• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin çok bağırması ve tek başına oyun oynamaması

busenurr

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2023
15
2
6
25
Merhaba 🥰 17 aylık erkek bir bebeğim var. Bu aralar her şeye bağırıyor kızmasa bile suratımiza bakarak çığlık atıp gülüyor nasıl tepki vereceğimi bilmiyorum tepkisiz kalınca olmuyor kizsam olmuyor. Hayirdan, yapmadan asla anlamıyor. Bu tarz durumlarda nasıl tepki verebilirim nasıl davranabilirim ? Birde asla tek başına oynamıyor tuvalette bile peşimde. Ben olmasam bile yanında birini istiyor ya babasını ya annanesi filan. Nasıl ve ne zaman tek başına oyun kurmaya , tek durmaya başlıyorlar ve Bunun sebebi ne olabilir acaba güvenli bağlanma mi kuramadik.

Merhaba 🥰 17 aylık erkek bir bebeğim var. Bu aralar her şeye bağırıyor kızmasa bile suratımiza bakarak çığlık atıp gülüyor nasıl tepki vereceğimi bilmiyorum tepkisiz kalınca olmuyor kizsam olmuyor. Hayirdan, yapmadan asla anlamıyor. Bu tarz durumlarda nasıl tepki verebilirim nasıl davranabilirim ? Birde asla tek başına oynamıyor tuvalette bile peşimde. Ben olmasam bile yanında birini istiyor ya babasını ya annanesi filan. Nasıl ve ne zaman tek başına oyun kurmaya , tek durmaya başlıyorlar ve Bunun sebebi ne olabilir acaba güvenli bağlanma mi kuramadik.
Benim oğlumda öyle 3 yaşına geldi hala beni ister yanında. Bağırdığı zamanlarda ben hemen dikkatini başka yöne çekiyorum mesela telefonum çalmasa bile çalmış gibi konuşuyorum vazgeçiyor 😂 tek başına oynama konusunda kreşin yardımı oldu. Oyun grubuna falan götürseniz öğrense

Çocuk terapistler var. Her şey olabilir sebebi. Ben bir tanesinin eğitimine katılmıştım. Özellikle de tek başına oyun kurmaya çalışmasının farklı bir sebebi olabilir. Tabi olmayabilir de :) Bi görüş almanızı öneririm. Bebeklik ve çocukluk döneminde anneler farklı ne varsa hissediyor. Bazen babalar anlamıyor bile :) Bence çok değerli

Back