- 19 Kasım 2013
- 18.665
- 33.648
- 798
- Konu Sahibi Sylvia Plath
-
Kızım 11 aylık. Bende eline bişeyler veriyorum hemen atıyo. Kaşıkla verdiğimi direkt yutmaya çalışıyo çatalla verdiğimi çiğniyo.Mune lütfen cevapları okuyana kadar taşıma, çok kafaya takıyorum bu sorunu.
Hanımlar bebeğim iki yaşına girmek üzere ve sadece yutuyor o da küçük parçaları. Eline ne verirsem vereyim bisküvi kraker harici hemen atıyor, ağzına sürmüyor. Yaşıtlarıni börek, et vb yerken görünce belli etmesemde üzülüyorum. Yemek seçiyor ve illa benim yemeğim olacak. Bir yere gitmek işkence. Yemeği bin taklayla, videoyla ayrı oda da yediriyorum çünkü dikkati hemen dağılıyor. Ben ne yapacağım! Sabah kahvaltilik yerine kaşıkla yedirilen herhangi birşey yiyor. Çünkü cigneyemiyor yavrum.
Ben ilk iki ön dışı çıkmaya basladiginda havuç veriyordum sert olduğu için hem kaşınmaya iyi geliyordu hemde çiğneme alışkanlığı daha dış yokken edindjrmsm bilmeden demekki.eline havuz verdiğin zaman kendin de al ye birtane belki seni taklit eder yerDoktorlar bir yaşına kadar püre ile beslenmiş kolayına geldiği için cignemiyor. Eline birşeyler verin diyor. Ee ama almıyor ki.
Şimdi şöyle cignemeden yutuyor çünkü onun yemeklerini çok iyi pişiriyorum, parçalar sert olmuyor. Damagiyla ezip yutuyor direkt.
Ben bir de taze sogan veriyordum. Yavrum sogan kokuyordu hepBen ilk iki ön dışı çıkmaya basladiginda havuç veriyordum sert olduğu için hem kaşınmaya iyi geliyordu hemde çiğneme alışkanlığı daha dış yokken edindjrmsm bilmeden demekki.eline havuz verdiğin zaman kendin de al ye birtane belki seni taklit eder yer
Valla ben elma soyup verdim iste havuc salata daha dış yokken ama çıkarmaya basladiginda ilk dışı ateş çıkmıştı doktora götürdüm o dedi dış cikariyo ordan anladım sonra kaynanam eline sert yiyecekler ver kaşıntıya iyi gelir demişti.. bilmeden dediğin gibi çiğnemeyi de öğretmişizBen bir de taze sogan veriyordum. Yavrum sogan kokuyordu hepama o sayede alismislar cignemeye iste.
Bazen eskileri dinlemek gerek. Bir bildikleri var.Valla ben elma soyup verdim iste havuc salata daha dış yokken ama çıkarmaya basladiginda ilk dışı ateş çıkmıştı doktora götürdüm o dedi dış cikariyo ordan anladım sonra kaynanam eline sert yiyecekler ver kaşıntıya iyi gelir demişti.. bilmeden dediğin gibi çiğnemeyi de öğretmişiz
benım kızım allaha emanet yasamıs bence tovbe yarabbım yemek yerken hıc aklıma bırsey olacagı gelmedı beslenme ıc gudusel ve gelısımsel 6 ayda zaten ek gıdaya gecme zamanı olduguna gore hazır demektır ogrenmeye tatmaya yemeye alerjı olmadıgına emın olarak vererek basladım
daha 9 aylıktı mandalına dılım ,seftalı falan yıyordu ...ananas dılım yıyordu...
1 yasında kemıgın kıkırdagını iliğini kendi sömürüyordu ,ıcınden cıkarması zor oluyor dıye usenmıstım al cek ıcıne dedım cok guzel vagumladı ...suan bızım gıbı yemek kasıgıyla dolu dolu yer mesela, nıye ? cunku annesının hıc aklına gelmemıs ufak taneler... cunku ılk ek gıdaya gectıgınde bıle sebzelerı salata dograr gıbı dograyıp vermıstım 6 ayına gırdı kendı kendıne yıceksın dedım koydum mama sandalyesının onune avuc avuc aldı kulagına burnuna sacına heryerıyle beraber yedı yuttu valla eze eze yutamadıgını kustu elıyle parmagıyla parcaladı mıncıkladı yedı
bence cocugun onune ne verırsenız onu yer alıskanlıkla alakalı eskılerı dusunun atalarımızı bebekler pastırma falan yıyorlar gocebe yasam ...ne puresı
Kendi yesin derken de dikkat edin ama ufaltamadigi şeylere nefes borusuna kaçar allah korusun.. ben de veriyim eline bütün şeyler ama yiyene kadar yanından ayrilmiyonAynen valla benimki de allaha emanet
8 aylık dişi de yok ama her şeyi hem kendi yiyor hem de kocaman parça kopara kopara. Köfte, pankek, salatalık. Yutamadığı kadar büyük koparmışsa öğürüp atıyor. 6 aylık olunca vermeye başladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?