Bebek Beslenmesi Bebeğimin çiğneme sorunu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Denemekten vazgeçmeyin derim.
Tabi ki sihirli değnek değmişçesine birden düzelmez ama zamanla alışır.
Sevebileceği şeyler yapın,mesela kahvaltıda pankek,krep,tost gibi,verin eline yediği kadar yesin,bir iki gün atar,sonra mecbur kalınca yiyecek.
Kızımda vardı benzer problem. Mısır yerdi o mısır tane tane çıkardı kakasıyla.
Köfte verirdim,oyunla binbir çabayla ,öğlen verdiğim köfte,akşam yanağının içinde olurdu. Yutmamış bekletmiş düşünün.
Ne zaman mücadele ile yedirmeyi bıraktım,kendi yiyebileceği şekilde hazırladım,o zaman düzeldi ufak ufak.
Kuruyemiş çok severdi ,kaseyle bırakırdım oyun oynayacağı yere gidip gelip yemeye başladı.
Şu an 6.5 yaşında, minicik birşeydi bebekken ,gayet yakaladı yasitlarını.
Oğlum 11 aylık,veriyorum yemeğini,yerse yiyor,yemezse asla zorlamıyorum zira biliyorum benim zaafım haline gelirse onun yemek yemesi,sorun olacak.

siz biraz yavrunuzu kolaya mı alıştırdınız acaba
çocuk doktorunuzdan yardım alın bu konuda
ve biran önce normal çiğnemesini öğrenmeli
konuşmasını da etkileyebiliyormuş bu durum bilginiz olsun

Eğer yutma da sorunu yoksa yani fiziksel bir sıkıntı çekmiyorsa , aç bırak bir kaç saat sonrasında da yemek zorunda kalacağı bir şey ver. En iyi yöntem açlık sanırım , oğlum tarhana çorbası dışında hiç bir şey yemiyordu , bir akşam aç bıraktım , yersen bu var yemezsen aç kal dedim , 3 saat sonra 2 tabak karnabahar yemeğini silip süpürdü

Ben oğluma hiç püre vermedim. Ne verdiysem çatalla ezerek vs verdim. İki yaşına kadar bir süre belli şeyleri çiğnemek istemedi. (2 yaşında şu anda) Mesela domates salatalık doğrayıp, limonla ve sumakla soslayıp kahvaltıda veriyoruz. Onun minik minik olmasını, çiğnememeyi tercih ediyordu. Ben de aksine çiğnemesi gereken büyüklükte doğrayıp teşvik ediyordum.

Şu anda da yemek istemediği şeylerin teşvikle tadına baktırıyorum. Beğenmezse yemiyor. Ama beğenmedi diye de gidip başka yemek yapmıyorum. Çünkü artık anlıyor, pazarlık edebilecek konumdayız. :) bundan yersen ondan da yiyebilirsin tarzında. O zaman gönülsüz de olsa az da olsa yiyor.

Bir de kesinlikle video, tv, tablet vb. Şeyler olmuyor. Yemek yerken dikkat dağıtan şeyler onlar asıl. En fazla kitap okumasına ya da oyuncakla oynamasına izin veriyorum ben.

Buradan tüm annelere uyarı olsun. Ek gıdaya geçtiği andan itibaren pütürlü yedirin çocuklarınıza. Asla rondodan geçirip mama kıvamına getirmeyin. Meyveleri soyup tutusturun eline tek dişiyle kemirsin dursun. Blw yapmaya cesaret edemeseniz bile (ki bence harika bir yontem) bu şekilde en azından çok kolaya alışmaz.

eline salataligi soyarak verin bir sure isirip suyunu emip tukurecek sonra alisacak bu donemde yapiyorlar dis etleri sizliyor cunku
daha fazla unutmadan salatalik havuc elma verin alissin

Kızım 11 aylık. Bende eline bişeyler veriyorum hemen atıyo. Kaşıkla verdiğimi direkt yutmaya çalışıyo çatalla verdiğimi çiğniyo.

Benimki de istahsız bebekti. 2 yasini yeni doldurduk. Ben de hep ezerek, pure seklinde verdim. Sirf kilo alsin, geri kalmasin diye yani sizin gibi...
Fakat bir kac ay once ben de isyan ettim. Dedim olmaycak boyle. Hep ben mi yedireceğim? purelerle mi buyuyecek? Pesinde mi kosacağız? ac birakmaya basladim, kendi talep etmeye baslayinca eline meyve verdim, biskuvi verdim.. kati seyleri de cignesin diye yani.. cunku sadece yutmak isterdi. Ciğnemek istemezdi..
Simdi benden sabahları 'anne tost istem' diye talepte bulunuyor..
Biraz zorlandik tabi ama oldu sonuçta.. halen cok iştahlı bir bebek değil ama kabullendim..

