oradaki doktorumuz şuan bu çocuk hasta bu değerlerin yükselmesi normal dedi daha önce biz rsv virüsüde atlattık yoğun bakımda yattı o zaman işte tedavi görürken o değerler 500 600 gördü tedavi bittikçe değerler düştü korkmayın Allahım izniyle bende internette yazanları okudum az kalsın kafayı yicektim sonra biraz araştırdım böyle blog yazılara baktım çoğu kişi ilaç kullanınca oluyor böyle yazmış bize doktorumuz calpol çok verme dedi

Doktorumuzda öyle deyince rahatladım kan vermedim dahada çünkü diğer bütün değerleri güzel çıktı birde şöyle bişey böyle değerler yüksek olsa illki vücut bir reaksiyon vermesi gerekiyor du ama şükür her zamanki gibi gayet hareketli keyifli yemesi içmesi yerinde

Çok geçmiş olsun canım benim bebeğim de kırk günlükken boğmaca zatürre olmuştu onbeş gün yoğun bakımda yattı çok şeyler yaşadık Allah'ım acılarını göstermesin gerçekten çok zor bizimki de yemesi içmesi yerinde düzelse bir kanına baktirsam kan değerleri yüksek çıktığı zaman hafif ciğerlerde enfeksiyon da vardı o da yapabilir mi acaba

Çok geçmiş olsun canım benim bebeğim de kırk günlükken boğmaca zatürre olmuştu onbeş gün yoğun bakımda yattı çok şeyler yaşadık Allah'ım acılarını göstermesin gerçekten çok zor bizimki de yemesi içmesi yerinde düzelse bir kanına baktirsam kan değerleri yüksek çıktığı zaman hafif ciğerlerde enfeksiyon da vardı o da yapabilir mi acaba
En küçük enfeksiyon bile yükseltiyormuş değerleri

Bebeğim grip oldu bir hafta sonra 6 aylık aşısı yapıldı ve grip devam etti çocuk Dr na götürdüm kan değerlerine bakalım dedi Bebeğimin Enzimleri ve B12 yüksekliği dört gün sonra tekrar kan verdik enzimleri düşme var dedi Dr tekrar kan vereceğiz çok korkuyorum
Merhaba bebeğinizi götürdünüzmü tekrar kan değerleri için

Merhaba şimdi çıktı tahliller ast 158 den 55.3 e düşmüş alt 225 den 50 ye b 12 de 1823 den 1485 e düşmüş ama b 12 yüksek yine dr dedi anne sütünden geçer b 12 emiyor ama anca beş altı damla süt bile yok moralim bozuldu

Merhaba şimdi çıktı tahliller ast 158 den 55.3 e düşmüş alt 225 den 50 ye b 12 de 1823 den 1485 e düşmüş ama b 12 yüksek yine dr dedi anne sütünden geçer b 12 emiyor ama anca beş altı damla süt bile yok moralim bozuldu
Doktor tekrar çağırdımı peki en azından düşüş var

X