Bebegimin Dil Sorunu

Organikyasam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2008
140
3
Merhaba Arkadaslar, ben yeni uyeyim, umarim faydali paylasimlarimiz, arkadasliklarimiz olur!
3 cocuk annesiyim, 7, 5 ve 3,5 yaslarindalar. Ben aslinda ogretmenim ama burada calismiyorum, Bes bucuk senedir burdayim. Buranin bana hic tadi tuzu yok ama hayirlisi olsun herseyin..
Paylasmak istedigim yorumlarinizi almak istedigim konu : Bebisim 5 yasinda ve okulda mutsuz, okula gitmek istemiyor, arkadaslari onunla oynamiyormus - dil tam bilmedigi icin- kring sirasinda herkese sirtini donuyor hic konusmuyor baska seylerle ilgileniyormus,,, buiten spelen zamaninda filan hep tek basinaymis,,, Cok zeki masallah okumaya 4,5 yasinda gecti,, Hollandaca ne tv izlemek istiyor nede kitap okumami istiyor,,, sert bir direncle hollandaca ogrenmek istemiyor,,, bana fenalik geldi, aksamlari dusun dusun, simdi kizim 3,5 yasinda o ne yapacak bilmem, onun gidisatida ayni,, evde hollandaca ben konusmuyorum zaten konussamda cocuk ya yanlis ogrenecek yada hatali sive ile ogrenecek, baba desen cok iyi hollandaca konusuyor ama aksam isten geliyor bikmis iste hollandaca konusmaktan,,,Ne yapsam bilmiyorum,,,,,
Paylasim ve yorumlarinizi bekliyorum tesekkurler!

canim aramiza hosgeldin. bende 3 cocuk annesiyim. aynisi olmasada benzer sorunlar bende yasadim. oglunun sinifinda cok turk varmi? var ise onlar ile dialogu nasil? belkide sana yansitmadigi farkli sorunlari vardir. benim oglum 1. ve 2. grupdaki ogretmenin tavirlari yuzunden arkadaslari tarafindan"'da dislanmisdi. cocuklarin his dunyasi oylesine karisik farkli sekilde ortaya koyuyorlar mesela mert kronik karin agrisi ve ishal her sabah hasta okula gitmek istemiyor sonunda anlasildiki ogretmen tarafindan bi cesit psikolojik baskiya maruz kalmis. senin cocugun icin oyledir demiyorum ama sen yinede dikkatli ol birde yasiti diger couklar ile daha fazla zaman gecirmesininde faydasi olur dusuncesindeyim. sana kolayliklar bunlar asilir uzulme kendine iyi bak cocuklarinada yansisin doeiiiiiii

ben isvicredeyim cocuklarim 3 tane burada dogdular burada büyüdüler.8,5-5,5-1,5 yaslarin da en güzeli okula gidene kadar türkce diyalog evde okula baslayinca cocuk zaten ögrenecektir hollandaca konusmayi. türkcesi güzel olursa yabanci dilide kolay tercüme eder ve cok faydasi olur bizde o problemleri yasadik kizim ilk cocugumdu okulda ögretmen haric kimse konusmadi kizimla ikimizde pisikolojik rahatsizlik gecirdik bir dönem, daha sonra sokakta ögerenliyo dil komsular vardi yugaoslavlar onlarla beraber kontak kurdular yabanci dili gelis ti,oglum yasinin kücük olmasina ragmen cok güzel almanca konusuyor suan, onda problem yasamadim.sabret sokakta yabanci cocuklarla oynat eve davet et sinif arkaslarini sen git onlar gelsin bunu da ascagindan eminim ins Allah kolaylik versin

Cok sagolun arkadaslar cevaplariniz icin,,, gercekten psikolojik olarak kotu gunler yasiyoruz ikimizde,,anadilini cok iyi kullaniyor , Turkiye deki cocuklardan ne sive nede bir kelime eksigi var,, bende anadilin ilk once en iyi sekilde ogrenilmesi taraftariyim,,
evet ogretmen cok onemli rol oynuyor,, gercekte bize streste yapiyor, bunu sert bir tartisma ile acikladim ama anlamiyor,, bize zaman gerekli sadece dedim, yok efendim diger cocuklardan geri kalirmis , dil bilmezse grup 3 de okuma yazma yapicaklarmis gene geri kalirmis,,,bize stres yapma dedim ben yapacagimi yapiyorum onun icin online egitim sitesi bile hazirladim ,,, bundan fazlasini yapamam sen yap dedim,,,sabitlenmis bir noktaya kafa almiyorki....
Akilli ve oldukca zeki cocuguma gerizekali muamelesi yapiliyor diye uzuluyorum okuldaki cok bilmis hollandali cocuklarindan ve kendini bilmez bazi ogretmenlerden.. Ve buna eminim avrupada ki cogu turk ogrenci su an bu muameleye mazur kaliyor.

