• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin ellerini kıvırması

Benimkiler neler yapıyor bir bilseniz...

Doktoru normal dediyse, bir de çocuk nöroloğuyla görüşün, içiniz rahat etsin.

Her böyle konuda yazıyorum, 1 yaş dolmadan mutlaka her çocuğu bir nörolog görmeli ve muayene etmeli.
Biz de başka bir sorundan gidince öğrenmiştik, eğer herhangi bir sıkıntı var ise yürümeden, üzerine basmadan veyahut bedeni gelişmeden tespit edilip tedavi edilmesi, kalıcı durumu ortadan kaldırıyormış.

Benimkiler neler yapıyor bir bilseniz...

Doktoru normal dediyse, bir de çocuk nöroloğuyla görüşün, içiniz rahat etsin.

Her böyle konuda yazıyorum, 1 yaş dolmadan mutlaka her çocuğu bir nörolog görmeli ve muayene etmeli.
Biz de başka bir sorundan gidince öğrenmiştik, eğer herhangi bir sıkıntı var ise yürümeden, üzerine basmadan veyahut bedeni gelişmeden tespit edilip tedavi edilmesi, kalıcı durumu ortadan kaldırıyormış.
Daha evvel götürdüm EEG çekildi normal çıktı sonucu
Ellerinde titreme oluyırdu 4-5 aylıkken bu yüzden götürmüştüm

butun bebekler yapmıyor mu ya onu
gordugum tum bebekler oyle eller yumuk yumuk kıvrık kımıl kımıl agzı yuzu burusur

normal yanı

daha ne hareketlerini goreceksiniz her harekete bukadar korkup anlam yuklemeyin
benim kiz kucukken sevinince gozlerini pes pese 3 4 kez kirpardi noluyo ya oluyoduk biz.
simdi sevinince ellerini yumruk yapip dizlerini hafif bukerek yerinde ziplayip şaşasin diyo
bir donem parmak uclarinda yuruyordu bazen (otizmli cocuklarda yapar) butun bunlar birlesince ruhum cekilirdi gunlerce takip ederdim.
cocukta genel anlamda bir rahatsizlik belirtisi yoksa her hareketine kafayi takip ani kacirmayin kendinizide uzmeyin
duygu kontrolleri tam olmadigi icin bazi seylere bizlerden farkli tepkiler veriyorlar

Daha evvel götürdüm EEG çekildi normal çıktı sonucu
Ellerinde titreme oluyırdu 4-5 aylıkken bu yüzden götürmüştüm
Bu yeni bir durumsa sizin için götürebilirsiniz yine.
El muayenesi bile yeterli anlaması için.
Ama ben yüzde doksandokuz eminim normal olduğuna, sadece içinizdeki şüphe için yazıyorum bunu emin olun diye.

Merhabalar ;
8 bucuk aylık bir bebeğim var
Son bir aydır bazı zamanlarda özellikle heyecanlanınca ancak normal anlarda da ellerini bilek kısmından kıvırıyor .
Böyle anlatmam gerektiği için o şekilde tarif edeceğim
Oyun havası oynar gibi , o anda bazen yüzünü de ekşitir gibi yaptığı oluyor .
Doktoruma video gösterdim normal dedi am her gören Aaa ellerini ne değişik yapıyor falan diyor bize de garip gelmeye başladı
Annem , babam , eşimin de dikkatini çekti bu hareket .
Siizn bebeklerinizde de oldu mu bu durum ?
dokuz yaşında bir kızım var.9 aylıkken dediğinizi yapıyordu.şuan yapmıyor.sadece tatlı olduklarını düşündüklerini yapıyorlar bebekler.gerçekten endişelenmeyin.ayrıca kızım 1 yaşında hep balerin gibi yürümeye başladı,ama bildiğiniz balerin gibi parmaklArı içeri kıvırarak.şuanda jimnastik kulübü lisanslı sporcu.bence kafaya takmayın esnetsinler hem böylece kemikler sağlam oluyor.

Sevgili Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. , kişisel olarak benim de çok dikkatimi çekti ve vivi yorumlarını çok beğendiğim bir üye o sebeple sormak istiyorum merakımı giderirsen çok sevinirim 😊
Geçenlerde ‘lohusa depresyonu’ ile alakalı bir konu bdv’ye açılmıştı ve buna benzer daha başka konular , onlar hala duruyor ama vivi yine banlanmış😒 ban geçtim , bazı konular taşınmıyor bile ..
Aradaki fark nedir ? Belki bir yerde yanlış yapıyor , her seferinde aynı durumu yaşamasını istemiyorum arkadaşımın :) müsait olduğunda bakarsan sevinirim 🙋🏻‍♀️

Sevgili Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. , kişisel olarak benim de çok dikkatimi çekti ve vivi yorumlarını çok beğendiğim bir üye o sebeple sormak istiyorum merakımı giderirsen çok sevinirim 😊
Geçenlerde ‘lohusa depresyonu’ ile alakalı bir konu bdv’ye açılmıştı ve buna benzer daha başka konular , onlar hala duruyor ama vivi yine banlanmış😒 ban geçtim , bazı konular taşınmıyor bile ..
Aradaki fark nedir ? Belki bir yerde yanlış yapıyor , her seferinde aynı durumu yaşamasını istemiyorum arkadaşımın :) müsait olduğunda bakarsan sevinirim 🙋🏻‍♀️
Merhaba berlin8982,
konu taşıma kişiye özel değildir, önce bunu belirteyim ki sonra üyeler x'in konuları dururken y'nin konuları taşınıyor diye bir yanılgıya düşüyorlar, size yazarken dahi konu taşıyorum oysa.

