Bebek Beslenmesi Bebeğimin çiğneme sorunu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Sylvia Plath

Bütün dünya ölüme düşer kapattığımda gözlerimi.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2014
1.894
3.443
158
Mune lütfen cevapları okuyana kadar taşıma, çok kafaya takıyorum bu sorunu.

Hanımlar bebeğim iki yaşına girmek üzere ve sadece yutuyor o da küçük parçaları. Eline ne verirsem vereyim bisküvi kraker harici hemen atıyor, ağzına sürmüyor. Yaşıtlarıni börek, et vb yerken görünce belli etmesemde üzülüyorum. Yemek seçiyor ve illa benim yemeğim olacak. Bir yere gitmek işkence. Yemeği bin taklayla, videoyla ayrı oda da yediriyorum çünkü dikkati hemen dağılıyor. Ben ne yapacağım! Sabah kahvaltilik yerine kaşıkla yedirilen herhangi birşey yiyor. Çünkü cigneyemiyor yavrum.

doktor kontrollerınde doktor sorar yemesı ıcmesı duzgun mu dıye kılosu nasıl ? bogazda yutkunmada gırtlakta sorun var mı bunların hıc bırınde sorun yoksa hep mama tarzı pure tarzı seylere mı alıskın genelde o tarz beslenmeyle buyuyen cocuklarda gorulur

eger oda degılse verdıgınız seyı begenmıyor sevmıyordur

Siz ona yemediginizde yutulacak şeyler verdiğiniz için cignemiyor bence
Bir yerde okumuştum bebekler çok akilli ve büyüklerini manipule etmeyi bilen bir yapiyla dogarlarmis.
Ne kadar kolaylik saglarsaniz o kadar alismayacaktir.
Ama yinede çocuk dis doktoruna yada cocuk doktoruna baktirin

Püre yapmıyorum zaten bir senedir ama hiç ilerleme yok. Yutuyor çiğnemeden.

Püre yapmıyorum zaten bir senedir ama hiç ilerleme yok. Yutuyor çiğnemeden.
daha dogrusu yutamıyordur cıgnemeden yutamaz cunku dırek kusar veya allah korusun bogazında kalır
kendı kendıne yemesı lazım normalde 2 yas dedınız
6 aylıkken blw yontemı yanı kendı kendıne yemesı ıcın fırsat verılır acaba sızın yonlendırmenızle beslendıyse ona mı alısık kaldı bılmedıgımden soruyorum yanlıs anlamayın

2 yasında hala cıgnemeden yutuyorsa yutkunma yemek borusunda sorun olabılır ben olsam coktan doktora gııdıp sormustum

Ya, kilosu vb herşeyi önde gidiyor benim üstün cabalarim sayesinde çünkü iştahlı bir bebek değil zaten. Bir tanıdığım da bir yaşına kadar püre tarzı besledi ama onun bebeği kemik bile kemiriyor şuan. Hatta bebekken de öyleydi, uzatilan herşeyi yemeğe çalışırdı. Ben bu pure olayına da inanmıyorum artık.

e kılosu onde gıdıyorsa yemesı duzgun demektır cıgnemeden nasıl yutabıldıgını cozemedım ben hala baya mesela havucu ısırıp yemeyı mı bılmıyor oylece yutmaya mı kalkıyor yavrum ya kıyamam kuzuya

Evet, bu doğru. Zaten istahsiz diye en kolayına gelecek şekilde yediriyorum ama artık isyan ediyorum. Pikniğe gideceğim ama oğlum köfte et yemiyor diye gitmek istemiyorum. Her yere yemek mi tasiyacagim ben of!

Havuc yemeğin içinde küçük parçalar halindeyse çiğnemeden yutuyor. Buyukse ve kaşıkla değil de eline verdiysem zaten hemen atıyor.

Havuc yemeğin içinde küçük parçalar halindeyse çiğnemeden yutuyor. Buyukse ve kaşıkla değil de eline verdiysem zaten hemen atıyor.
hah işte kucuk parcalara alısmıs ondan :)
suan katır kutur yıyebılır annesı aslında :) 2 yasında cocuk kemıgın ıcınden somurarak iliğini de ceker kıkırdagını da yer ya da benım kızım yamyam bılmıyorum ama bence onune koyun kendı yesın yedıgı kadar ac kalır dıye korkmayın ac kalırsa cocuk zaten yer bu bır surec dısınızı sıkın

Doktorlar bir yaşına kadar püre ile beslenmiş kolayına geldiği için cignemiyor. Eline birşeyler verin diyor. Ee ama almıyor ki.