Akilli ve oldukca zeki cocuguma gerizekali muamelesi yapiliyor diye uzuluyorum okuldaki cok bilmis hollandali cocuklarindan ve kendini bilmez bazi ogretmenlerden.. Ve buna eminim avrupada ki cogu turk ogrenci su an bu muameleye mazur kaliyor
bu konuda haklisin buradada cogu türk cocuklarida bu tür zorluklarla karsilsiyolar malesef cogu arkadasimin cocugu alt sinifa gitmeye zorlandi.anne babalari fazlamücadele etmedi bence arastir nerede iyi ögretmen var ise oraya tasin cocuk icin bnece yarali hemde sizin icin n güzel cözüm bu bence ben size yine yazarim ins

Son düzenleme:
canim oncede bahsetmisdim. aynisi olmasada buna benzer sorunlarla bende karsilastim. ogretmen bi takim hareketleri kendi basina yapmakda zorlandigi icin (kiyafetlerini kendi basina giyme gibi)4 yasindaki cocuk simdiye kadar hic ona giydirmedimki hep ben giydirmistim. sanki zihinsel engelli gibi davraniyordu birgun oglen. okulun oradan gecerken. gidip baktim. cocukgum yuzu duvara dogru oturtulmus diger cocuklar. gayet guzel oynuyor. beni gorunce hemen cocukla ilgilenmeye basladi. neden yalniz oturdugunu sordum. kem kum etmeye basladi. iste ekmegini yememisde falanda,filan dedimki yemesin bu onun ceza almasini gerektirecek bi durum degil. canim ogretmen dislarsa cocuklarda disliyor. inan daha sonra cocukla cok konustuk iste wc ihtiyaci oldugunda gondermiyormus, vs....tabi ogretmeni degistirdim. su an mert 6. sinifda cok''da basarili abiside gymnasium yapiyor. seni o kadar iyi anliyorumki ben bunlari yasadim.geride kaldi. ama yazdiklarini okuyunca ayni endiseler uzuntuleri hatirladim. sen cocuk''dan emin isen ki bir anne cokda iyi bir gozlemcidir. benim nacizane fikrim. ogretmeni degistirmen. belkide cocuk ogretmen''den farkli muamele goruyor. ondanda kendini ogrenmeye kapatmis olabilir. umarim benim gibi sende bu sorunlari arkanda birakirsin....

[B]Ogretmenin, cocuguna yaptigi bu davranisi duyunca inan tuylerim urperdi, gozumuzden sakindigimiz cocuklarimiza yapilan bu hareket ne kadar uzucu....[/B]
Yarin babasi bir gorusme yapacak bakalim ne sonuc alicaz, ogretmenimizi ve grubumuzu gelecek donem degistirecegim kesinlikle...

merhaba arkadasim,
Acaba cocugunla aktifelere katilsan fayda edermi? Beraber hollandaca kitap okusaniz. Senin cok iyi hollandaca bilmen onemli degil, onun bir adim atip ilerlemesi gerek. Belkide turkce kunusmak onun daha kolayina geliyordur, ve onun icin hollanaca konusmak istemez. En azindan bazen birseyler sordugunda hollandaca cevap vermeni tavsiye ederim.

organik yasam hosgeldin iyiki bu sitedeye katildin canim hosgeldin aramiza ilk once okuyunca problemini inan cok uzuldum allah yardimcin olsun bende iki cocugum var biri kiz kucugum oglan ve oglum yeni krese basladi 2,5 yasinda iki hafda gitti. Basladigi yerde ogretmeni yasli bi hollandali birde turk dusmani idi oglumun hollandaca anlamiyo ve benimde anlamadigini soyleyip ilgisiz kaliyodu baska yere gonderdi ama allahtan oglum fazla zorlanmadi ve etkilenmedi biraz hareketli ve oynmayi seviyo bisey olmadi ama benim cok zoruma gitti allahtan cocugum yeni yere hemen alisdi zorlanmadi ogretmenleri iyi simdi allahtan umarim senin kilerde degistir ve iyi birileri ile karsilasirsin uzulme canim sitres yapma duzlecektir muhahakkak oluyo isde bide dil bilmeyince kucumseniyorsun isde esimin holandacasi var iyi biraz tepkili olunca hakkini savunca korkak bunlar kizmak tartismak iyi deyil ama hakli oldugun konuda bunlara cikismak yariyo kendileri nin yaptiklari gibi allah yardimcin olsun canim umarim duzelir uzulme sen sitresli olursan cocuklarida etkilenir guclu ol allah yardimcin olsun dualarim seninle ve hepimize

