• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin dik oturamama ve dönme

Yagizpasaannesi

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2020
11
2
1
30
Merhaba anneler. Benim 6 aylık oğlum var ve oturamıyor destekli bile oturamıyor. Öne doğru yada yana doğru yığılıyor. Kucağımdayken başını kaldırıp etrafı izliyor ama oturtunca direk yığılıyor kafayı kaldırmıyor. Ve daha dönmüyor. Sadece yan dönebiliyor. Yüzüstü dönmüyor. Yüzüstüyken sırtüstü hiç dönmüyor zaten.. Ben sırtüstünden yüzüstü dönmesine yardımcı olduğumda kolunu kurtaramıyor.Mesela ek gıdaya geçtik kafasını kaldıramadığı için zor yediriyorum hep döküyor.Doktorlara söyledim ama normal diyorlar düzelir daha 8 aya kadar diyorlar. Bu durumu yaşayıp düzelen var mı lütfen yardımcı olur musunuz ben artık çok üzülüyorum. Ondan çok ben ağlıyorum. 🙏🏻

Oturması, dönmesi daha süresi var ama başını dik tutabilmeli.
Hiç yüz üstü koymadınız mı bebeği, biraz bu gibi alıştırmalar yapın.
Sırt üstü pozisyonu bırakıp, yanınızdayken daima yüz üstü yatırın, kafasını kaldırmasını sağlayacak oyuncaklar sallayın ona.
Dikkat kartları vb şeyleri hep bu pozisyonda çalışın.

Sırt üstü pozisyonu bırakıp, yanınızdayken daima yüz üstü yatırın, kafasını kaldırmasını sağlayacak oyuncaklar sallayın ona.
2 ayından beri yüzüstü yatırıyorum ama ağlıyor o kadar çok durmuyor son 1 aydır fiziksel hareket yaptırmaya başladım. Öylelikle sağa sola dönmeye başladı yoksa hiç dönmüyordu .koluyla destek yapmayı bilmiyor. Kolunu kullanabilse oturuken de dik durabilir dönebilir ama kullanmayı bilmiyor. Normal hareket ettirebiliyor ama elini kolunu bi sorun yok

Birde kafamız biraz büyük kafasını ondan otururken kaldıramadığını düşünüyorum.

Birde kafamız biraz büyük kafasını ondan otururken kaldıramadığını düşünüyorum.
Bebeklerin kafaları daima büyüktür.
Vücutlarının yüzde kırk kadarını oluşturur, bu durum yaşı ilerledikçe normal orana döner.
Siz sürekli teşvik edici pozisyonda tutmalısınız.

Kafasını dik tutmadan ne oturabilir ne dönebilir zaten, ilk etap kafa.

Bebeklerin kafaları daima büyüktür.
Vücutlarının yüzde kırk kadarını oluşturur, bu durum yaşı ilerledikçe normal orana döner.
Siz sürekli teşvik edici pozisyonda tutmalısınız.

Kafasını dik tutmadan ne oturabilir ne dönebilir zaten, ilk etap kafa.
Bugün sanki daha iyi kendini kaldırabiliyor otururken 🙏🏻 ama tabi desteksiz hemen düşüyor. Daha

Merhaba anneler. Benim 6 aylık oğlum var ve oturamıyor destekli bile oturamıyor. Öne doğru yada yana doğru yığılıyor. Kucağımdayken başını kaldırıp etrafı izliyor ama oturtunca direk yığılıyor kafayı kaldırmıyor. Ve daha dönmüyor. Sadece yan dönebiliyor. Yüzüstü dönmüyor. Yüzüstüyken sırtüstü hiç dönmüyor zaten.. Ben sırtüstünden yüzüstü dönmesine yardımcı olduğumda kolunu kurtaramıyor.Mesela ek gıdaya geçtik kafasını kaldıramadığı için zor yediriyorum hep döküyor.Doktorlara söyledim ama normal diyorlar düzelir daha 8 aya kadar diyorlar. Bu durumu yaşayıp düzelen var mı lütfen yardımcı olur musunuz ben artık çok üzülüyorum. Ondan çok ben ağlıyorum. 🙏🏻
Her bebeğin gelişimi aynı olmuyor belki 1-2 ay sonra oturmaya ve başını dik tutmaya başlayacaktır. Doktorunuza güveniyorsanız sorun yok ama emin olamıyorsanız söylediklerinden başka doktora da göstermekte fayda var tabi.

Ayrıca bebekler katı gıdaya geçtiklerinde dik oturabiliyor olmalılar, bu konuda dikkatli olmalısınız. Belki tam oturana kadar ek gıdayı erteleyebilirsiniz. Artık birçok uzman görüşüne gore ek gıdaya geçmek için 9aya kadar beklemek daha doğru. Sizin bebeğiniz için de daha iyi bir seçenek olabilir bir düşünün ısterseniz.