Bir Derdim Var bölümüne uygun olmadığı düşünülen konular rapor edilir, bizde o raporlara bakarız, bazı konular taşınmamışsa ya bölümde kalmasında bir sakınca olmadığı düşünülmüştür veya rapor edilmemiştir, zira biz raporlara bakıyoruz, ayrıca taşıyoruz diye dertten saymıyor değiliz fakat bazı dertlerin bölümü farklıdır.

Şu şu kriterler diye yazarsam bir şeyler eksik kalır, kriterleri yazıya döküp keskin çizgilerle belirlemek yanıltıcı olur, insanlar ister istemez yazdığınız kriterleri örnek alır ve mune sen şöyle yazmıştın, benim konum senin yazdığın kriterlere uygundu niye taşıdın denir.
victoryvivi'nin konularıyla örnek vereyim, şu konusunun içeriği lohusa depresyonu üzerine ama bdvde, taşımadık, talep etti kapama işlemi yaptık:

Bu konusu da bebeğiyle ilgili ve BDV'de:Bebeğime iyi bakıyorum diye görümce ve kv nin teşekkür etmesi

Ama şu tip konuları taşındı çünkü onlar Anne&Çocuk bölümüne açılması gereken konular:
Bebeğiniz kucaktan ne zaman indi ?

Konulara daha çok cevap gelsin istiyorsak BDV'ye açmak yerine uygun bölüme açıp konu linkini profilimize koyarsak daha iyi olur, profile konan linkler ana sayfada görünüyor üyelerin dikkatini çekiyor.

Merhaba berlin8982,
konu taşıma kişiye özel değildir, önce bunu belirteyim ki sonra üyeler x'in konuları dururken y'nin konuları taşınıyor diye bir yanılgıya düşüyorlar, size yazarken dahi konu taşıyorum oysa.

Bir Derdim Var bölümüne uygun olmadığı düşünülen konular rapor edilir, bizde o raporlara bakarız, bazı konular taşınmamışsa ya bölümde kalmasında bir sakınca olmadığı düşünülmüştür veya rapor edilmemiştir, zira biz raporlara bakıyoruz, ayrıca taşıyoruz diye dertten saymıyor değiliz fakat bazı dertlerin bölümü farklıdır.

Şu şu kriterler diye yazarsam bir şeyler eksik kalır, kriterleri yazıya döküp keskin çizgilerle belirlemek yanıltıcı olur, insanlar ister istemez yazdığınız kriterleri örnek alır ve mune sen şöyle yazmıştın, benim konum senin yazdığın kriterlere uygundu niye taşıdın denir.
victoryvivi'nin konularıyla örnek vereyim, şu konusunun içeriği lohusa depresyonu üzerine ama bdvde, taşımadık, talep etti kapama işlemi yaptık:

Bu konusu da bebeğiyle ilgili ve BDV'de:Bebeğime iyi bakıyorum diye görümce ve kv nin teşekkür etmesi

Ama şu tip konuları taşındı çünkü onlar Anne&Çocuk bölümüne açılması gereken konular:
Bebeğiniz kucaktan ne zaman indi ?

Konulara daha çok cevap gelsin istiyorsak BDV'ye açmak yerine uygun bölüme açıp konu linkini profilimize koyarsak daha iyi olur, profile konan linkler ana sayfada görünüyor üyelerin dikkatini çekiyor.
Bdv deki lohusa depresyonuna girdim konusunu ben açmış olsa idim
Kesinlikle konum doğum yapanlar / doğum sonrası ya da en kötü hiçbir başlığa uymayan yazılar bölümüne taşınırdı..
Ama 10 günlük ban yemem üzerine baktım ki konu hala bdv de.
Ne diyelim canınız sağolsun mune hanımcım ....

Merhaba benim kızımda 14 aylık heyecanlaninca arada sırada ellerini oynar gibi bileklerinden kıvırıyor bebisiniz nasıl yine yapiyormu

Merhaba benim kızımda 14 aylık değinince arada sırada ellerini oynar gibi bileklerinden kıvırıyor bebisiniz nasıl yine yapiyormu

Merhaba benim kızımda 14 aylık heyecanlaninca arada sırada ellerini oynar gibi bileklerinden kıvırıyor bebisiniz nasıl yine yapiyormu

victoryvivi victoryvivi merhaba benim kızımda 14aylik heyecanlaninca arada ellerini kıvırıyor bileklerinle oynar gibi yine yapiyormu şuan nasıl merak ettim
Merhaba
Hayır yapmıyor
10 aylıkken falan biraktı
Şuanda 18 aylık
Benimki de heyecanlanınca daha çok yapardı
Dr da normal demişti
Nöroloji doktorumuz da telefon televizyon izletmeyin demişti zaten izletmiyorduk .

Merhabalar ;
8 bucuk aylık bir bebeğim var
Son bir aydır bazı zamanlarda özellikle heyecanlanınca ancak normal anlarda da ellerini bilek kısmından kıvırıyor .
Böyle anlatmam gerektiği için o şekilde tarif edeceğim
Oyun havası oynar gibi , o anda bazen yüzünü de ekşitir gibi yaptığı oluyor .
Doktoruma video gösterdim normal dedi am her gören Aaa ellerini ne değişik yapıyor falan diyor bize de garip gelmeye başladı
Annem , babam , eşimin de dikkatini çekti bu hareket .
Siizn bebeklerinizde de oldu mu bu durum ?
Merhaba bizde de aynı durum var 10 aylık. Sizin bebek ne durumda şuanda

Back
X