• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin ellerini kıvırması

victoryvivi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2018
5.935
7.242
148
44
Merhabalar ;
8 bucuk aylık bir bebeğim var
Son bir aydır bazı zamanlarda özellikle heyecanlanınca ancak normal anlarda da ellerini bilek kısmından kıvırıyor .
Böyle anlatmam gerektiği için o şekilde tarif edeceğim
Oyun havası oynar gibi , o anda bazen yüzünü de ekşitir gibi yaptığı oluyor .
Doktoruma video gösterdim normal dedi am her gören Aaa ellerini ne değişik yapıyor falan diyor bize de garip gelmeye başladı
Annem , babam , eşimin de dikkatini çekti bu hareket .
Siizn bebeklerinizde de oldu mu bu durum ?

Benim yegenim de kucukken yapiyordu. Ama 2 yasindan sonra yanlis hatirlamiyorsam. Suan 11 yasina girdi hala heycanlaninca ya da cok sevinince yapiyor. 🤭 yuzunu de eksitiyor dediginiz gibi.. o an ona yogun gelen bir duyguyu bu sekilde dişa vuruyor sanirim.
Ayni hareketmi bilmiyorum ama ellerini bilek kismindan bukup parmaklarini kasiyor bizimkisi.

Yegenimin herhangi bir saglik problemi yok.. Cok zeki ve algilari acik bir cocuk.

victoryvivi victoryvivi hiç merak etme. Seninle bebeklerimizin arasında bir hafta var yok neredeyse. Doğum zamanı forumdaki mesajlarından hatırlıyorum. Ve benim bebegim de tam söylediğin şekilde ellerini bileklerinden kıvırıyor. Normal bir durum diye biliyorum. İlk yaptığında bizim de bir garibimize gitmişti. Kaba motor gelişiminin oluşuyor oluşuna yorumluyorum ben. Bir şeyi tutmak için ellerini uzatıyor ve parmaklarıyla kavriyorsa için rahat olsun.

benim arkadaşım da yapıyormuş öyle küçükken. kızın bilekleri tanıdığım herkesten daha esnekti jimnastikte çok faydasını gördü. öyle kalmıyorsa ağrı oluşmuyorsa anormal bişey değildir olsa doktor söylerdi bence bakmayın insanların dediğine

victoryvivi victoryvivi hiç merak etme. Seninle bebeklerimizin arasında bir hafta var yok neredeyse. Doğum zamanı forumdaki mesajlarından hatırlıyorum. Ve benim bebegim de tam söylediğin şekilde ellerini bileklerinden kıvırıyor. Normal bir durum diye biliyorum. İlk yaptığında bizim de bir garibimize gitmişti. Kaba motor gelişiminin oluşuyor oluşuna yorumluyorum ben. Bir şeyi tutmak için ellerini uzatıyor ve parmaklarıyla kavriyorsa için rahat olsun.
Yüzünü de garip hareketler yapıyor
Birseyleri acayip tutuyor yengeç gibi anında yakalıyor 😂😂😂

Merhabalar ;
Son bir aydır bazı zamanlarda özellikle heyecanlanınca ancak normal anlarda da ellerini bilek kısmından kıvırıyor .
Doktoruma video gösterdim normal dedi am her gören Aaa ellerini ne değişik yapıyor falan diyor bize de garip gelmeye başladı
Aynısı benimkinde de var her gören garipsiyor ben de normal mi bilmiyorum

Merhabalar ;
Heheheee müjdeli haberi ben vereyim istedim şu an 7 yaşında 1. sınıfa giden cok hanımefendi kibar cok tatli bur kizim var amma o kız var ya bebekken ellerini ve inanmazsın ayaklarını aynı anda kivirirdi kaç tane videosu var biz hayret ederdik eşimle
Çok cok hareketli bir bebekti ta 5 6 yaşına gelene kadar da oyle devam etti.
Ama simdi cok şükür hala kıpır kıpır olsa da özgür ruhlu bildiğini okuyan sevgi dolu bir kiz oldu.
Yeterince içini karartigima göre gidebilirim :KK53:

