Düşündüm de başlık bulamadım başımın ağrısındanKonu baslıgını değiştirebiliyorsanız bence daha çok deneyimlileri çekebilirsiniz
Türkiye'de doğacak nasip olursa :)Bebek Türkiye de mi Almanya da mı doğuyor?
Bilgim yok ama zor değil diye biliyorum
Bebeği Türkiye de doğup çift vatandaş olanlar bakabilir miDüşündüm de başlık bulamadım başımın ağrısından
Olabilir de değişmiyor sanırım :$Bebeği Türkiye de doğup çift vatandaş olanlar bakabilir mi
Gibi bişey ?
Hemen gitme mecburiyetinde değiliz, değil mi? Yaşına girdikten sonra da alabilir? E buradaki Alman Konsoloslukları ne işe yarıyor git gel yapacaksakTürkiye de dogup çifte vatandaş olmak için almanyaya gidip o rada başvuru yapmanız lazım diye biliyorum ,
arkadaşım abd vatandaşı kızını oraya götürdü bir kaç ay kalıp gerekli başvuru sonucu abd vatandaşı yaptı tekrar
Türkiye ye dönüş yaptılar ,
Hemen gitme mecburiyetinde değil değil mi? Yaşına girdikten sonra da alabilir? E buradaki Alman Konsoloslukları ne işe yarıyor git gel yapacaksak
o öyle oluyor muki?
misal ben avusturya vatandasiyim. esim alman.
oglum avusturyada dogdu ama almanyada yasiyoruz.
dogdugun yerin bi önemi yok aile nasilsa ona göre veriliyor dendi. oglum karisim oldugu icin iki vatandasligi verdiler. ama 18 de bi ülkeyi secmek zorunda dediler.
eger sen ciftsen otomatikmen o cift vatandas olur. yada sen türk baba alman vatandasiysa ozamanda cift olur. ki türk alman cifte vatandaslik benim bildigim skintili secim yapmalisin. cogu alman veya avusturya vatandaslari gizli türk vatandasligini aliyor. almanya fark ederse skinti ola biliyor.
Dediğin arkadaşının orada oturumu var mıydı? Ne kadarlığına gittiler, bir de o var?okadar ayrıntı bilmiyorum cnm
ama arkadasın kızı 6-7 yaşında falandı herhalde , abd ye gittikelrinde
Şöyle diyeyim, 1991 ve sonrası doğanlar seçme mecburiyetinde değiller, 1995den beri çifte vatandaşlık hakkına sahipler. Dediğin gibi anne veya baba hala Alman vatandaşıysa. Artık eskisi kadar kolay da olmuyor sanırım vatandaşlık değiştirmek. Bilmiyorum da şartlar baya değişti galiba
Herkes işine geldiği gibi davranıyor desene?benim oglan 2017 de dogdu, bana belediye bu bilgiyi verdi. 18 inde karar vermeli diye. aslerlik vs. vs. yüzünden
Ama neden umutsuzca konuştun kiBildiğim kadarıyla olmuyor öyle ama
Herkes işine geldiği gibi davranıyor desene?
Normalde 18 olmasa bile 21e çıkartılmıştı,. Yani
Eğer 21 yaşını doldurup bir vatandaşlık seçmediyseniz ve size gelen mektuba da 1 ay içerisinde itiraz etmediyseniz çifte vatandaşlık şansınız yok. Eğer; “Siz 21 yaşındaysanız ve artık sadece Almansınız!” diye yazan mektuplara itiraz edip, mahkemeye müracaat ettiyseniz, davanız sonuçlanmasa bile bu değişiklikle çifte vatandaşlık hakkına kavuşmuş oluyorsun.
Bunun dışında Almanya’da doğmayan, sonradan Almanya’ya gelen vatandaşlarımızda ise 6 yıl Almanya’da okuma şartı koşuluyor. Işler karışık desene
Ileride gitmek isterse açık bir kapısı olsun istiyorum doğruyu söylemek gerekirseyani belediyeden belediyeye bile degisio ozaman. ondan sonra kac kere daha yasa degisir Allah bilir.
sen türkiyede mi büyütceksin bebegi? ilerde almanyaya gitmek isterse kapi acik dursun mu diye istiyorsun?
yada sadecr almanya vatandasi olup tr de yasamadi bir skinti olur mu?
Ileride gitmek isterse açık bir kapısı olsun istiyorum doğruyu söylemek gerekirse