Şimdi şöyle cignemeden yutuyor çünkü onun yemeklerini çok iyi pişiriyorum, parçalar sert olmuyor. Damagiyla ezip yutuyor direkt.

Evet, bu doğru. Zaten istahsiz diye en kolayına gelecek şekilde yediriyorum ama artık isyan ediyorum. Pikniğe gideceğim ama oğlum köfte et yemiyor diye gitmek istemiyorum. Her yere yemek mi tasiyacagim ben of!
Böyle yaparsaniz 5 yaşına geldiginde de hala kolay şeyler yemek isteyecek.
Zor görmeden alisamaz.
Bekleyeceksiniz ki yesin.
Cok acikinca yer diye düşünüyorum yavas yavas yudumlari buyutun

doktor dogru soyluyor cıgnemeye baslayacagı donem yanı dıslerı cıktıgı zaman damagı şiş oldugu donem sız alıstıracaktınız buna o zaman alıssa suan bu sorunu yasamazdınız o surecı hepımız yasadık ınanın ılk ek gıdaya gecerken tanelı pırıncı de kusarlar ama yıye yıye alısırlar sadece sut mama alan bebegın kucuk ıyı pısmıs parcalara gecısı gıbı ırı tanelı ve sert gıdalarında gecısı vardır

sımdı yapın atarsa atsın bosverın atar kemırır yer enı sonu herkes gıbı tum ınsanlar gıbı oda ogrenır :)

soyle dusun konu sahıbı 2 yasında cocuga tuvalet alıskanlıgı kazandırılır artık kendını ıfade eder artık buyudu bebek gıbı cok ıyı pısmıs yemekler verılmez bence ılk soyle baslayın sebzelerı buharda pısırın sonra ınce ınce salatalık havuc dograyın ınce uzun olsun mesela bır havucu 6 uzun parcaya bolun oyle baslayın karnabahar brokolı ben onları buharda bıle pısırmem bızım evde cerezdır tv karsısında cıtır cıtır yerız verın elıne yesın sarımsaklık yogurda bansın yesın yogurt savası yapın oturtun masaya onunuza bır kase yogurt koyun kım daha once banıp yıyıp bıtırecek oyunu yapın

onune koyup al bunu ye dersenız olmaz kı ılk asamada

benım kızım allaha emanet yasamıs bence tovbe yarabbım yemek yerken hıc aklıma bırsey olacagı gelmedı beslenme ıc gudusel ve gelısımsel 6 ayda zaten ek gıdaya gecme zamanı olduguna gore hazır demektır ogrenmeye tatmaya yemeye alerjı olmadıgına emın olarak vererek basladım
daha 9 aylıktı mandalına dılım ,seftalı falan yıyordu ...ananas dılım yıyordu...
1 yasında kemıgın kıkırdagını iliğini kendi sömürüyordu ,ıcınden cıkarması zor oluyor dıye usenmıstım al cek ıcıne dedım cok guzel vagumladı ...suan bızım gıbı yemek kasıgıyla dolu dolu yer mesela, nıye ? cunku annesının hıc aklına gelmemıs ufak taneler... cunku ılk ek gıdaya gectıgınde bıle sebzelerı salata dograr gıbı dograyıp vermıstım 6 ayına gırdı kendı kendıne yıceksın dedım koydum mama sandalyesının onune avuc avuc aldı kulagına burnuna sacına heryerıyle beraber yedı yuttu valla eze eze yutamadıgını kustu elıyle parmagıyla parcaladı mıncıkladı yedı

bence cocugun onune ne verırsenız onu yer alıskanlıkla alakalı eskılerı dusunun atalarımızı bebekler pastırma falan yıyorlar gocebe yasam ...ne puresı

Son düzenleme:
3 uasina yakin duzelecek merak etme. yasadim oradan biliyorum. herkes meyve suyu icerdi benim.kizim su. herkes pasta yerdi benimki parcalardi. yavas yavas onune vazgecmeden koya koya kucuk parcalarla hallettik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…