Heheheee müjdeli haberi ben vereyim istedim şu an 7 yaşında 1. sınıfa giden cok hanımefendi kibar cok tatli bur kizim var amma o kız var ya bebekken ellerini ve inanmazsın ayaklarını aynı anda kivirirdi kaç tane videosu var biz hayret ederdik eşimle
Çok cok hareketli bir bebekti ta 5 6 yaşına gelene kadar da oyle devam etti.
Ama simdi cok şükür hala kıpır kıpır olsa da özgür ruhlu bildiğini okuyan sevgi dolu bir kiz oldu.
Yeterince içini karartigima göre gidebilirim :KK53:
Of ben çok korktum
Yüzünü de bir garip yapıyor çünkü
Sizinki de yapar miydı

HatırlAdım tabi ve şoklardayım 😁😁gözün Aydın çok sevindim
Sağol canımcım vallahi ne günlerdi ne anılar. diyordum diğer embriyoları koydururum biraz büyüyünce filan ve hoop haayatımın sürprizii. Onca yıl olmadı olmadı doğumdan sonra zaten 4-5 ay adet olmadım. Yani adet oldugum 4. Ay hamile kaldım şaka gibi. Bir de ben hamile oldugumu bilmeden uzun yola gittim bavulllar taşıdım 5. Kata işte oğlum hep kucagımdaydı ve gözlerimden lazer ameliyatı oldum. Nerde tüp bebekte haftalarca yatış nerde bu gebeliğim🙈

Of ben çok korktum
Yüzünü de bir garip yapıyor çünkü
Sizinki de yapar miydı
Yok yok hiç korkma tünelin sonu aydınlık :confused: Mesela cok sevindiginde ya da sasirdiginda ya da aklima esince yapardı bizim de cevrede herkesin ilgisini çekiyordu cunku bende hiç görmedim tabi doktora götürdüm bende hemen güldü kizi mi öyle görünce hem eller hem ayaklar gayet normal sadece ilerde cok hareketli olabilir enerjini atmak için de yapıyor bazı bebekler dedi ve hakli da cıktı yürümeye başladığı an ışık hızında giderdi bi orda bi burda yani geçici bir süreç

Sağol canımcım vallahi ne günlerdi ne anılar. diyordum diğer embriyoları koydururum biraz büyüyünce filan ve hoop haayatımın sürprizii. Onca yıl olmadı olmadı doğumdan sonra zaten 4-5 ay adet olmadım. Yani adet oldugum 4. Ay hamile kaldım şaka gibi. Bir de ben hamile oldugumu bilmeden uzun yola gittim bavulllar taşıdım 5. Kata işte oğlum hep kucagımdaydı ve gözlerimden lazer ameliyatı oldum. Nerde tüp bebekte haftalarca yatış nerde bu gebeliğim🙈
Birsey diyeyim mi
Bir arkadaşım var o da tüp bebek ile ikizlere hamile kaldı
Bebekleri bizim bebekler ile yaşıt
Sımdı o da hamile
Kendiliğinden

Yok yok hiç korkma tünelin sonu aydınlık :confused: Mesela cok sevindiginde ya da sasirdiginda ya da aklima esince yapardı bizim de cevrede herkesin ilgisini çekiyordu cunku bende hiç görmedim tabi doktora götürdüm bende hemen güldü kizi mi öyle görünce hem eller hem ayaklar gayet normal sadece ilerde cok hareketli olabilir enerjini atmak için de yapıyor bazı bebekler dedi ve hakli da cıktı yürümeye başladığı an ışık hızında giderdi bi orda bi burda yani geçici bir süreç
Teşekkür ederim 💕💕

Merhabalar ;
Yeğenim de 8 aylıkken böyle yapıyordu. Çok hoşuma giderdi.Çok gülerdim. Şimdi 8 yaşında sıpa.Aklıma getirdiniz istemsizce gülüyorum şuan. O kadar tatlı oluyorlar ki.
Ama siz İçinizi ferah tutun bence bir problem yoktur.

Back
X