Ac birakin. Yanlis anlamayin ama bir mesajinizda kilosu onde yazmissiniz. Demekki siz hemen pes ediyorsunuz. Yemedigi zaman ezip oyle yediriyorsunuz. Artik her seyi cigneyip yutabilir. Benim oglum 22 aylik. Ben calistigim icin babaanne bakiyor. Tabi ki besleme sekillerimizde farklilik var. O da tek yesin de nasil yerse yesin kafasinda. Ama ben eve geldikten sonraki ogunlerinin arasini mumkun oldugunca uzun tutuyorum ki beyfendi itiraz edemesin. Aksam yemeginden once de mutlaka parka goturuyorum. Acik havada kosturunca eve gelince ne versem yiyor neredeyse. Ama oglenleri biraz zor yediriyorum. Ben de kendimi yipratmamak icin oglen ogunlerini sadece corba olarak hazirliyorum. Aksam da ya sebze yemegi ya kofte yaninda yogurt, pilav, makarna vs. ne varsa. Kisacasi acikmasina firsat verin ve acikacagi aktiviteler yapin. Birakin saatlerce kossun, oynasin disarda.

Ben ilk iki ön dışı çıkmaya basladiginda havuç veriyordum sert olduğu için hem kaşınmaya iyi geliyordu hemde çiğneme alışkanlığı daha dış yokken edindjrmsm bilmeden demekki.eline havuz verdiğin zaman kendin de al ye birtane belki seni taklit eder yer

Ben bir de taze sogan veriyordum. Yavrum sogan kokuyordu hep ama o sayede alismislar cignemeye iste.

fiziksel bi sorunu yoksa tamamen keyfi yapıyordur...
mesela video karşısında yemek yiyen çocuklar yemek yediğini anlamaz ağzında tutar çiğnemeden yutar...
sağda solda yiyen çocuklar da aynı şekilde...
yani bi düzen oluşturmaya çalışın...
en başta 5 6 aylıkken kendi yemeğe alışsaydı daha rahat ederdiniz...
şimdi o aşamayı bu yaşta öğretmeniz gerekecek sanırım

Ben bir de taze sogan veriyordum. Yavrum sogan kokuyordu hep ama o sayede alismislar cignemeye iste.
Valla ben elma soyup verdim iste havuc salata daha dış yokken ama çıkarmaya basladiginda ilk dışı ateş çıkmıştı doktora götürdüm o dedi dış cikariyo ordan anladım sonra kaynanam eline sert yiyecekler ver kaşıntıya iyi gelir demişti.. bilmeden dediğin gibi çiğnemeyi de öğretmişiz

Bazen eskileri dinlemek gerek. Bir bildikleri var.

Birde çiğnemeden yutması yarın daha büyük sağlık problemlerine yol açar.. mide sindirme sorunu yaşar ilerde.. mide rahatsızlıkları olur.. bütün sindirim zor olur

Aynen valla benimki de allaha emanet
8 aylık dişi de yok ama her şeyi hem kendi yiyor hem de kocaman parça kopara kopara. Köfte, pankek, salatalık. Yutamadığı kadar büyük koparmışsa öğürüp atıyor. 6 aylık olunca vermeye başladım

Kendi yesin derken de dikkat edin ama ufaltamadigi şeylere nefes borusuna kaçar allah korusun.. ben de veriyim eline bütün şeyler ama yiyene kadar yanından ayrilmiyon

Bugün önüne küçük doğranmış kahvaltılık koydum. Sadece birini ağzına değdirip minicik ısırık alıp oynadi bir saat. Sonra yine fazla ezmedigim bulamaç kahvaltı yedirdim çünkü aç uyutmak istemedim. Hata ben de ilk başta çok sakındım çok. İstahsizdi video ile yesin dedim, blendiri hayatımıza soktum. Bir senedir kullanmıyorum ama buna rağmen hiç ilerleme yok. Yeşil fasulye yemeğinde bile fasulyeleri ikiye bölerek yediriyorum. Video ile o da zar zor. İstahsiz bebek ve üstüne yemek seçen bebek ve üstüne cignemeyi bilmeyen bebek çok zormuş çok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…