Bugun yuzustu yatirdigimda farkettim sol elinden destek alıp sag tarafa atiyor kendini, sağ eli surekli sabitti hic oynatmadıkıyamamm cok tatlı görünüyor..aklıma ilk gelen nörolojik bir problem olabilir mi yada sen çok mu evham yaptın acaba..en iyisi doktora hemen gidip içini rahatlatmak biz burda ne desek boş değil mi
Sürekli degil ama genel olarak bu sekilde..sag elinide agzina goturuyor ama genelde solu goturur, sağ elinide tam yukarı kaldırıyor ama genelde sol el yukarda sağ aşagıdaYani bu sureklimi bu sekilde o elini hic mi kullanmiyor. Fakat suan da bu tur motor hareketleri icin cok erken. Yani elini bilincli olarak agzina götürmüyor bile tamamen icgudusel.
Haklısınız en dogrysunu dr bilir ben hem belki bir aliskanliktir gecer hem belki burda ayni durumu yasamis arkadaslar vardır fikir verirler diye dusundum.canım burda birinden haber bekleyene kadar bi doktora neden götürmüyorsun ..yada götürdün de bişi mi demediler anlamadım..kafana takana kadar git başka doktora da sor
Bak sakin durma hemen çocuk cerahina git problem varMerhaba arkadaslar bir konuda fikirilerinize ihtiyacimiz var..2 ay 5 gunluk oglum var, son 1 haftadir elini emiyor ama sadece sol elini, sag elini agzina goturmeye calisiyor yuzune gozune deyiyor ama agzini bulamiyor ve sol eli genelde vucuduna paralel duz duruyor cok fazla yukarı kaldirmiyor,kaldirinca da dirsegini pek bukmuyor, bize pek normal gelmedi yorumlarinizi bekliyorum ozellikle bu durumlarla karsilasan anneler yorumlarini eksik etmezlerseEki Görüntüle 2295595 cok sevinirim
Neden cocuk cerrahi onu bulamayabilirim, sizce ne olabilirBak
Bak sakin durma hemen çocuk cerahina git problem var
Soyle eger el o sekilde uyuyakalmis ise oyle kaliyor ama uykudayken elini bu hale getirmiyorUykuda da yapiyor mu bi norolojik muayeneden gecerbilrsinz belki uykuda yapmamasi onemli
Cok dr a gidip geldik ama bu sikayet icin degil, ateş, enfeksiyon öksürük kalça usg icin felan...en az 4 farkli cocuk dr u gormustur oglumu.hicbiri bisi demedi..bunu fark ettikten sonra saglik ocaginda asisi var aile hekimine gosterdik iice baktı bence birsey yok ama isterseniz bi ortopediye gosterin dedi...yani sağ kolunuda oynatiyo mesala her iki elini de emiyor, her ikinelini de esnerken basinin ustune uzatiyor her iki eliyle yuzunu kasiyor..ama normal hareketler esnasinda sağ kolunu yukarı cok kaldirmiyor..hani cocuklar boyle heycanlanip ellerini kollarini oynatir ya o esnada sağ kolunu az ve kisıtlı hareket ettiriyor, sol kolu cok daha hareketli ve cok daha yukarı kaldiriyor.1 yasina kadar cocugun her iki ayagini ve her iki elini de esit kullanmasi beklenir. Bir tarafini daha fazl bir tarafini daha az kullanan bebeklerin norolojik olarak degerlendirilmesi gerekir.
Bence oncelikle bir cocuk doktoruna gidin. O on norolojik muayeneyi yaptiktan sonra gerekirse sizi norolojiye yonlendirecektir.
Bu gune kadar hic doktor gormedimi bu cocugu? Fark etmemis olmalari imkansiz geliyor
Çocuk doktoru pek kulak vermez normaldir bebek tir der ama sen cerahina anlat durumu baksin çocuğa gerekirse özel doktora git bak unutma yoruluyo da olabilirNeden cocuk cerrahi onu bulamayabilirim, sizce ne olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?