organik yasam hosgeldin iyiki bu sitedeye katildin canim hosgeldin aramiza ilk once okuyunca problemini inan cok uzuldum allah yardimcin olsun bende iki cocugum var biri kiz kucugum oglan ve oglum yeni krese basladi 2,5 yasinda iki hafda gitti. Basladigi yerde ogretmeni yasli bi hollandali birde turk dusmani idi oglumun hollandaca anlamiyo ve benimde anlamadigini soyleyip ilgisiz kaliyodu baska yere gonderdi ama allahtan oglum fazla zorlanmadi ve etkilenmedi biraz hareketli ve oynmayi seviyo bisey olmadi ama benim cok zoruma gitti allahtan cocugum yeni yere hemen alisdi zorlanmadi ogretmenleri iyi simdi allahtan umarim senin kilerde degistir ve iyi birileri ile karsilasirsin uzulme canim sitres yapma duzlecektir muhahakkak oluyo isde bide dil bilmeyince kucumseniyorsun isde esimin holandacasi var iyi biraz tepkili olunca hakkini savunca korkak bunlar kizmak tartismak iyi deyil ama hakli oldugun konuda bunlara cikismak yariyo kendileri nin yaptiklari gibi allah yardimcin olsun canim umarim duzelir uzulme sen sitresli olursan cocuklarida etkilenir guclu ol allah yardimcin olsun dualarim seninle ve hepimize

sagol canim ilgine, kendi yurdumda cocuklarimi buyutmek ve okutmak en buyuk istegimdi ama Allah herseyin hayirlisini versin.

organikyasam arkadasim neyaptin oglusunu merak ettim nasil simdi durumlar hollandanin neresi acaba ben amsterdam kendine iyi bak aman recim yapim derken dikkat et he bu arada optum canim gorusuruz

arkadaslar mrhaba araniza bende yeni katildim
bende burda sorun yasayarak hayatini yasayanlardan biriyim benimde oglum var ve sorunlar hep ayni gibi insaallah cozum bulurz

Herkesin durumu ayni bence benimde kizimda ucuncu sinifi okudu bu sene ama ogretmenler konusmasinin ve anlamasinin az oldugunu soyluyorlar ve bu sene kalacak.kizim cok uzuluyor aslin da anladigi zaman dersini iyi yapiyormus ama anlyamadigi icin kalacak.Bende cok uzuluyorum cunku ona yardimci olamiyorum.Bende yerli yerince bilmedigim icin ona ogretemiyorum.

cok zor bir durum ya...dil sorununu ben kendim yasiyorum...simdi oglum kucuk ama okula baslayinca ne olucak...ayni seyler...sorunlarimizi nasil cozucez bende bilmiyorum...

mrb arkadaslar benimde oglum var ama kucuk ilerde be ne edecegim hayirlisi
benim aplam var bu olay onun basinada gelmisti. 1 oglu 1 de kizi var.ikisindede bu sorunu yasadi.dil sorunu okula alisma arkadas kurma.ogretmenler nedense hep sikayet ederlerdi.senin oglun konusamiyor senin kizin anlamiyor diye.hatta cocuklarini baska okula yani gerizekalilar okuluna bile gondermeyi dusunuyorlardi ogretmenler.ablam uzun sure piskolojik bunalima girmisti bu olaydan zaten.ve sonunda gidip ogretmenlere hepsini soyledi yani hayir dedi siz ogretmensinzi ve cocuklarima iyi egtim vereceksiniz dedi. aplam zaten biraz deli dolu birisi.ne zaman ogretmenleri degisti cocuklar o zaman okula ve ortama alisti.simdi allaha bin sukur ikiside cok zeki ve dillerinide gelistirdiler.

ogretmenlerin cogu bunu yapiyor ayrimcilik ve igli gostermeme.siz siz olun sakin pes etmeyin.baska okul yada ozle derslermis felan sakin gondermeyin.sonradan bu cocugun raporuna geciyor ilerde.
bizim turklerden cok zekali cocuk varmi be.cocugu resmen geri zekali yerine koyuyor bunlar

ins birazda olsa aydinlanmisinizdir.hepinimizn cocugu var allah yardimcimiz olsun bol sabir versin

cocugun iki-uc yasina girdiginde speelgroep a gonderin,orda ogrenmeye baslar,siz ogretemiyorsaniz.ana okuluna basladiginda daha az sorun olur diye dusunuyorum

X