Siz dikkatlice gelişimini takip edin, gerekirse günlük notlar alın ve içinize sinmiyorsa doktorunuzu değiştirin bence. Her cocuk doktoru çok ilgilenmiyor maalesef

Öncesinde peki kendini dik tutabiliyormuydu??
Zaman zaman evet.. Ama ben hareketlenmeye başladıgından beri motor gelişimi için uğraştm.. dönmeye çalıştıkça yardım ettim. Anlamaya başladığı zaman da kendisi başarsın diye müdahale etmedim. Sadece yapabilirsin diyerek gösterdim. Herşeyini kendisi yapsn diye destekledim..

Her bebeğin gelişimi aynı olmuyor belki 1-2 ay sonra oturmaya ve başını dik tutmaya başlayacaktır. Doktorunuza güveniyorsanız sorun yok ama emin olamıyorsanız söylediklerinden başka doktora da göstermekte fayda var tabi.

Ayrıca bebekler katı gıdaya geçtiklerinde dik oturabiliyor olmalılar, bu konuda dikkatli olmalısınız. Belki tam oturana kadar ek gıdayı erteleyebilirsiniz. Artık birçok uzman görüşüne gore ek gıdaya geçmek için 9aya kadar beklemek daha doğru. Sizin bebeğiniz için de daha iyi bir seçenek olabilir bir düşünün ısterseniz.

Siz dikkatlice gelişimini takip edin, gerekirse günlük notlar alın ve içinize sinmiyorsa doktorunuzu değiştirin bence. Her cocuk doktoru çok ilgilenmiyor maalesef
Doktoruma güveniyorum ama eşim dahil herkesin rahat olması beni rahatsız ediyor. Ama inşallah onların rahatlıkları doğrudur.7.aya kadar bekliycem hala aynı olur ve doktorumuz yine sorun yok derse tabi başka doktora da götüreceğim. Ek gıdayı da bebeğim emmiyor mama kullandığı için bende mecbur ek gıda verdim hatta 5.ayda başladık biz ek gıdaya.inşallah ilerleyen zaman da kaygılarım boş olur 🙏🏻teşekkür ederim cevabınız için 😊

Doktorunuza güvenin fakat içiniz hiç rahat etmeyecekse başka bir doktora daha gösterin.
Her çocuğun gelişimi başka dedikleri gerçekten çok doğru. Yeğenim ve kızım arası 2,5 ay .
Yeğenim 4 aylıktı döndü . Neredeyse 10 aylıktı yürüdü. Benim kızım 8 aylıkken döndü, tam yaşında emekledi.
Dikkatinizi çekerim emekledi 😂 millet yaşında yürümeye başlıyor ama bizimki anca emekledi 😌
Şu an 19 aylık, düz duvara tırmanıyor.
her kelimeyi tekrarlıyor, konuşuyor. Fakat yeğenim 21 aylık tek tük anlamsız heceler çıkarıyor. Demem o ki, bi konuda daha ileri olur, başka bir şeyi yapması uzun sürer. İçinizi ferah tutun 🍀

Daha oturamaz normal bence benim oğlum 8 aylıkken falan oturmaya basladi bence bebeginizde bir sorun yok. Ek gıdaya devam edin doktorunuza danışarak tabi buradan bizler doktor kadar bilemeyiz. Doktorunuz bir sorun gormediyse uz

Benimki de 6 bucuk aylık daha yeni desteksiz oturmaya başladı. O da kısa süreli, yorulunca devriliyor 🤣 normal bence daha zamanı var. Ek gıda verirken dikkatli olun sadece. Benim ki de ek gıda kabul etmiyor işte hepsinin sıkıntısı farklı 🙄🙄

Benimki de 6 bucuk aylık daha yeni desteksiz oturmaya başladı. O da kısa süreli, yorulunca devriliyor 🤣 normal bence daha zamanı var. Ek gıda verirken dikkatli olun sadece. Benim ki de ek gıda kabul etmiyor işte hepsinin sıkıntısı farklı 🙄🙄
Benimki destekli düzgün otursa yine takmıycam ama destek minderinde bile vücuduyla beraber öne doğru eğiliyor.😔

Doktorunuza güvenin fakat içiniz hiç rahat etmeyecekse başka bir doktora daha gösterin.
Her çocuğun gelişimi başka dedikleri gerçekten çok doğru. Yeğenim ve kızım arası 2,5 ay .
Yeğenim 4 aylıktı döndü . Neredeyse 10 aylıktı yürüdü. Benim kızım 8 aylıkken döndü, tam yaşında emekledi.
Dikkatinizi çekerim emekledi 😂 millet yaşında yürümeye başlıyor ama bizimki anca emekledi 😌
Şu an 19 aylık, düz duvara tırmanıyor.
her kelimeyi tekrarlıyor, konuşuyor. Fakat yeğenim 21 aylık tek tük anlamsız heceler çıkarıyor. Demem o ki, bi konuda daha ileri olur, başka bir şeyi yapması uzun sürer. İçinizi ferah tutun 🍀
Ay inşallah bizde öyle olur önden ilerleriz inşallah 🤲🏽

Back